Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Univerzity dnes, inteligentné mestá zajtra

| Axis Blog |

Publikované 1. augusta 2019
Hanwha
Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby
7. júla 2023
Dahua
4 Riešenia Dahua Transmission poháňané PoE 2.0
8. augusta 2022
Dahua
Skúmanie toho, čo ponúka panoramatický dohľad Dahua WizMind
17. októbra 2022
Dahua
Ktoré dopravné priestupky dokáže Dahua Smart Traffic Management Solution odhaliť?
28. februára 2022
Axis
Ako riadiť meniace sa prostredie kybernetickej bezpečnosti pre kritickú infraštruktúru a priemyselné operácie
18. augusta 2023
Hanwha
Spoločnosť Hanwha Techwin Europe uvádza nový Wisenet Viewer 1.2
14. novembra 2022

Univerzity dnes, inteligentné mestá zajtra

Nielen partnerstvá verejného a súkromného sektora sú dôležité pre inteligentné mestá, ale aj rôzne univerzity sa môžu stať kľúčovým faktorom pre rozvoj inovačných projektov a zlepšovania kvality života.

Univerzity môžu takýmto projektom a procesom priniesť veľké výhody, pretože majú vysoké predpoklady z pohľadu inovácie inteligentných miest. Študenti môžu ponúknuť svoje vlastné nápady a pracovať na tom, resp. prispievať k tomu, aby sa mestá stali inteligentnejšími. Táto synergia medzi mestskými inštitúciami, firemným sektorom a akademickými subjektmi môže skutočne priniesť príležitosti pre celý systém Smart City.

Ako príklad úspešného partnerstva medzi verejným a súkromným sektorom je na celom svete veľa osvedčených postupov a projektov.

Konzorcium Australian Smart Cities z University of Adelaide rozvíja svoje projekty v spolupráci s odborníkmi z univerzít, miestnych samospráv a spoločností – s cieľom zlepšiť kvalitu života svojich občanov.

Ďalšou pozoruhodnou inovačnou platformou je Amsterdam Smart City. Tento projekt je vedený občanmi, firmami a inštitúciami, ktorí spolupracujú s cieľom poskytnúť riešenia na zlepšenie života v meste a riešenie každodenných problémov so zameraním na hlavné témy, ako je energetický manažment, digitálna transformácia a mobilita.

Ďalším pozitívnym príkladom je projekt – Bologna Smart City, v rámci ktorého konzorcium obce a univerzity spolupracuje na vytvorení kontextu schopného čeliť budúcim výzvam v kľúčových sektoroch pre komunitu, ako sú bezpečnosť, trvalo udržateľná mobilita, kultúrne dedičstvo, zdravie a vzdelávanie.

Spoločnosť Axis, ktorú poháňa ten istý motív zdieľaných vedomostí a spolupráce, nedávno založila komunitu – Axis Developer Community, do ktorej sa môžu všetci vývojári bezplatne pripojiť a nájsť širokú škálu nástrojov na integráciu zariadení Axis do softvérových aplikácií, ako aj vývoj aplikácií, ktoré fungujú na platformách produktov Axis. Je to úplne nová online komunita, v ktorej sa môžu vývojári aktívne zhromažďovať a prispievať k úspechu rozvoja Smart City vytváraním softvérových riešení pre rôzne projekty spolu s ostatnými kolegami.

Smart City programy a verejno-súkromné partnerstvá často vytvárajú množstvo otvorených nástrojov, ktoré môžu členovia vývojárskej komunity využiť na vývoj nových aplikácií pre inteligentné mestá, ktoré by spájali údaje s kamerami. V tejto súvislosti môžeme vidieť použitie kamier z dvoch pohľadov: na jednej strane môžu kamery poskytovať náhľady v reálnom čase, ktoré môžu obohatiť otvorené dátové informácie. Na druhej strane môžu byť otvorené informačné panely obohatené vizuálnymi informáciami z inteligentných kamier. Obe možnosti sú veľmi zaujímavé.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov

Pracovná Pozícia

Špecialista Podpory Predaja

prosíme, aby ste svoj životopis (CV) zaslali prostredníctvom portálu Profesia.sk

alebo nás kontaktovali e-mailom na adrese: ekonom@canex.sk.