Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex 4 bezpečnostné problémy o ktorých ste nevedeli a ich riešenie

| Canex Blog |

Publikované 22. októbra 2018
Axis
Siete s nulovou dôveryhodnosťou a dôsledky pre video dohľad
21. marca 2022
Axis
6 otázok, ktoré je potrebné si položiť pri príprave projektu perimetrickej ochrany
25. septembra 2017
Axis
Ako zlepšiť fyzickú bezpečnosť dátových centier prostredníctvom „interoperability“ zariadení
4. augusta 2023
Axis
Sieťové interkomy: Udržiavanie pacientov v bezpečí
23. februára 2024
Axis
Ako zachovať kybernetickú bezpečnosť na všetkých vašich zariadeniach
29. augusta 2022
Dahua
Čo má rok 2022 pripravené pre bezpečnostný priemysel
25. apríla 2022

4 bezpečnostné problémy o ktorých ste nevedeli a ich riešenie

Každý jednotlivý prvok by mal byť silný sám o sebe, a keď sú všetky komponenty systému pripojené, stáva sa tento celok ešte silnejší. Avšak akýkoľvek reťazec je len taký silný ako jeho najslabší článok, takže ak jedna malá časť vášho zabezpečovacieho systému nefunguje tak, ako je potrebné, robí to celý systém ohrozenejším.

Jedným z možných spôsobov myslenia o vašom bezpečnostnom systéme je predstaviť si ho ako reťaz. Každý jednotlivý prvok by mal byť silný sám o sebe, a keď sú všetky komponenty systému pripojené, stáva sa tento celok ešte silnejší. Avšak akýkoľvek reťazec je len taký silný ako jeho najslabší článok, takže ak jedna malá časť vášho zabezpečovacieho systému nefunguje tak, ako je potrebné, robí to celý systém ohrozenejším.

Štyri spoločné problémy uvedené nižšie sú dôležitými vzťahmi v tomto reťazci. Ak si nájdete dostatok času, aby ste sa uistili, že tieto problémy nemáte, bude váš systém bezpečnejší než kedykoľvek predtým.

1) Systémové operácie

Ľudská chyba môže byť problémom, pokiaľ ide o bezpečnostné systémy. Môže to byť niekto, kto náhodou zmení nastavenia siete, čo môže viesť k zablokovaniu niektorých sieťových kamier, prípadne k zmene nastavenia záznamu a spôsobiť tých absenciu chýbajúcich dôkazov. Účelom bezpečnostného systému je efektívne chrániť vaše priestory, ale môže to byť efektívne iba vtedy, ak každý bude poznať svoju úlohu v konkrétnom systéme.

Riešenie problému?

Je kľúčové definovať si úlohy a povinnosti, ktoré musí každý jednotlivec akceptovať a umožniť tak systému efektívne pracovať. Kľúčové je nastavenie administrátorský práv, nastavenie pracovných postupov, ako aj pravidelné aktualizácie.

Keďže moderné bezpečnostné systémy pozostávajú z mnohých rôznych častí, každý zúčastnený musí vedieť, ako každá časť systému funguje. Ak máte napríklad nastavené automatické upozornenia, vedia vaši zamestnanci čo robiť? Sú schopní konať podľa poskytnutých informácií? S účinným vzdelávaním môžete zabezpečiť, aby vaši zamestnanci mali možnosť konať podľa toho.

V podstate, ak všetci vieme, ako systém prevádzkovať, šance na ľudskú chybu sú podstatne nižšie.

2) Nastavenie a výkon

Väčšina majiteľov firiem sa plne sústreďuje na svoju každodennú prácu a zvyčajne sa tieto bezpečnostné prostredia vyznačujú množstvom aktivít a rýchlymi zmenami.

Možno ste ešte nestihli aplikovať úpravy od poslednej kontroly vášho bezpečnostného systému, alebo možno jedna kamera nefunguje tak, ako by mala. Nech už je dôvod akýkoľvek, môže to viesť k problémom, ktoré by mohli viesť k chýbajúcim video dôkazom keď to najviac potrebujete.

Riešenie problému?

Dôležitá vec je pokúsiť sa aktualizovať vašu bezpečnosť a zhodnotiť jej účinnosť. Tieto hodnotenia by sa mali zdôrazniť, či je potrebné pridať ďalšie kamery, zmeniť pozície existujúcich alebo dokonca implementovať ďalšie bezpečnostné opatrenia, ako je kontrola prístupu, zvuk prípadne video analýza.

Mali by ste pravidelne kontrolovať systém ohľadom chýb tým, že skontrolujete systémové alarmy a oznámenia. Ak máte pocit, že potrebujete pomoc s údržbou, mnohí integrátori a poskytovatelia bezpečnostných systémov vám to ponúknu ako službu, aby ste sa uistili, že váš systém je aktuálny a funguje správne.

3) Cybersecurity

Fyzická bezpečnosť vašich priestorov je mimoriadne dôležitá, ale bezpečnosť sietí je rovnako dôležitou súčasťou udržania vášho podnikania v bezpečí. S fyzickou stránkou vecí je oveľa jednoduchšie vidieť slabé miesta a opraviť ich, napríklad bránu, ktorá nie je zamknutá. Pokiaľ však ide o pripojené zariadenia, môže byť ťažšie sledovať a odhaliť ich mieru zabezpečenia.

Teraz s internetom vecí a pripojenými zariadeniami je pravdepodobné, že v sieti je viac zariadení ako kedykoľvek predtým. Čo sa týka budúcnosti a racionalizácie vašej firmy, sú to skvelé správy. Avšak, stačí len len jedno zariadenie so slabou bezpečnosťou, aby celý váš systém bol zraniteľný voči útoku.

Zariadenia pripojené k sieti sú len jedným z komponentov kybernetickej bezpečnosti. Problémy môžu tiež vyplynúť z nesprávneho nastavenia prihlasovacích práv alebo nedostatočnej ochrany hesla a postupov.

Riešenie problému?

Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete zabezpečiť nepretržitú bezpečnosť vašej siete. Po prvé, uistite sa, že pridávate iba zariadenia, o ktorých je známe, že majú vysokú úroveň bezpečnosti. Keď kupujete zariadenia, mali by pochádzať od dôveryhodného výrobcu s rozsiahlymi informáciami o tom, ako sú dobre chránené pred škodlivými útokmi.

Tiež je potrebné mať k dispozícii správne postupy na nastavenie prihlasovacích údajov a hesiel. Pokiaľ ide o prihlasovacie údaje, uistite sa, že správni ľudia majú správny prístup k sieti. Pokiaľ ide o ochranu heslom, stojí za to nastaviť minimálny štandard zložitosti, ktorý môže pomôcť predísť nežiaducemu prístupu.

Aby ste zabezpečili, že vaše zariadenia zostanú bezpečné, firmvér a softvér by mali byť vždy aktuálny a vždy by ste mali používať najnovšiu verziu vašej antivírusovej ochrany.

4) Použiteľnosť

Pri každom systéme sa často prehliada ľahkosť používania. Dôležitosť tejto skutočnosti nemožno podceňovať, najmä pokiaľ ide o bezpečnostné a monitorovacia systémy. Mohli by ste mať najpokročilejší systém, ale skutočne stojí za to ho mať, ak nemôžete využiť dostupné funkcie?

Váš systém musí byť jednoduchý a logický. Musíte zabezpečiť, aby ste mali správne funkcie na efektívne prezeranie videa, rýchle vyšetrovanie udalostí a systém, ktorý uľahčuje jednoduchý konečný export dôkazov pre bezpečnostné zložky.

To vám pomôže k rýchlemu vyšetreniu akýkoľvek incidentov, rýchlo a s minimálnym nasadením.

Riešenie problému?

Systém, ktorý si vyberiete, by mal byť predovšetkým intuitívny. To vám umožní nájsť to, čo potrebujete, keď to potrebujete, bez toho, aby ste museli používať návod na použitie.

Ak investujete do nového systému alebo premýšľate nad modernizáciou existujúceho, potom najdôležitejšou vecou, ​​ktorú môžete urobiť, je vyskúšať niekoľko systémov a zistiť, ktorý z nich je pre vás najvýhodnejší. Ak môžete vykonať systémový test, je dôležité pozrieť sa na niekoľko rôznych scenárov. Je jednoduché nastaviť spúšťače na základe udalostí? Ako jednoduché je sledovať body záujmu? Je proces vyhľadávania konkrétneho videa a jeho export jednoduchý?

K dispozícii sú produkty navrhnuté špeciálne pre jednoduché používanie, ako je produkt cWatch, takže je to len prípad nájdenia správnej vhodnosti pre vás a vašu firmu. Je tiež potrebné zvážiť, aké ľahké je získať podporu, ak potrebujete pomoc.

Zhrnutie

Popísali sme tu len niektoré z bežnejších otázok, ktorým sa nevenuje pozornosť, ktorú si zaslúžia. Ak sa vás netýka žiadny z týchto problémov, je to skvelá správa! Ale ak áno, nasledujúce vyššie uvedené pokyny, budete potrebovať na vašej ceste k spoľahlivému zabezpečeniu svojich priestorov.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov