Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Proaktívne video monitorovanie a plnofarebná technológia prinášajú používateľom obrovské výhody

| Dahua Blog |

Publikované 27. januára 2023
Dahua
Dahua TechMonth: Ako WizMind využíva technológiu AI na riešenie zložitých bezpečnostných výziev
15. novembra 2021
Dahua
Umožnenie ekologickejšej spoločnosti: Skúmanie úsilia Dahua o znižovanie uhlíkovej stopy
19. januára 2024
Dahua
Riešenie: Dahua Smart Traffic Management
24. januára 2022
Axis
Ako termokamery posilňujú Vaše riešenie video dohľadu
13. júna 2022
Axis
Ako podporiť dátové centrá na ceste digitálnej transformácie pomocou sieťových kamier
9. decembra 2022
Dahua
Dahau WizMind Metadata: Zachytenie detailov (na ktorých záleží)
11. augusta 2023

Proaktívne video monitorovanie a plnofarebná technológia prinášajú používateľom obrovské výhody

Používatelia majú dnes k dispozícii skutočne dva druhy video sledovania. Pasívne (alebo tradičné) video sledovanie je miesto, kde kamery zaznamenávajú scény pred nimi, čo poskytuje malú príležitosť na odozvu alebo odstrašenie používateľa v reálnom čase – pokiaľ nie sú živé obrazy neustále monitorované ľudskými operátormi. Pasívne video sledovanie sa preto používa hlavne na analýzu obrazov po udalostiach.

Na druhej strane proaktívny video dohľad aktívne pristupuje k prevencii alebo reakcii na bezpečnostné incidenty. Pomocou kombinácie AI, inteligentnej detekcie pohybu a aktívnych odstrašovacích opatrení umožňuje proaktívny dohľad používateľom pohotovejšie reagovať na situácie v reálnom čase, pričom pomáha ich monitorovacím schopnostiam a zdrojom tým, že sa aktivuje iba vtedy, keď dôjde k potenciálnemu incidentu. Proaktívny dohľad je nevyhnutný pre efektívny chod nákladovo efektívnej sledovacej operácie, ktorá sa nemusí spoliehať na to, že viacero ľudských operátorov neustále monitoruje hodiny bez rušivých záberov.

TiOC: Three-in-One Camera (Kamera tri v jednom) a plnofarebná technológia

TiOC je riešením, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere proaktívneho video sledovania. Je vybavené 3 hlavnými funkciami: Smart Dual Illuminators, Active Deterrence a AI. Dokáže účinne varovať votrelcov pomocou aktívneho odstrašovania a včas upozorniť používateľov pomocou alarmu v reálnom čase, vďaka čomu je vhodné pre oblasti a nehnuteľnosti, ktoré vyžadujú 24/7 bezpečnosť, ako sú vily, obchody, sklady atď.

Smart Dual Illuminators od TiOC ponúka tri režimy osvetlenia. IR režim zapína infračervené svetlo, zatiaľ čo režim teplého svetla aktivuje teplé svetlo. Režim inteligentného osvetlenia je predvolený režim, ktorý prepína osvetlenie medzi IR a teplým svetlom v závislosti od situácie. Keď je detegovaný cieľ, IR svetlo sa prepne na teplé svetlo. A keď cieľ vstúpi do oblasti pravidiel, spustí sa alarm (Aktívne odstrašenie), ktorý aktivuje sirénu a červené a modré výstražné svetlo. Keď cieľ opustí monitorovanú oblasť, doplnkové teplé svetlo sa vypne a IR žiarič sa opäť zapne. Tieto rôzne režimy osvetlenia dokážu flexibilne vyhovieť skutočným potrebám používateľov a môžu výrazne pomôcť znížiť svetelné znečistenie v monitorovanej scéne.

Pre lepší kamerový výkon využíva TiOC technológiu Dahua Full-Color, ktorá zachytáva plnofarebné zábery sledovanej scény aj v tmavom prostredí alebo v noci. Poskytuje jasné detaily cieľa, čo môže výrazne pomôcť pri spätnom sledovaní v prípade udalosti. Navyše, vďaka svojej inteligentnej expozičnej technológii môže kamera realizovať riadenie zachyteného obrazu s časovým zdieľaním a zabrániť rušeniu blikajúceho červeného a modrého svetla v obraze, keď je v oblasti pravidla detegovaný cieľ. To zaisťuje jasné farebné obrázky, ktoré možno použiť na ďalšie potrebné vyšetrovanie.

Okrem vyššie spomenutých funkcií je ďalšou funkciou TiOC poháňanou AI jeho inteligentná detekcia pohybu (SMD) / obvodová ochrana, ktorá dokáže presne rozpoznať ciele, čím sa zníži počet falošných poplachov spôsobených nepríjemnými predmetmi, ako sú zvieratá, lístie a svetlomety áut. A čo viac, TiOC tiež umožňuje používateľom naplánovať si režimy monitorovania na rôzne časové obdobia. Je ideálny pre širokú škálu aplikačných scenárov, ktoré vyžadujú automatické a flexibilné alarmy, ako sú domy, maloobchody, pláže a ďalšie.

Ak chcete vidieť TiOC v akcii, pozrite si toto video:

Záver

Videli sme teda spôsob, akým aktívny video dohľad pomáha drasticky znížiť množstvo video údajov, ktoré používatelia potrebujú monitorovať, čím poskytuje efektívnejšiu prevádzku sledovania. Pri výbere proaktívneho video monitorovania zvážte bezpečnostný systém, ktorý kombinuje TiOC s funkciou Full-Color, ktorá nielenže poskytuje používateľom viacero spôsobov, ako zakročiť pred výskytom bezpečnostného incidentu, ale tiež zaručuje jasný a farebný záznam dokonca aj v noci – sledovateľnosť udalostí, dosiahnutie dvojitej ochrany.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov