Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Audio riešenia pre inteligentnejšie a bezpečnejšie mesto

| Axis Blog |

Publikované 13. februára 2020
Dahua
Tohtoročné novinky v Dahua Panoramic Surveillance
14. júla 2023
Axis
Vplyv AI analytiky a kybernetickej bezpečnosti
23. mája 2022
Axis
Ochrana kritickej infraštruktúry vo svete eskalujúcich kybernetických útokov
18. apríla 2022
Axis
Vyvažovanie hodnoty a celkových nákladov na vlastníctvo v mestskom dozore
22. novembra 2021
Canex
4 bezpečnostné problémy o ktorých ste nevedeli a ich riešenie
22. októbra 2018
Dahua
Keď sa technológia stretne s kriticky ohrozeným Hainan Gibbon
14. apríla 2023

Audio riešenia pre inteligentnejšie a bezpečnejšie mesto

Audio riešenia môžu byť používané ako cenný doplnok, prípadne ako alternatíva k CCTV kamerám alebo iným IoT senzorom a zariadeniam v mestách.

V diskusiách o inteligentných mestách – existujú rôzne typy vstupov na efektívnejšie spravovanie zdrojov mesta – preto je niekedy možné prehliadať úlohu audio systémov. V skutočnosti môže byť zvuk používaný ako cenný doplnok a dokonca ako alternatíva k CCTV monitorovacím systémom alebo iným IoT senzorom a zariadeniam v mestách.

Výber moderného audio systému môže zabezpečiť, aby sa dôležitá komunikácia uskutočňovala v správnom čase, na správnom mieste a s potrebnou kvalitou zvuku, aby občania boli v bezpečí. Tu sú tri základné scenáre, keď moderné audio riešenia môžu prispieť k inteligentnejšiemu a bezpečnejšiemu mestu:

Detekcia zvuku

Mnoho bezpečnostných incidentov v meste predchádza alebo je vyvolaných nejakým hlukom, napríklad agresívnym správaním a zvýšenými hlasmi, výstreľmi alebo rozbitým sklom. Dnešné audio riešenia dokážu automaticky detegovať a rozpoznať preddefinované zvuky a odoslať výstrahy o možných udalostiach v čase ich výskytu.

Bezpečnostné kamery v kombinácii s funkciami detekcie zvuku môžu byť prínosom pre bezpečnostné systémy pokrývajúce verejné priestory. Kombinácia zvuku a videa môže byť účinným riešením na zistenie a overenie situácie a na umožnenie rýchlej a relevantnej akcie na minimalizáciu následkov.

Núdzové oznámenia

Každý rok je veľa miest vystavených mimoriadnym situáciám, ako sú prírodné katastrofy. V takýchto situáciách je dôležité informovať občanov čo najskôr a viesť ich, aby boli ľudia v bezpečí. S audio reproduktormi je možné rýchlo a efektívne osloviť ľudí vo vybraných zónach.

Zvukové oznamovacie systémy sú často inštalované na prípravu miest na núdzové situácie. V prípade, že sa niečo stane, je nevyhnutné mať spoľahlivý a funkčný systém. Pri správnom riešení sieťových reproduktorov je stav systému a kvalita zvuku pod úplnou a stálou kontrolou, čo zabezpečuje, že správy sa doručujú tak jasne, ako je v núdzovej situácii potrebné.

Predchádzanie trestnej činnosti

Mať dostatok zdrojov na udržanie mesta v bezpečí je spoločnou výzvou v mestách po celom svete. Mnoho miest pracuje so systémom video monitorovania, aby monitorovalo mesto a hospodárilo s prostriedkami na presadzovanie práva čo najefektívnejšie. Pomocou videa dokážeme odhaliť trestné činy, ako je prienik do budov alebo zakázaných priestorov, ale v mnohých prípadoch sa polícia alebo strážcovia nedostanú na miesto včas, aby sa zabránilo krádeži alebo vandalizmu.

Implementáciou audio riešenia do systému video monitorovania môže kamera votrelca automaticky upozorniť spustením preddefinovanej výstrayu alebo upozorniť bezpečnostný personál, aby prostredníctvom zvukového systému vydal živé upozornenie priamo votrelcovi. V mnohých prípadoch je tento typ varovania dostatočný, čo bráni potrebe ďalších bezpečnostných opatrení.

Bezpečnosť a ochrana občanov sa často zdôrazňuje ako jeden z najdôležitejších aspektov moderného mesta. Vzhľadom na to, že úrady stále viac hľadajú používanie pripojených technológií na zlepšenie svojich miest, predstavuje kombináciu rôznych senzorov a zariadení, ktoré ponúkajú maximálny potenciál, a zvuk môže hrať ústrednú úlohu.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov