Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua Full-Color: Jasný a živý farebný obraz aj po priblížení

| Dahua Blog |

Publikované 10. februára 2023
Hanwha
Hanwha Techwin uvádza na trh päť kamier AI série P s rozlíšením 2MP
9. augusta 2021
Dahua
Kamera „3 v 1“: Dahua TiOC prináša nové úrovne integrácie a interoperability so systémami tretích strán
8. decembra 2023
Canex
Lepšie monitorovanie životného prostredia pomocou IoT
21. marca 2017
Aktuality
Hanwha Vision: Cyber Resilience Act & NIS2
2. júla 2023
Canex
Automatická ochrana perimetra rozľahlých areálov zabráni neoprávneným vstupom osôb a zvierat
30. mája 2022
Axis
6 otázok, ktoré je potrebné si položiť pri príprave projektu perimetrickej ochrany
25. septembra 2017

Dahua Full-Color: Jasný a živý farebný obraz aj po priblížení

V tomto článku sa budeme zaoberať optickým priblížením a tým, ako môže jeho integrácia s Dahua Full-Color optimalizovať sledovanie a prinášať výhody koncovým používateľom. V tomto rozhovore bude odpovedať Eaden Xie, produktový manažér spoločnosti Dahua Technology.

Ahoj Eaden! Môžete nám povedať, čo je to optický zoom a ako sa líši od bežného digitálneho zoomu?

Samozrejme. Optický zoom v podstate označuje mechanizmus kamery, ktorý poskytuje možnosť priblíženia, zatiaľ čo digitálny zoom poskytuje softvér na kamere alebo rekordéri, ktorý zväčšuje obraz. Optický zoom poskytuje optimálnu kvalitu obrazu, pretože využíva pár šošoviek na pozorovanie z veľkej vzdialenosti. Šošovky vo vnútri kamery sa skutočne pohybujú, aby priblížili/oddialili scénu. Optický zoom sa zameriava na oblasť záujmu používateľa a zaznamenáva jasné detaily scény. Digitálne priblíženie zväčšuje iba časti oblasti, ale zaznamenané video je stále pôvodné video a detaily po použití digitálneho priblíženia nie sú také jasné ako pri použití optického priblíženia. Netreba dodávať, že optický zoom je oveľa lepší ako digitálny zoom a dôrazne sa odporúča na akúkoľvek monitorovaciu operáciu, najmä na širšie scény a veľké vzdialenosti.

Aké sú výhody kamier s optickým zoomom pri monitorovaní?

Pre začiatočníkov sú kamery s možnosťou optického priblíženia pohodlnejšie na používanie a ovládanie v porovnaní s bežnými kamerami s pevným ohniskom. Používatelia môžu flexibilne upraviť zaostrenie kamery podľa svojich preferencií. Nie je potreba vopred merať veľkosť scény a určovať viacero bodov inštalácií, čo prináša jednoduchosť inštalácie a nasadenia.

Ako sieťové kamery Dahua Full-Color využívajú optický zoom na zachytenie čistých farebných snímok?

Aby sa zabezpečili jasné detaily monitorovanej scény aj po priblížení, modernizované sieťové kamery Dahua Full-Color 2.0 využívajú motorizovaný varifokálny objektív s približne 5x optickým zoomom a funkciou automatického zaostrovania. Tieto kamery využívajú technológiu Dahua Full-Color a dokážu zachytiť živé farebné snímky scény aj v tmavom prostredí alebo počas noci. Ponúkajú rozlíšenie 4 Mpx a maximálnu vzdialenosť osvetlenia 70 metrov pre bullet kameru a 40 metrov pre dome ameru. Vďaka možnosti osvetlenia na veľké vzdialenosti dokáže kamera zachytiť jasný plnofarebný obraz aj z veľkej vzdialenosti.

To je úžasné! Pre aké scenáre aplikácie môžeme použiť tieto kamery?

Farebné sieťové kamery Dahua s 2,7-12 mm motorizovaným vari-fokálnym objektívom (2,7-13,5 mm pre HAC) a clonou F1,0 dokážu pokryť úzke vnútorné priestory a široké vonkajšie scenáre, vďaka čomu sú vhodné do uličiek, na brehy rieky a na parkovisko. Širokouhlá šošovka v podstate zväčšuje váš horizontálny rozsah, ktorý je ideálny pre scenáre v interiéri. Teleobjektív na druhej strane umožňuje zaostriť na objekt z diaľky.

Sú sieťové kamery Full-Color vybavené funkciami AI?

Áno! Tieto kamery sú vybavené rôznymi funkciami AI, ktoré dokážu splniť skutočné potreby používateľov. Majú počítanie ľudí s 8 pravidlami a správu frontu so 4 pravidlami. Medzi ďalšie funkcie AI patrí Perimeter Protection, SMD 3.0 a AI Schedule.

Nakoniec nám povedzte viac o hodnote, ktorú tieto kamery ponúkajú koncovým používateľom.

Okrem výhod, ktoré som spomenul, verím, že flexibilita pri monitorovaní širších scén a väčších vzdialeností je jednou z hlavných výhod týchto kamier. V prípade kamier s pevnou ohniskovou vzdialenosťou musia používatelia najprv poznať vzdialenosť a inštalačné body a neskôr vybrať vhodnú kameru. V prípade sieťových kamier Dahua Full-Color s vari-fokálnym objektívom môžu používatelia priamo upraviť zaostrenie kamery na základe ich aktuálneho scenára. S technológiou Dahua Full-Color dokážu aj po priblížení zachytiť čisté farebné snímky, a to aj v prostredí so slabým osvetlením. Je to pohodlnejšie, cenovo výhodnejšie, poskytuje optimálnu kvalitu obrazu a môže výrazne ušetriť drahocenný čas používateľov, čím prináša výrazne lepšiu používateľskú skúsenosť.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov