Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua TechMonth (WizMind): 5 výhod detekcie nelegálneho parkovania pomocou dvoch kamier PTZ

| Dahua Blog |

Publikované 20. decembra 2021
Dahua
Ktorá panoramatická bezpečnostná kamera kam patrí?
6. septembra 2021
Axis
Ako používanie správneho nástroja umožní väčšiu efektivitu pri návrhu a inštalácii bezpečnostných riešení
26. mája 2023
Canex
AXIS Najzaujímavejšia integrácia roku 2015
14. apríla 2016
Axis
Ako môže video technológia podporiť vyvíjajúci sa priestor mestskej mobility
10. októbra 2022
Axis
Prehľady založené na štatistikách optimalizujú diaľničnú sieť
15. marca 2024
Dahua
Skúmanie toho, čo ponúka panoramatický dohľad Dahua WizMind
17. októbra 2022

Dahua TechMonth (WizMind): 5 výhod detekcie nelegálneho parkovania pomocou dvoch kamier PTZ

S príchodom neustáleho spoločenského rozvoja si v súčasnosti stále viac ľudí môže dovoliť vlastniť autá. Viac áut na cestách znamená viac výziev pre vodičov a miestne dopravné oddelenia.

Najmä parkovanie je neustálou dilemou pre vodičov a motoristov v mestských mestách, v dôsledku čoho niektorí ľudia parkujú svoje autá na súkromných pozemkoch alebo v zónach bez parkovania. Nedostatok efektívneho a automatického detekčného systému na zachytenie priestupkov pri parkovaní túto situáciu ešte viac zhoršuje: Nezákonné parkovacie lístky nie sú trestom pre porušovateľov v reálnom čase a udeľujú sa až po zistení priestupku; Tradičné kamery nedokážu presne rozpoznať poznávaciu značku uzavretých vozidiel; Kvôli obmedzenému rozpočtu zariadenia často nemajú možnosť umiestniť zamestnancov na scénu 24 hodín denne, 7 dní v týždni; atď.…

V tomto článku vám ukážeme výhody používania kamier Dual-PTZ pri odhaľovaní nelegálneho parkovania a ako to môže efektívne vyriešiť bežné problémy pri správe parkovania vozidiel. Poďme sa nimi zaoberať jeden po druhom:

Široký rozsah detekcie s panoramatickým a detailným zobrazením

Využitím panoramatických aj detailných kamier podporujú Dual-PTZ kamery, ako je séria Dahua WizMind SDT5X, súčasné zobrazenie panoramatických aj detailných pohľadov na monitorovanú scénu s maximálnym detekčným polomerom 100 m.

Kamera Dahua Dual-PTZ (séria SDT5X)

Jeho prepojený režim umožňuje panoramatickej kamere sledovať oblasť, zatiaľ čo detailná kamera sa priblíži, keď sa zistí nelegálne parkovanie. Na druhej strane nezávislý režim prevádzkuje obe kamery oddelene: detailná kamera monitoruje scénu prostredníctvom prednastaveného plánu túry a priblíži, keď niektorá z kamier zistí nelegálne parkovanie.

Viacero režimov detekcie pre rôzne scenáre

Spomínaná séria kamier Dahua WizMind Dual-PTZ s funkciou IIlegal Parking Detection ponúka aj tri režimy detekcie na základe charakteristík sledovanej scény.

V režime priority scenára kamera spustí detekciu nelegálneho parkovania na aktuálnej scéne a prepne sa na ďalšiu scénu až po dosiahnutí prednastaveného času plánu trasy. Režim priority detekcie na rozdiel od toho umožňuje prepínanie pohľadu kamery iba vtedy, keď boli urobené všetky snímky vozidla, ktoré porušilo pravidlá. Nakoniec režim skupinovej snímky umožňuje kamere urobiť snímky všetkých vozidiel v scéne (predvolene 2 snímky) a potom prepnúť na ďalšiu scénu.

Informácie o vozidle a podrobnosti o porušení ako dôkaz

Pri sledovaní konkrétneho vozidla tradičné kamery prezentujú iba obraz auta a operátori sa musia priblížiť k cieľu, aby sa bližšie pozreli na jeho ŠPZ. S kamerami Dahua WizMind Dual-PTZ sú na obrázku ako dôkaz prekryté detaily vozidiel a príslušné informácie o priestupkoch – vrátane ŠPZ, času priestupku, miesta priestupku a dĺžky parkovania. To výrazne šetrí čas pri sledovaní cieľov a urýchľuje vyšetrovanie.

Efektívne zachytenie zablokovaného vozidla

Keď sa autá hromadia alebo keď vpredu niečo blokuje, často nie je možné na obrázku rozpoznať poznávaciu značku vozidla. Avšak s nepretržitým monitorovaním kamery Dahua WizMind Dual-PTZ je to možné. Jeho panoramatická kamera monitoruje každé vozidlo na scéne, zatiaľ čo detailná kamera zachytáva a sleduje zablokované vozidlo, keď sa jeho poznávacia značka stane viditeľnou.

Dual-PTZ kamera dokáže zachytiť nelegálne zaparkované vozidlo v oklúzii

Jednoduchá inštalácia a konfigurácia

Kamery Dahua WizMind Dual-PTZ sú navrhnuté tak precízne, že na ich inštaláciu a konfiguráciu stačí jedna osoba. Pokyny na inštaláciu nájdete v tomto videu:

Kľúčové poznatky

Efektívne riešenia, ako je Dahua WizMind Illegal Parking Detection, môžu výrazne zmierniť problémy, ktoré prichádzajú s neustálym nárastom počtu vozidiel na cestách. Použitím kamier Dual-PTZ s panoramatickým aj detailným pohľadom môžu používatelia sledovať nelegálne parkovacie aktivity na svojich pozemkoch a vyhnúť sa blokovaniu dôležitých ciest a jazdných pruhov, vďaka čomu sú vhodné pre rôzne scenáre použitia, ako sú požiarne pruhy, autobusové stanice a mestské cesty.

Ak chcete vidieť detekciu nelegálneho parkovania Dahua v akcii, tu je ukážkové video:

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov