Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Univerzity dnes, inteligentné mestá zajtra

| Axis Blog |

Publikované 1. augusta 2019
Axis
Nevyužitý potenciál video analýzy v bankovom sektore
10. mája 2018
Axis
Nepodceňujte šedú eminenciu kamerových systémov: Ako vybrať platformu pre videomonitorovanie?
12. júla 2021
Dahua
Keď sa technológia stretne s kriticky ohrozeným Hainan Gibbon
14. apríla 2023
Dahua
3 minúty na pochopenie dokumentu o zabezpečení produktov: Dahua Product Security White Paper
16. februára 2024
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 monitorovacie funkcie termovízneho zobrazovania, ktoré potrebujete vedieť
10. januára 2022
Axis
Boj s ohňom kamerami – inovatívny a logický krok vpred
29. marca 2024

Univerzity dnes, inteligentné mestá zajtra

Nielen partnerstvá verejného a súkromného sektora sú dôležité pre inteligentné mestá, ale aj rôzne univerzity sa môžu stať kľúčovým faktorom pre rozvoj inovačných projektov a zlepšovania kvality života.

Univerzity môžu takýmto projektom a procesom priniesť veľké výhody, pretože majú vysoké predpoklady z pohľadu inovácie inteligentných miest. Študenti môžu ponúknuť svoje vlastné nápady a pracovať na tom, resp. prispievať k tomu, aby sa mestá stali inteligentnejšími. Táto synergia medzi mestskými inštitúciami, firemným sektorom a akademickými subjektmi môže skutočne priniesť príležitosti pre celý systém Smart City.

Ako príklad úspešného partnerstva medzi verejným a súkromným sektorom je na celom svete veľa osvedčených postupov a projektov.

Konzorcium Australian Smart Cities z University of Adelaide rozvíja svoje projekty v spolupráci s odborníkmi z univerzít, miestnych samospráv a spoločností – s cieľom zlepšiť kvalitu života svojich občanov.

Ďalšou pozoruhodnou inovačnou platformou je Amsterdam Smart City. Tento projekt je vedený občanmi, firmami a inštitúciami, ktorí spolupracujú s cieľom poskytnúť riešenia na zlepšenie života v meste a riešenie každodenných problémov so zameraním na hlavné témy, ako je energetický manažment, digitálna transformácia a mobilita.

Ďalším pozitívnym príkladom je projekt – Bologna Smart City, v rámci ktorého konzorcium obce a univerzity spolupracuje na vytvorení kontextu schopného čeliť budúcim výzvam v kľúčových sektoroch pre komunitu, ako sú bezpečnosť, trvalo udržateľná mobilita, kultúrne dedičstvo, zdravie a vzdelávanie.

Spoločnosť Axis, ktorú poháňa ten istý motív zdieľaných vedomostí a spolupráce, nedávno založila komunitu – Axis Developer Community, do ktorej sa môžu všetci vývojári bezplatne pripojiť a nájsť širokú škálu nástrojov na integráciu zariadení Axis do softvérových aplikácií, ako aj vývoj aplikácií, ktoré fungujú na platformách produktov Axis. Je to úplne nová online komunita, v ktorej sa môžu vývojári aktívne zhromažďovať a prispievať k úspechu rozvoja Smart City vytváraním softvérových riešení pre rôzne projekty spolu s ostatnými kolegami.

Smart City programy a verejno-súkromné partnerstvá často vytvárajú množstvo otvorených nástrojov, ktoré môžu členovia vývojárskej komunity využiť na vývoj nových aplikácií pre inteligentné mestá, ktoré by spájali údaje s kamerami. V tejto súvislosti môžeme vidieť použitie kamier z dvoch pohľadov: na jednej strane môžu kamery poskytovať náhľady v reálnom čase, ktoré môžu obohatiť otvorené dátové informácie. Na druhej strane môžu byť otvorené informačné panely obohatené vizuálnymi informáciami z inteligentných kamier. Obe možnosti sú veľmi zaujímavé.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov