Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Maloobchodníci majú novú superschopnosť

| Axis Blog |

Publikované 23. júna 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 praktické aplikácie monitorovania metadát založených na človeku
6. decembra 2021
Axis
Ako termokamery posilňujú Vaše riešenie video dohľadu
13. júna 2022
Dahua
Vezmeme vás do novej plnofarebnej éry s technológiou Dahua Smart Dual Illuminators
5. septembra 2022
Dahua
IPC WizMind S prináša vylepšenú čistotu obrazu a obohatené funkcie AI
31. marca 2023
Aktuality
Značka Hanwha Techwin sa mení na Hanwha Vision v spojitosti s rozširovaním ponuky o systémy videnia
12. marca 2023
Dahua
Čo má rok 2022 pripravené pre bezpečnostný priemysel
25. apríla 2022

Maloobchodníci majú novú superschopnosť

Staré príslovie „vedomosti sú sila“ („knowledge is power“) dnes platí rovnako ako kedykoľvek predtým. Je jasné, že jednotlivci a organizácie robia lepšie rozhodnutia, keď sú vyzbrojení presnými a včasnými informáciami. Pokročilá technológia dnes hrá hlavnú úlohu – a pomáha maloobchodníkom a ich zákazníkom rozhodovať sa prostredníctvom údajov v reálnom čase. Výsledok? Vyššia efektívnosť podnikania a lepšia skúsenosť zákazníkov.

Počítačové videnie novej generácie ponúka mimoriadne schopnosti a pohľady

Štatistiky z analýzy údajov menia spôsob, akým podniky fungujú, identifikujú trendy a poskytujú metriky na presnejšie hodnotenie KPI. Doteraz však aj pri tých najlepších systémoch existovalo oneskorenie medzi súčasnou realitou a vykazovanými údajmi. V maloobchode s potravinami, kde je obrat zásob vysoký, je tento rozdiel obzvlášť problematický. Keď maloobchodníkom chýba prehľad o tom, čo sa deje v ich predajniach v reálnom čase, môžu trpieť mnohými problémami vrátane prázdnych regálov, produktov na nesprávnom mieste a nepresných zásob zobrazovaných v ich zákazníckej mobilnej aplikácii. Tieto problémy znižujú zákaznícku skúsenosť, prevádzkovú efektivitu a ziskovosť.

Maloobchod v reálnom čase

Podkategória umelej inteligencie (AI) známa ako počítačové videnie využíva počítače na analýzu a interpretáciu vizuálneho sveta rovnakým spôsobom ako ľudia – a chystá sa spôsobiť revolúciu v maloobchode. Až donedávna fungovalo iba v obmedzenej kapacite, ale pokroky v AI ho posunuli vpred. Počítačové videnie teraz môže maloobchodníkom ponúknuť veľmi presné informácie o tom, čo sa práve deje v ich obchode, na regáloch. Dokáže sledovať každú poličku 24 hodín denne, 7 dní v týždni, presne interpretovať, čo „vidí“, a poskytovať živé aktualizácie a upozornenia personálu obchodu, integrovaným obchodným systémom a technológiám orientovaným na zákazníkov, ako sú webové stránky nakupovania online a samoobslužné POS v obchode. kiosky. Vie, či regály potrebujú doplniť zásoby, či displeje vyžadujú poriadok, chýbajú cenovky produktov a mnoho ďalšieho.

Riešenia poháňané AI

Americké supermarkety majú celkovo viac ako 22 500 km regálového priestoru a zobrazujú viac ako miliardu jedinečných SKU. Len v jednom obchode je logistika snímania videa zo všetkých regálov a jeho okamžitého spracovania pomocou AI ohromujúca. Dnešná technológia počítačového videnia to však umožňuje. Nová technológia umelej inteligencie na kontrolu regálov v službe Google Cloud využíva rozsiahlu databázu a sofistikované algoritmy spoločnosti spolu s vysokovýkonnými sieťovými kamerami na rýchle rozpoznanie miliárd produktov a zabezpečenie skladovania regálov v obchodoch.

Sieťové kamery spracovávajú video s vysokým rozlíšením z regálov predajní do tesne komprimovaných dátových tokov. Dátové toky sa potom prenášajú do cloudu, kde sa analyzujú a identifikujú všetky typy produktov na základe vizuálnych a textových prvkov. Tieto produkty možno identifikovať na základe rôznych obrázkov zhotovených z rôznych uhlov a pohľadov. Maloobchodníci majú v skutočnosti vysoký stupeň flexibility v typoch snímok, ktoré môžu poskytnúť samokontrolnej AI, čo môže napríklad zahŕňať snímky z kamier namontovaných na strope alebo mobilného telefónu spolupracovníka v obchode.

Pomocou počítačového videnia môžu predajcovia rozlíšiť medzi 10 alebo 11 škatuľami konkrétnej značky obilnín na polici a dokonca identifikovať, kedy nie sú balenia úhľadne zarovnané. Dokáže zistiť, či sa čiarové kódy na regáloch zhodujú s výrobkami zobrazenými nad nimi. Dokáže zosúladiť zásoby produktov na niekoľkých miestach v prípadoch, keď kupujúci vrátia veci tam, kde nepatria. Počítačové videnie je ako superveľmoc, ktorá umožňuje maloobchodníkom vidieť a pochopiť, čo sa deje v ich predajniach na bezprecedentnej úrovni podrobnosti.

Akčné štatistiky

Aby táto technológia poskytla skutočnú hodnotu, zdieľa svoje poznatky aj s ľuďmi a systémami schopnými na základe informácií konať. Oznámenia by sa napríklad mohli odosielať prostredníctvom textových správ personálu na mieste alebo mimo neho, nahlasovať ich prostredníctvom online ovládacieho panela, prenášať do obchodného softvéru, ako sú platformy na správu zásob, a používať na spustenie automatických odpovedí iných operácií a bezpečnostných technológií.

Okrem identifikácie anomálnych situácií môže vedenie obchodu naprogramovať riešenie tak, aby rozpoznalo konkrétne podmienky. Možno bude chcieť vedieť, kedy z daného produktu zostáva určitý počet jednotiek, alebo či sú všetky zostávajúce škatule na hornej polici a pre zákazníkov je ťažké ich získať. Inteligencia odstraňuje dohady o chýbajúcich alebo nevhodných produktoch, čím umožňuje maloobchodníkom optimalizovať predaj a presnejšie merať ziskovosť.

Záver

S neustále sa zvyšujúcim množstvom údajov, pokrokovými algoritmami a rastúcimi možnosťami hybridných okrajových a cloudových platforiem je počítačová vízia pripravená zmeniť tvár maloobchodu. A načasovanie nemôže byť lepšie, pretože maloobchodníci sa pohybujú vo svete po COVID poznačenom problémami dodávateľského reťazca, nedostatkom pracovníkov a zvýšenými očakávaniami zákazníkov.

Počítačové videnie je superschopnosť, ktorá môže maloobchodníkom pomôcť prekonať tieto výzvy.

Technológia počítačového videnia poskytuje maloobchodníkom nielen prehľad potrebný na optimalizáciu regálového priestoru a kontrolu skladových zásob, ale v dôsledku toho im môže pomôcť riadiť personálne obsadenie, zvýšiť spokojnosť zákazníkov a v konečnom dôsledku zlepšiť ich hospodársky výsledok.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov