Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua dodáva budovám „nový zelený život“ pomocou inteligentných stavebných riešení

| Dahua Blog |

Publikované 8. septembra 2023
Axis
Maloobchodníci majú novú superschopnosť
23. júna 2023
Dahua
Umožnenie ekologickejšej spoločnosti: Skúmanie úsilia Dahua o znižovanie uhlíkovej stopy
19. januára 2024
Canex
Umelá inteligencia v doprave: Zlepšenie bezpečnosti a plynulosti dopravy vďaka pokročilým technológiám
25. apríla 2023
Axis
Aké faktory by ste mali zvážiť pre optimálny výkon analýzy videa?
4. októbra 2021
Hanwha
Prežívanie v dobe Covidovej s riešeniami od Hanwha Techwin
26. júla 2021
Hanwha
Hanwha Techwin uvádza na trh päť kamier AI série P s rozlíšením 2MP
9. augusta 2021

Dahua dodáva budovám „nový zelený život“ pomocou inteligentných stavebných riešení

Nová generácia inteligentných budov sa objavila uprostred rastúceho povedomia o udržateľnosti a životnom prostredí. V tomto smere má Dahua rôzne riešenia pre inteligentné budovy – aby boli viac zelenšie a energeticky efektívnejšie.

Uprostred globálneho otepľovania, extrémneho počasia a iných environmentálnych problémov sa krajiny na celom svete zameriavajú na znižovanie emisií uhlíka a ciele trvalo udržateľného rozvoja (Sustainable Development Goals – SDG) na ochranu životného prostredia. Napríklad EÚ si stanovila cieľ znížiť emisie skleníkových plynov o 55 percent do roku 2050. Spojené kráľovstvo tiež plánuje dosiahnuť do roku 2050 nulové emisie.

V skutočnosti sa tieto opatrenia týkajúce sa životného prostredia a udržateľnosti čoraz viac zapracovávajú aj do moderných a inteligentných budov. Čiastočne ide o riešenie určitých bolestivých bodov, ktorým čelia konvenčné budovy, kde je spotreba elektriny stále vysoká. Tieto výzvy možno čoraz viac riešiť pomocou riešení pre inteligentné budovy, ktoré využívajú IoT a údaje, ktoré generujú, aby boli budovy zelenšie a energeticky účinnejšie.

Dahua, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb AIoT zameraných na video, zohrala kľúčovú úlohu v tomto trende digitalizácie budov so svojimi riešeniami pre inteligentné budovy.

Riešenia pre inteligentné budovy Dahua využívajú energetickú digitálnu inteligenciu, aby budovám dodali nový zelený život a implementovali stratégiu dvojitého uhlíka s úsporou energie a znížením emisií.

povedal Tony Wei, manažér podnikových riešení v Dahua Technology

Okrem toho, Tony Wei dodal, že riešenia dobre zapadajú do ESG (Environmental – Social – Governance) spoločnosti Dahua – jej vízií a cieľov.

Spoločnosť vybudovala jasnú a transparentnú štruktúru riadenia ESG založenú na stratégii „posilnenie digitálnej inteligencie, nízkouhlíkovej budúcnosti, zdieľanej ekológie a kompatibilnej prevádzky“ a neustále vedie všetky funkčné centrá a členské spoločnosti skupiny k posilneniu podnikového riadenia a udržateľný rozvoj podnikania.

povedal Wei

V súlade s touto víziou zahŕňajú riešenia inteligentných budov Dahua nasledujúce jedinečné funkcie na zvýšenie energetickej účinnosti, zníženie nákladov a premenu budov na udržateľnejšie a produktívnejšie pracovné prostredie:

Inteligentné vzduchové spínače

Inteligentný vzduchový spínač optimalizuje spotrebu elektrickej energie a znižuje riziká prostredníctvom analýzy vzoru spotreby a hodnotenia rizík.

Inteligentný systém prepínania vzduchu vykonáva v reálnom čase monitorovanie a analýzu údajov o napätí, prúde, teplote a varuje pred prepätím, preťažením, nadprúdom, prehriatím a inými problémami. Keď sa vydá varovanie pred elektrickým požiarom, informácie môžu byť oznámené riadiacemu centru v reálnom čase, čo zaisťuje bezpečnosť systému elektrického vedenia.

povedal Wei

Inteligentný systém úspory energie AC

Inteligentný systém úspory energie elektrickej klimatizácie (AC) dosahuje úspory energie prostredníctvom strategického riadenia a kontroly. Používateľ sa môže vyhnúť nastaveniu hornej a dolnej hranice teploty AC prostredníctvom systému. Systém obnovuje počiatočné nastavenie teploty každú hodinu, aby sa predišlo situáciám, keď používateľ pri vstupe do kancelárie upraví teplotu, no neskôr zabudne teplotu nastaviť späť. Systém je možné nastaviť tak, aby sa klimatizácia v zasadacej miestnosti automaticky vypínala každú hodinu, čím sa zabezpečí, že klimatizácia bude správne vypnutá, aj keď používateľ nechá klimatizáciu po stretnutí zapnutú.

Bezpapierová konferencia

Digitalizácia stretnutí môže znížiť spotrebu papiera a prispieť k čistejšiemu životnému prostrediu. Bezpapierové konferenčné riešenie od Dahua to robí presne tak, že zároveň robí konferenčnú komunikáciu plynulejšou a riadenie konferencie efektívnejšie.

Používateľ môže synchronizovať dáta pred stretnutím, nahrávať dátové súbory cez konferenčnú rezervačnú platformu a zadať názov konferenčnej miestnosti. Zoznam ľudí sa importuje do schôdzok predtým, ako je potrebné schôdzu synchronizovať s bezpapierovým konferenčným systémom. Počas stretnutia sa môžete prihlásiť cez bezpapierový konferenčný systém a výsledky registrácie budú synchronizované s prihlasovacími údajmi stretnutia stretnutia.

povedal Wei

Úspech v oblasti energetickej účinnosti: Dahua Headquarters Park

Výber správneho bezpečnostného systému môže zvýšiť bezpečnosť inteligentných budov, ako aj energetickú a nákladovú efektívnosť. Tu je príklad rezidenčného riešenia Dahua od špičkového stavebného dodávateľa v Kórei, ktoré obsahuje technológiu detekcie parkovacích miest so 7 farbami svetla na identifikáciu zdravotne postihnutých, žien, návštevníkov a špeciálnych parkovacích miest. Inštalácia 250 kamier typu rybie oko (fisheye) namiesto bežných kamier na sledovanie a detekciu parkovacích miest umožnila operátorom znížiť počet kamier a náklady na inštaláciu o polovicu.

Vládne politiky vyžadujú, aby bolo parkovisko v komunite a na verejných priestranstvách monitorované bez mŕtvych uhlov, aby bola zaistená osobná bezpečnosť. Detektor parkovacích miest typu fisheye dokáže dosiahnuť 360-stupňovú panorámu a zároveň podporuje detekciu parkovacích miest 6/12, čím sa výrazne znížia mzdové náklady a náklady na drôty.

povedal Wei

Okrem toho, pán Wei dodal, že pomocou týchto zariadení možno dosiahnuť úsporu viac ako 60 000 € na budovu použitím monitorovacích kamier typu rybie oko.

Záver

V stavebníctve sa skutočne šíri trend digitálnej transformácie, ktorého výsledkom je čoraz viac zelených budov. Dahua dohnala tento trend pomocou inteligentných vzduchových prepínačov (smart air switch), úspor AC energie, bezpapierových konferencií (paperless conference) a inteligentných parkovacích riešení (smart parking solutions), vďaka ktorým sú budovy zelenšie, bezpečnejšie a energeticky efektívnejšie. Vzhľadom na to, že trend zelených budov bude pokračovať aj v budúcnosti, môžeme očakávať, že Dahua uvedie na trh ďalšie špičkové riešenia, ktoré dodajú budovám nový život.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov