Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Riešenie: Dahua Smart Traffic Management

| Dahua Blog |

Publikované 24. januára 2022
Axis
Nepodceňujte šedú eminenciu kamerových systémov: Ako vybrať platformu pre videomonitorovanie?
12. júla 2021
Canex
Inteligentné zabezpečenie predajní: Nové technológie a nové možnosti
27. januára 2016
Dahua
Dahua Full-Color Cube: Odomknite farebnú mágiu!
19. mája 2023
Axis
Koľko stojí zabezpečovací systém?
21. júla 2023
Axis
Udržujte kybernetickú bezpečnosť softvéru s dlhodobou podporou sledovania firmvéru
28. novembra 2022
Axis
Prehľady založené na štatistikách optimalizujú diaľničnú sieť
15. marca 2024

Riešenie: Dahua Smart Traffic Management

Dopravné zápchy a dopravné nehody sú najťažšími výzvami, ktorým čelia agentúry pre riadenie dopravy na celom svete. S rýchlou globálnou urbanizáciou vedie rastúci počet a typ vozidiel každý rok k viacerým problémom súvisiacim s cestami. Podľa správy MarketsandMarkets sa celosvetový počet áut a úžitkových vozidiel na cestách do roku 2040 takmer zdvojnásobí, čo vytvorí obrovský tlak na existujúcu mestskú infraštruktúru.

Rôzne krajiny sformulovali rôzne stratégie rozvoja riadenia dopravy na celom svete, ako je vízia Saudskej Arábie do roku 2030, Singapurské „45-minútové mesto“ do roku 2040, ukrajinské strategické do roku 2030 atď. Zníženie dopravných zápch optimalizáciou existujúcich cestných kapacít však prináša nemalé náklady. , nehovoriac o obrovskom množstve času, ktorý si vyžaduje zhromaždenie dôkazov na vymáhanie dopravných priestupkov. Okrem toho zhromažďovanie obrovského množstva údajov na predpovedanie a reguláciu premávky tiež nie je jednoduché, najmä s tradičnými dopravnými systémami.

Dopravné zápchy sú jednou z najťažších výziev, ktorým čelia agentúry pre riadenie dopravy na celom svete.

Vďaka objaveniu technológií AI, IoT a senzorov existujú riešenia ITS, ktoré prinášajú novú vitalitu pri presadzovaní pravidiel cestnej premávky a riešia problémy, ktoré ovplyvňujú bezpečnosť a efektivitu premávky. Dahua Technology napríklad vyvinula komplexné riešenie Smart Traffic Management, ktoré kombinuje video dohľad s AI, ANPR, fúziou obrazu, AR a ďalšími špičkovými technológiami, aby splnilo množstvo požiadaviek súčasného vynucovania dopravy a výrazne optimalizovalo ich prevádzku a zvládanie.

Toto riešenie integruje systém kontroly premávky, systém riadenia inteligentných signálov, systém uvoľňovania dopravných informácií, systém zberu a predpovedania dopravného toku, ako aj riadiace a dispečerské centrum riadenia dopravy. Pomáha agentúram riadenia dopravy pri zlepšovaní bezpečnosti na cestách, znižovaní zápch, efektívnejšej reakcii na núdzové situácie a pri predpovedaní budúcich dopravných situácií na základe údajov v reálnom čase.

Dva hlavné body riešenia Dahua Traffic Management Solution

Aby sme vám poskytli ďalší prehľad, uvádzame dva hlavné body riešenia Dahua Traffic Management Solution.

1) Efektívne presadzovanie premávky umožnené inteligentnými video technológiami

Dopravné priestupky, ako je prekročenie rýchlosti, roztržitá jazda, porušenie červenej na semafore, nezapnutý bezpečnostný pás, prechod pre chodcov, nedovolená zmena jazdného pruhu atď. sú často hlavnými príčinami dopravných nehôd a zranení. Nasadenie dopravných kamier s automatickým rozpoznávaním ŠPZ (ANPR) (napr. model ITC952-AU3F-LZF1640) na miestach náchylných na nehody, ako sú križovatky, križovatky, diaľnice, estakády a rampy, umožňuje operátorom odhaliť porušenia a overiť incidenty na základe monitorovania v reálnom čase.

12MP All-in-one AI Enforcement kamera (ITC952-AU3F-LZF1640)

Algoritmus rozpoznávania ŠPZ od spoločnosti Dahua podporuje detekciu ŠPZ vo viac ako 100 krajinách a umožňuje integráciu algoritmu s viacerými krajinami. Dokáže rozpoznať domáce aj zahraničné vozidlá z viacerých krajín a pravidelne sa aktualizuje na základe aktualizácie poznávacej značky zákazníkov.

V roku 2015 Dahua úspešne nasadila systémy detekcie priestupkov na zachytenie priestupkov na červenú a prekročenia rýchlosti v 5 dôležitých mestách Srbska. Tento projekt zahŕňa aj vývoj algoritmu na rozpoznávanie ŠPZ pre Srbsko a Európsku úniu. Od dobudovania celého systému sa v sledovaných oblastiach výrazne znížila priestupnosť aj nehodovosť.

Okrem toho, poháňané technológiou AR a integráciou GIS, toto riešenie Dahua ponúka aj panoramatickú platformu AR, ktorá je pripojená ku všetkým frontend zariadeniam a predstavuje nový systém zobrazovania štítkov. Využitím tohto špičkového monitorovacieho systému môžu jednotky presadzovania premávky efektívne včas reagovať na dopravné výstrahy a situácie.

2) Inteligentné riadenie signálu a zber údajov o dopravnom toku

Riadenie narastajúceho počtu vozidiel a dopravy v meste sa stalo náročnejším ako kedykoľvek predtým. Využitím inteligentného systému kontroly signálu je však možné presne monitorovať a zlepšovať situáciu v cestnej premávke.

Inteligentné riešenie riadenia dopravných signálov spoločnosti Dahua je založené na systéme detekcie dopravného prúdu na úrovni jazdného pruhu. Dokáže pokryť veľké scény a zisťovať viaceré parametre, ako je tok jazdných pruhov, obsadenosť, dĺžka frontu, hustota premávky atď. So zachytenými a analyzovanými údajmi v reálnom čase sa semafory automaticky zmenia na základe dennej doby a skutočnej cesty. dopravných podmienkach, ktoré môžu pomôcť zmierniť mestské dopravné zápchy. Tieto zhromaždené dopravné údaje môžu tiež pomôcť prevádzkovateľom miest pri optimalizácii plánovania cestnej siete.

Riešenie riadenia dopravných signálov Dahua

Najnovšia dopravná kamera Dahua AI vybavená vysoko citlivými senzormi a vysoko výkonnými procesormi AI využíva algoritmy hlbokého učenia na zachytávanie metadát vozidla a dopravného toku v reálnom čase. Model ITC431-RW1F-L napríklad využíva pokročilú technológiu fúzie obrazu na zobrazovanie vysokokvalitných plnofarebných obrázkov v noci bez použitia doplnkového svetla, čím sa výrazne znižuje svetelné znečistenie a poskytuje sa bezpečnejšie prostredie pre jazdu.

Globálne projekty

Riešenie Dahua Smart Traffic Management Solution bolo úspešne implementované vo viac ako 30 krajinách a regiónoch po celom svete.

V roku 2019 Dahua vyvinula riešenie riadenia dopravy šité na mieru pre Rijád, hlavné mesto Saudskej Arábie s viac ako 8 miliónmi obyvateľov. Zahŕňa front-end zber dát a back-end aplikáciu veľkých dát, čím sa dosiahne presný plán uvoľňovania signálu v reálnom čase. Od jeho implementácie sa celková efektívnosť premávky na monitorovaných križovatkách v Rijáde zvýšila o 12% a denne sa zachytí okolo 1 000 dopravných priestupkov.

A práve minulý rok Dahua vybudovala integrovaný inteligentný systém riadenia dopravy pre krajinu v Strednej Ázii. Tento projekt zahŕňa systém detekcie priestupkov, systém zberu dopravných tokov, systém detekcie nelegálneho parkovania, inteligentný systém analýzy videa, systém merania rýchlosti, cloudové úložisko a systém cloud computingu, pokrývajúci 7 štátov, 17 miest a takmer 300 križovatiek v celej krajine.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov