Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Keď sa technológia stretne s kriticky ohrozeným Hainan Gibbon

| Dahua Blog |

Publikované 14. apríla 2023
Axis
Video dohľad a GDPR: Čo sa zmení?
14. februára 2022
Axis
Používanie sieťového video dohľadu na monitorovanie a riadenie extrémneho počasia
4. apríla 2022
Dahua
Umožnenie ekologickejšej spoločnosti: Skúmanie úsilia Dahua o znižovanie uhlíkovej stopy
19. januára 2024
Axis
Umelá inteligencia vo finančných inštitúciách
16. júna 2023
Hanwha
Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby
7. júla 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 4 fakty o technológii monitorovania objektov
27. decembra 2021

Keď sa technológia stretne s kriticky ohrozeným Hainan Gibbon

Mnohé druhy zvierat na Zemi sú v súčasnosti ohrozené environmentálnymi problémami a ľudskou činnosťou. S cieľom pomôcť ohrozeným druhom prežiť sa technológia čoraz viac využíva ako inovatívny spôsob podpory udržateľnosti a zachovania biodiverzity.

Gibony hainské (Nomascus hainanus) žijú v národnej prírodnej rezervácii Bawangling na ostrove Hainan v Číne. Medzinárodná únia na ochranu prírody (IUCN) ich uvádza ako „kriticky ohrozené“, pričom v 80. rokoch 20. storočia ich zostalo menej ako 10. V priebehu rokov ochrany sa počet gibonov hainských rozrástol na 37 jedincov v 5 populáciách. Dahua sa zapojila do projektu ochrany týchto zvierat v roku 2021 pomocou inteligentnej video technológie na zlepšenie účinnosti monitorovania rezervácie a na pomoc pri ochrane miestnej biodiverzity.

Monitorovanie Hainan Gibbon bývalo výzvou

Ako celoživotné stromové zvieratá sú gibony hainské v hustých lesoch ťažko rozpoznateľné.

„Zo začiatku sa rozbehli hneď, ako ma uvideli. Po dlhom čase už postupne komunikujeme, najmä novonarodené mláďatá. Každý deň stúpame a mávame. Po pár rokoch sme spolu dobre vychádzali, dokonca to prišlo priamo k nám.“

povedal pán Zhang.

Schopnosť monitorovať gibony je potešujúca, ale tento proces je často vyčerpávajúci. Pohybujú sa rýchlo, niekedy príliš rýchlo na to, aby ich bolo možné sledovať voľným okom. Aby sme s gibonmi držali krok, tím často vynecháva jedlo a trpí žalúdočnými problémami. Zlé počasie, ako je dážď, hromy a dokonca tajfúny, môže veci zhoršiť.

Inteligentné „oči“ umožnené video technológiou

Zavedenie technológie to všetko zmenilo. Gibony potulujúce sa po dažďovom pralese zrazu jedného dňa uvideli veľa nových „očí“. Sú to inteligentné kamery, ktoré dokážu rýchlo identifikovať gibony a zhotoviť snímky, čo umožňuje tímu pozorovať tieto tvory zblízka bez toho, aby ich rušili. A je za tým inteligentný „mozog“.

Gibbon ozývajúci sa v džungli pod objektívom kamery Dahua

S pomocou inteligentných kamier sa gibony na videu zobrazujú jasnejšie, než predtým – voľným okom.

„Samotného gibona je na stromoch ťažké spozorovať a keď sa k nemu priblížia ľudia, sú veľmi ostražití. Objektív kamery tento problém dokonale vyriešil.“

povedal Zhang

Aby sa tímu ľahšie „prenasledovali“ gibony, „mozog“ za týmito „očami“ prešiel množstvom vylepšení. Dahua integrovala do inteligentnej kamery vysoko citlivý pohybový algoritmus. Algoritmus je neustále trénovaný prostredníctvom platformy Dahua AI, aby presne identifikoval a zbieral obrázky rýchlo sa pohybujúcich gibonov na základe farby vlasov, pohybov, zvykov atď., aby poskytol vedecký základ pre štúdium jednotlivcov, populácií, veku, pohlavie, vývojové trendy a dynamické zmeny v biotopoch gibonov hainských.

Akcie spoločnosti Dahua na ochranu biodiverzity

Dahua neustále využíva digitálne a inteligentné technológie na podporu udržateľnosti a ochrany biodiverzity v celosvetovom meradle.

Vo Wildlife Park Schwarze Berge (Čierne hory), ktorý sa nachádza v Nemecku, sa používa celá séria inovatívnych kamier Dahua vybavených kľúčovými technológiami, ako je plnofarebné a tepelné zobrazovanie, ktoré parku pomáhajú monitorovať životné prostredie a zdravotný stav voľne žijúcich zvierat. kedykoľvek bez toho, aby ste ich rušili. Zároveň pomáha zlepšovať prevádzku a efektívnosť riadenia parku.

Dahua tiež zaviedla digitálny monitorovací systém 5G, ktorý má pomôcť prírodnej rezervácii Baima Snow Mountain monitorovať 62 druhov voľne žijúcich živočíchov, ktorý poskytuje presné pozorovanie a výskumné hodnotenie voľne žijúcich živočíchov, ekologických typov a biodiverzity v rezervácii, čím pomáha chrániť druhy žijúce v oblasti a ich ekologickú rovnováhu. Inteligentný systém dokáže vypočítať populáciu zvierat, analyzovať vzorce ich aktivity, pochopiť ich životné návyky a odhaliť nelegálne aktivity v rezervácii, ako je pytliactvo, nelegálna ťažba dreva a nadmerné spásanie.

Okrem toho Dahua po prvýkrát vstúpila do oblasti Antarktídy darovaním 15 inteligentných zariadení rôznym miestnym vedeckým základniam. Poskytovanie jasných obrázkov flóry a fauny v argentínskej oblasti Antarktídy je prospešné vo výskumných štúdiách uskutočnených na „Bielom kontinente“.

Vďaka svojmu poslaniu „umožniť bezpečnejšiu spoločnosť a inteligentnejší život“ bude Dahua naďalej vytvárať hodnoty nad rámec bezpečnosti prostredníctvom technológií a prispievať k harmonickej komunite ľudí a prírody.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov