Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby

| Hanwha Blog |

Publikované 7. júla 2023
Axis
Boj s ohňom kamerami – inovatívny a logický krok vpred
29. marca 2024
Dahua
5 tipov, ako zabezpečiť, aby bezpečnostné kamery fungovali aj v zime
28. marca 2022
Axis
Výber správneho VMS: Prečo by AXIS Companion mohla byť Vaša najlepšia voľba
13. septembra 2021
Dahua
Spoznajte 3 aspekty, ktoré by ste mali vedieť o WDR
27. septembra 2021
Dahua
Dahua Full-Color Cube: Odomknite farebnú mágiu!
19. mája 2023
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023

Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby

Hanwha Vision, globálny poskytovateľ vision riešení, uviedol na trh vysokorýchlostnú kameru ANPR TNO-7180RLP s technológiou 3MP Global Shutter na detegovanie poznávacích značiek na vozidlách pohybujúcich sa rýchlosťou až 200 km/h v 2 jazdných pruhoch. Kamera obsahuje novo spustené riešenie ROAD AI od spoločnosti Hanwha, ktoré využíva analýzu videa AI na identifikáciu typu, značky, modelu a farby detegovaných vozidiel v 70 rôznych automobilových značkách, 600 modeloch a 10 farbách. Dodáva sa s globálnou uzávierkou, ktorá poskytuje väčšiu presnosť a jasnosť zachytených snímok ŠPZ a vysokú snímkovú frekvenciu až 60 FPS. K záznamom možno pristupovať cez Wisenet WAVE, Wisenet SSM a ďalší špičkový softvér na správu videa vrátane Milestone a Genetec.

Vzhľadom na to, že výpovede očitých svedkov sú pomerne často nepresné alebo neúplné, a to najmä pokiaľ ide o poznávacie značky vozidiel, možnosť vyhľadávať vozidlá podľa značky, modelu a farby bude pravdepodobne veľkou pomocou pre vyšetrovacie tímy pri hľadaní záznamu o vozidle zapojeného do nehody. Podobne, keď si zločinci často vymieňajú poznávacie značky na vozidlách, aby ich ANPR neidentifikovali ako kradnuté, polícia môže použiť kritériá vyhľadávania podľa značky, modelu a farby na porovnanie so správami o ukradnutých vozidlách.

Kamera dokáže identifikovať aj poznávacie značky a značky/modely vozidiel z rôznych regiónov vrátane Európy a Veľkej Británie, Kanady, USA, Austrálie a Nového Zélandu, Vietnamu, Indonézie, Stredného východu, Južnej Afriky a Ruska.

S TNO-7180RLP získajú operátori lepší prehľad o využívaní ciest, pričom plánovači môžu vziať do úvahy akékoľvek trendy, keď sa uvažuje o rozšírení ciest alebo o vytvorení nových autobusových a cyklistických pruhov. V tomto ohľade poskytuje palubná doska predinštalovaného riešenia Road AI prehľad kľúčových štatistík, ako je počet a typ vozidiel, napr. autá, autobusy a nákladné autá, identifikované za deň alebo týždeň v koláčovom grafe a iných formátoch zobrazenia. Prostredníctvom Wisenet WAVE od Hanwha Vision môžu operátori vyhľadávať aj čiastočné poznávacie značky zachytené kamerou.

Ak chcete získať najlepší prehľad o poznávacích značkách, webový prehliadač kamery TNO-7180RLP môže operátorom poskytnúť návrhy na nastavenie kamery vrátane optimálneho vertikálneho, natočeného a horizontálneho uhla. Dodáva sa tiež s adaptívnym IR s tromi samostatnými IR žiaričmi (krátky/široký, stredný/stredný a dlhý/telefónny). S motorizovanou varifokálnou šošovkou a až 18x optickým zoomom dosvieti až na 50m.

Okrem monitorovania diaľnic a ciest možno kameru použiť aj na kontrolu vjazdu vozidiel a obmedzení parkovania, a to vďaka funkcii whitelist a blacklist. To môže automaticky schvaľovať vopred povolené vozidlá na vjazd do priestoru a pri použití v spojení s riešením tretej strany môže tieto vozidlá nasmerovať napríklad na VIP parkovisko alebo sa môže použiť aj na označenie neoprávnených vozidiel, aby ich operátori mohli sledovať.

Integrovaný nástroj na nastavenie LPR pomáha inštalatérom správne umiestniť a nakloniť kameru na zachytenie ŠPZ. Zadaním výšky kamery a vzdialenosti od stredu cesty je ľahké získať správne vertikálne, horizontálne a rolovacie uhly. Okrem toho nástroj Road AI Setup Wizard – súčasť aplikácie Road AI – poskytuje prehľad o optimálnej oblasti snímania poznávacích značiek.

TNO-7180RLP má krytie IP66/IP6K9K, IK10+ a NEMA 4X, je odolný voči vode, prachu a vandalizmu. Kamera môže byť použitá s PoE++ a k dispozícii je možnosť Hi-PoE. 12 V DC zdroj je ďalšou možnosťou pre väčšiu odolnosť proti neočakávaným výkyvom napájania a flexibilitu pri inštalácii.

Zistite viac o TNO-7180RLP

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov