Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex 6 otázok, ktoré ste možno zabudli položiť pri vytváraní plánu ochrany vášho perimetra

| Axis Blog |

Publikované 15. decembra 2023
Axis
Ako môžu maloobchodníci využiť maximum z bezobslužných obchodov
26. septembra 2022
Axis
Video dohľad a GDPR: Čo sa zmení?
14. februára 2022
Dahua
Čo vlastne znamená alebo neznamená plnenie požiadaviek ONVIF (a prečo je to vo video dohľade dôležité)
7. novembra 2022
Axis
Riadenie maloobchodných predajní s centralizovaným monitorovacím systémom
2. februára 2024
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023
Dahua
Riešenia AI spoločnosti Dahua pre vyššiu bezpečnosť a efektivitu
25. augusta 2023

6 otázok, ktoré ste možno zabudli položiť pri vytváraní plánu ochrany vášho perimetra

Na ochranu obvodu je potrebné viac ako len postaviť vysoký plot zakončený ostnatým drôtom. Dobre zabezpečený perimeter obsahuje nespočetné množstvo vrstiev obrany posilnených robustnými bezpečnostnými riešeniami.

Organizácie si viac ako kedykoľvek predtým uvedomujú hodnotu zastavenia zločincov ešte predtým, ako môžu poškodiť majetok alebo zraniť zákazníkov alebo zamestnancov. Podľa správy z roku 2021, ktorú vypracovala spoločnosť Research and Markets, má globálny trh s obvodovou bezpečnosťou v skutočnosti do roku 2028 dosiahnuť 439 642 miliónov USD.

Napriek tomu však stále existuje jeden zásadný problém: Niektorí sa stále snažia vypracovať a implementovať komplexný plán ochrany perimetra. Aby sme vám pomohli s týmto procesom, tu je šesť otázok, ktoré ste možno zabudli položiť pri navrhovaní plánu obvodovej ochrany.

1) Ako môžem definovať „perimeter?“

Perimeter je akákoľvek hranica, ktorá vymedzuje alebo chráni jednu oblasť pred druhou, a ochrana perimetra pozostáva zo zabezpečenia zraniteľných miest alebo štruktúr v rámci týchto obvodov.

Pri príprave plánu perimetra je jednou z prvých vecí, ktoré by ste mali zvážiť, veľkosť obvodu. Na zabezpečenie dlhších obvodov je zvyčajne potrebných viac riešení oplotenia a zabezpečenia.

Vezmime si napríklad medzinárodné letisko v Denveri. V decembri 2021 sa cestujúci oneskorili pri príchode na terminály letiska, keď sa vlaky zastavili v reakcii na porušenie bezpečnosti. Muž obišiel bezpečnostné kontrolné stanovištia, keď schádzal po eskalátoroch na nástupište z príletovej oblasti. V roku 2015 agentúra AP uviedla, že za posledné desaťročie osem ľudí narušilo pozemok s rozlohou 53 štvorcových míľ, ktorý obsahuje približne 30 míľ fyzického obvodového oplotenia. Iné veľké letiská majú ploty, ktoré majú rovnakú dĺžku alebo sú dlhšie.

Teraz si predstavte, že by ste sa pokúsili vyvinúť a implementovať plán, ktorý by venoval rovnakú pozornosť každému štvorcovému palcu obvodu dlhého míle? Nie je to ľahké, ale aby sme vám pomohli, odporúčame zvážiť aspoň nasledujúce:

Identifikujte všetky vstupné a výstupné body

Votrelci zvyčajne prenikajú do týchto oblastí ako prví, pretože sa často dajú najľahšie prelomiť.

Preskúmajte fyzický perimeter

Fyzické obvody môžu obsahovať steny, ploty alebo iné environmentálne štruktúry alebo bariéry a niekedy aj prirodzenú vegetáciu.

Zvážte dôsledky porušenia

Potrebujete byť upozornení, keď narušiteľ naruší plot, alebo je pre upozornenie dôležitejšia vzdialenosť či smer pohybu narušiteľa? Je dôležité myslieť na kritickú až nekritickú povahu nehnuteľnosti ako na sústredné kruhy, pričom stred je najkritickejší a odtiaľ sa pohybuje smerom von.

Pred vypracovaním plánu ochrany obvodu nezabudnite odpovedať na tieto otázky.

2) Je moja technológia aktuálna?

Je dôležité používať najaktuálnejšie bezpečnostné riešenia z niekoľkých dôvodov. Niektoré zahŕňajú:

Dodržiavanie predpisov

Zdravotnícke organizácie alebo podniky, ktoré pracujú pre federálne agentúry, sú často povinné zo zákona udržiavať svoje bezpečnostné riešenia aktuálne, aby sa vyhli sankciám.

Zdravotnícke zariadenia musia napríklad dodržiavať zákon o prenosnosti a zodpovednosti zdravotného poistenia – bežne označovaný ako HIPAA – a ďalšie prísne štátne a federálne protokoly. Čiastočne to od nich vyžaduje, aby pravidelne aktualizovali svoje bezpečnostné riešenia, aby zabránili narušeniu fyzickej infraštruktúry a údajov.

Zlepšenie účinnosti produktu

Technológie v oblasti detekcie pohybu videa sa vyvinuli z analýzy založenej na pixeloch na inteligentnejšiu detekciu založenú na objektoch, ktorá dokáže varovať na základe typu objektu. IP Edge Zariadenia sú výkonné a dokážu spustiť pokročilú analýzu na detekciu a redukciu falošných udalostí.

Je to prospešné v mnohých smeroch. Prijatie edge analýzy môže znížiť nároky na spracovanie centrálneho servera. oto nové kapacitné zariadenie môžu využívať iné aplikácie, čím sa potenciálne zmiernia ďalšie aplikácie, prípadne sa znížia dodatočné náklady na hardvér na splnenie rovnakej úlohy. Tento distribuovaný proces používania edge zariadení na spustenie pokročilej analýzy tiež umožňuje izolovať zlyhanie systému. Predstavte si, že centrálny server s pokročilou analytikou vypadne? Stratíte funkčnosť týchto analýz na všetkých pripojených zariadeniach. Distribuovaný systém to izoluje iba od problematických zariadení, ak by došlo k poruche.

Ochrana pred kybernetickými útokmi

Technológia internetu vecí (IoT), ako sú IP kamery a iné koncové body, má charakter pripojenia k sieťam a môže byť zraniteľná voči kybernetickým útokom. Počet a veľkosť distribuovaných útokov odmietnutia služby, bežne známych ako útoky DDoS, podľa najnovšieho výskumu spoločnosti Cloudfare naďalej rastie. Tie môžu ochromiť bezpečnostné riešenia buď zrútením systémov, alebo prinajmenšom blokovaním prístupu k videozáznamom. Stiahnutie najnovších aktualizácií a opráv riešení môže pomôcť lepšie chrániť spoločnosti pred kybernetickými hrozbami.

Keď premýšľate o aktualizáciách riešení, opýtajte sa sami seba, či ste tiež preskúmali, ako do vášho celkového perimetra zapadajú iné metódy detekcie, ako sú plotové a pozemné slučky, pasívne infračervené žiarenie, radar, duálny senzor, mikrovlnná rúra, termálne kamery, reproduktory verejného ozvučenia a osvetlenie. A zvážte, či je technológia otvorená integrácii alebo funguje ako celok prostredníctvom spoločnej platformy.

3) Ovplyvnia podnebie alebo podmienky prostredia moju detekciu?

Klimatické a environmentálne podmienky môžu ovplyvniť bezpečnostné vybavenie a úroveň jeho detekcie. Napríklad v scénach s extrémnym osvetlením alebo protisvetlom – ako sú kamery smerujúce k vychádzajúcemu alebo zapadajúcemu slnku alebo fungujúce v noci – môžu mať analógové kamery problémy s vytváraním jasných snímkov. V tomto prípade sú vhodnejšou technológiou IP kamery vybavené širokým dynamickým rozsahom (WDR) alebo termálnou technológiou.

Osvetlenie však nie je jediným potenciálnym problémom, ktorému môžu odborníci v oblasti bezpečnosti čeliť. Stabilizácia obrazu sa môže stať problémom, keď sú kamery vystavené silnému vetru alebo dokonca motorizovanému zariadeniu. Elektronická stabilizácia obrazu (EIS) môže znížiť otrasy spôsobené vibráciami s vysokou a nízkou amplitúdou a vetrom.

Pri zariadeniach, ktoré fungujú v extrémnych podmienkach, musia prevádzkovatelia brať do úvahy viac ako len funkcie a vlastnosti bezpečnostných riešení. Tu je niekoľko ďalších aspektov, na ktoré treba myslieť:

Vlhkosť

Ak sa vo vnútri objektívu kamery vytvorí kondenzácia, môže to rozmazať obrázky a narušiť elektroniku. Kamery vystavené neustálym zmenám tlaku vzduchu a silným dažďom môžu spôsobiť prasknutie tesnení a iných komponentov, čo umožní hromadenie vlhkosti vo vnútri. Najlepšie bezpečnostné kamery často zohľadňujú vlhkosť vo svojom dizajne s vnútornými ventilátormi a rýchlo-schnúcou technológiou.

Environmentálne podmienky

Pobrežné lokality s vysokým obsahom soli vo vzduchu môžu časom korodovať bezpečnostné zariadenia. To isté možno povedať o potravinárskych, lekárskych a čistých výrobných zariadeniach, kde sa používajú vysoko agresívne čistiace chemikálie. Ak inštalujete zariadenie v tomto type prostredia, používanie vonkajších kamier s nerezovým alebo celopolykarbonátovým krytom môže zabrániť korózii spôsobenej morskou vodou a dokonca aj čistiacimi prostriedkami.

Teplota

Funguje v arktických podmienkach? Chladné teploty zmrazujú, erodujú a bránia častiam správne fungovať. Ak kamera nemá technológiu rýchleho sušenia alebo reguláciu teploty, na objektíve sa môže vytvoriť ľad, čo má za následok rozmazané snímky alebo sa kamera nemusí správne zapnúť, ak vôbec.

Montáž

Nie každý povrch je rovnaký. Napríklad kamery namontované na poréznych stenách alebo kamery, ktoré umožňujú extrémny prenos teplôt (horúce do chladu), môžu byť vystavené väčšej vlhkosti. Zvážením montáže pred inštaláciou môžete kamery lepšie chrániť pred drsnými podmienkami prostredia a extrémnymi teplotnými zmenami.

4) Kto dostane upozornenie a ako ho dostane?

Na monitorovanie perimetrov vždy a na viacerých miestach pridanie sieťového video systému vrátane IP audio a video analýzy k tradičným bezpečnostným opatreniam poskytuje vysoko spoľahlivú detekciu narušenia. Tieto riešenia umožňujú bezpečnostným pracovníkom skúmať perimetre, či už sledujú monitory, hliadkovacie zariadenia alebo mimo prevádzkových priestorov pomocou mobilných zariadení.

Riešenia perimetrickej ochrany tiež vyhodnocujú situácie a informujú personál iba vtedy, keď existuje skutočná hrozba. Prepustením neohrozujúcich subjektov alebo udalostí majú zamestnanci lepšiu možnosť overiť si povahu rizika a primerane reagovať.

Táto úroveň zabezpečenia pomáha podnikom trojnásobne:

Znižuje pokuty a poplatky

v roku 2020 policajná služba Moose Jaw reagovala na 236 falošných poplachov a 925 za predchádzajúce tri roky. To podnietilo diskusie o zvýšení ročných poplatkov za povolenie na poplach z 15 USD na 25 USD a poplatkov za pozastavenie povolenia (po dvoch falošných poplachoch) zo 75 USD na 100 USD za použitie.

Falošné poplachy môžu podniky stáť stovky, ak nie tisíce dolárov. Najlepšie monitorovacie riešenia znižujú falošné poplachy identifikáciou iba skutočných hrozieb.

Znižuje škody a straty na majetku

Rýchla reakcia na narušenie perimetra pomáha predchádzať poškodeniu alebo strate majetku. Ako sme však spomínali, počet falošných poplachov v celej krajine je ohromujúci. Vezmite si napríklad Austin, Texas. V policajnej správe v Austine z roku 2020 sa zistilo, že 95 percent všetkých poplachov proti vlámaniu boli falošné poplachy.

V reakcii na incidenty, ako je tento, niektoré mestá priamo odmietli reagovať na poplachy na adresách, ktoré majú vysokú mieru nepravdivosti. Zariadeniam, ktoré nemajú zavedené správne riešenia a protokoly na ochranu perimetra, je zvýšené riziko narušenia a poškodenia majetku.

Znížte prerušenia podnikania

Riešenia perimeter ochrany môžu znížiť počet alebo zmierniť účinky prerušení podnikania spôsobených falošnými poplachmi. Toto je obzvlášť dôležité na letiskách, kde jediné narušenie obvodu môže zastaviť vzlety, čo môže letiská stáť tisíce dolárov na stratených príjmoch a pokutách.

Vezmime si napríklad letisko Newark Liberty International v septembri 2022. Úrady museli úplne evakuovať terminál po tom, čo osoba čakajúca v rade TSA vstúpila do bezpečnostných dverí. Po hodine hľadania jednotlivých cestujúcich pustili späť dovnútra. Keďže však museli byť všetci znovu preverení, aby sa dostali späť do terminálu, pre niektorých to vytvorilo až tri hodiny dodatočnej kontroly.

Bezpečnostné riešenia s funkciami na diaľku môžu rýchlo upozorniť letiskový personál a zabezpečiť, že votrelci – ako napríklad ten, kto vstúpil na medzinárodné letisko Newark Liberty – budú zadržaní pred alebo v najhoršom prípade ihneď po tom, ako dôjde k narušeniu.

5) Ako môžem určiť, čo spôsobilo upozornenie?

Identifikácia toho, čo spôsobilo výstrahu alebo kto predstavuje hrozbu, je jednoduchšia so správnymi riešeniami ochrany perimetra.

Napríklad termokamery s inteligentnou videoanalýzou nielenže produkujú podstatne menej falošných poplachov ako optické kamery, ale sú aj menej citlivé na drsné podmienky prostredia, ako je dážď, sneh a hmla. Niektoré termokamery sú vybavené aj EIS, aby boli stabilné vo veterných podmienkach.

Samozrejme, termokamery môžu zájsť tak ďaleko, len keď sa pokúšajú fyzicky zistiť, kto je hrozbou. Ale keď sú spojené s funkciami vzdialeného monitorovania, kamery môžu rýchlo informovať personál, aby si mohli hrozbu overiť osobne alebo pomocou vizuálnych kamier.

V prostrediach so slabým alebo extrémnym osvetlením môžu mať bezpečnostné zariadenia problémy so správnou identifikáciou narušiteľov. Príkladom môžu byť kamery namierené priamo na vozidlá so silnými svetlometmi. Riešenia vybavené širokým dynamickým rozsahom môžu v podstate zmeniť štruktúru scén tak, aby bolo možné objekty lepšie sledovať v prostrediach so širokým rozsahom svetelných podmienok.

Ďalšou myšlienkou je použitie kamier vybavených 940nm infračerveným svetlom, pretože osvetľujú tmavé scény. Zatiaľ čo IR neprodukuje prirodzené farby, IR kamery s 940nm sú skvelé pre skryté situácie, pretože svetlo je pre ľudské oko neviditeľné.

Avšak, ako každý typ riešenia, IR kamery majú určité nedostatky:

  • Sú menej účinné vo vlhkom počasí, pretože kvapky vody môžu spôsobiť odrazy a lomy späť do vizuálnej kamery, čím sa zhorší použiteľnosť obrazu.
  • Zvyčajne je efektívnejší, keď sa odráža od viacerých predmetov a zaplavuje prostredie. V prostrediach so skutočne tmavými alebo jasnými objektmi sa infračervené svetlo nemusí správne odrážať.
  • Zločinci môžu vidieť infračervené žiarenie s nižšou vlnovou dĺžkou, pretože má slabú červenú žiaru a pokúsi sa zničiť kameru alebo kryt.

Napokon, jednoduché pridanie pomocného osvetlenia do príliš tmavých scén môže pomôcť lepšie identifikovať narušiteľov, hoci to môže z dlhodobého hľadiska zvýšiť celkové náklady na obvodovú bezpečnosť.

6) Aký je môj stupeň detekcie?

Kľúčovým záujmom bezpečnostných pracovníkov by malo byť odstránenie slepých miest pozdĺž perimetra. Je napríklad rovnako dôležité jasne odhaliť hrozbu na 10 stôp ako na 1 000 stôp? Ak je odpoveď „áno“, pozrite sa za hranice špecifikácií riešenia a zhodnoťte celú situáciu.

Všetky produkty môžu zlyhať, ak nie sú správne nainštalované a implementované. Poznanie skutočného praktického využitia technológie perimetrickej ochrany, ako aj rozsahov obmedzení ich detekcie môže pomôcť personálu lepšie navrhnúť riešenia.

Napríklad, mať kryt termokamery až do 1000 stôp je skvelé pre plot, ale čo ak operátor potrebuje vedieť, či ide o človeka alebo zviera? Tieto parametre môžu znížiť model a dosah detekcie na základe potrieb systému, podmienok prostredia a celkového terénu.

Chcete sa dozvedieť viac o našej vysoko zabezpečenej a škálovateľnej perimeter ochrane?

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov