Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Prehľad Dahua 2022 a výhľad na rok 2023: Posilnenie digitálno-inteligentnej transformácie a aplikácií AI

| Dahua Blog |

Publikované 10. marca 2023
Dahua
Dahua TechMonth: Ako WizMind využíva technológiu AI na riešenie zložitých bezpečnostných výziev
15. novembra 2021
Dahua
Riešenia AI spoločnosti Dahua pre vyššiu bezpečnosť a efektivitu
25. augusta 2023
Axis
Ako zachovať kybernetickú bezpečnosť na všetkých vašich zariadeniach
29. augusta 2022
Dahua
Riešenie: Dahua Smart Traffic Management
24. januára 2022
Axis
Aké faktory by ste mali zvážiť pre optimálny výkon analýzy videa?
4. októbra 2021
Axis
Posilnenie flexibilných a škálovateľných riešení s modulárnymi kamerami
22. marca 2024

Prehľad Dahua 2022 a výhľad na rok 2023: Posilnenie digitálno-inteligentnej transformácie a aplikácií AI

Rok 2022 bol pre Dahua rokom plným vývoja a inovácií. Ako popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb AIoT zameraných na video, Dahua spustila rôzne upgrady svojho existujúceho produktového portfólia, ako aj množstvo nových produktov a riešení, ktoré riešia špecifické potreby/problémy v spoločnosti.

Vďaka kľúčovým technológiám, ako sú AIoT, veľké dáta a softvér, riešenia Dahua umožňujú rodinám a firmám odhaliť a reagovať na bezpečnostné riziká rýchlejšie, presnejšie a efektívnejšie ako kedykoľvek predtým. Poskytujú tiež hodnotu nad rámec zabezpečenia, napríklad umožňujú mestám, firmám a iným organizáciám začleniť vizuálne údaje zachytené kamerami ako súčasť ich inteligentných riešení pre všetko od zmiernenia dopravných zápch, monitorovania parkov a voľne žijúcich živočíchov, sledovania tokov odpadu až po zlepšenie predaja v maloobchodných predajniach.

Tu sú niektoré z najvýznamnejších technologických inovácií tohto roka:

Dahua Full-Color

Tento rok Dahua predviedla niektoré z integrácií technológie Full-Color, ktoré vytvárajú vyššiu obchodnú hodnotu pre zákazníkov a koncových používateľov:

  • Full-Color + TiOC: Poskytuje inteligentné duálne iluminátory, aktívne odstrašenie a AI. Môže účinne varovať votrelcov pomocou aktívneho odstrašovania a včas upozorniť používateľov pomocou alarmu v reálnom čase, čím poskytuje proaktívne video sledovanie nehnuteľností, ktoré vyžadujú zabezpečenie 24/7.
  • Full-Color + Panoramatické: Obsahuje 180° panoramatické PTZ a IPC zariadenia Dahua s dvojitým objektívom, ktoré sú vybavené duálnymi snímačmi, ktoré poskytujú 180-stupňové zorné pole. Zabraňuje deformácii a strate pixelov pomocou štandardizovanej technológie korekcie obrazu a využíva algoritmus fúzie metadát na úrovni pixelov na vytvorenie súvislého 180° širokouhlého obrazu.
  • Full-Color + ZOOM: Ponúka možnosť približne 5-násobného optického zoomu a funkcie automatického zaostrovania, ktoré poskytujú jasné farebné detaily monitorovanej scény aj po priblížení. Kamera tiež dokáže zachytiť jasný plnofarebný obraz aj z veľkej vzdialenosti vďaka svojej schopnosti osvetlenia na veľké vzdialenosti.
  • Full-Color + 4K: Využíva 1/1,2” obrazový snímač (v súčasnosti najlepší IPC snímač Dahua pri slabom osvetlení), ktorý poskytuje 110% zväčšenie veľkosti pixelov v porovnaní s bežným 8MP snímačom. Jeho veľká clona F1,0 dokáže zachytiť viac dostupného svetla a maximálna svetelná energia, ktorú môže senzor prijať, sa zvýši 2-krát.

WizSense

Spoločnosť Dahua neustále vyvíjala ďalšie funkcie AI pre WizSense, sériu širokej škály produktov a riešení AI, ktoré zahŕňajú IPC, PTZ, NVR a XVR, s cieľom poskytnúť zákazníkom presnú detekciu, rýchle vyhľadávanie cieľov, zjednodušenú prevádzku a inkluzívne produkty AI. Medzi 2 hlavné vylepšenia tohto roka patria:

  • Rýchly výber: Funkcia, ktorá umožňuje vyhľadávanie na základe extrakcie farby oblečenia a vozidla a porovnanie s tými v našej databáze. Výrazne zužuje výsledky vyhľadávania na nájdenie záberov cieľa, ktorý vás zaujíma.
  • AI Scene Self-Adaption (AI SSA): Využíva algoritmus hlbokého učenia, ktorý dokáže identifikovať rôzne špecifické scény (napr. dážď, hmla, protisvetlo, slabé svetlo, blikanie) a podľa toho upraviť parametre obrazu, aby sa zabezpečila najlepšia kvalita obrazu.

WizMind

Dahua WizMind, kompletné portfólio riešení zložených z produktov orientovaných na projekty vrátane IPC, NVR, PTZ, XVR a termokamier, ktoré využíva špičkové algoritmy hlbokého učenia, tento rok tiež predstavilo nové vylepšenia:

  • Aplikácie založené na človeku: Zahŕňa panoramatický systém Dahua, ktorý je navrhnutý tak, aby zachytával situačné povedomie v scenároch, ktoré vyžadujú 360°, 270° alebo 180° panoramatický pohľad. Human Metadata 2.0 je vybavený algoritmom hlbokého učenia, ktorý môže operátorom pomôcť efektívnejšie lokalizovať ciele. Zahŕňa tiež technológiu detekcie OOP, ktorá dokáže zistiť súlad nosenia osobných ochranných prostriedkov na pracovisku.
  • Aplikácie pre vozidlá: Technológia riadenia parkovacieho miesta dokáže zistiť využitie parkovacieho miesta v každej oblasti parkoviska a zobraziť stav parkovacieho miesta v reálnom čase. Detekcia nelegálneho parkovania automaticky vytvorí snímky rozpoznaného vozidla a uloží jeho metadáta ako dôkaz. PTZ môže tiež poslať varovný zvuk prostredníctvom svojho vstavaného reproduktora.
  • Aplikácie tepelného zobrazovania: funkcia priemyselného merania teploty využíva technológiu tepelného zobrazovania na realizáciu rýchleho a online merania teploty za každého počasia. Dátové zostavy sa automaticky ukladajú online, vďaka čomu sú pre používateľov ľahko dostupné.

HDCVI TEN

V roku 2022 si pripomíname 10. výročie Dahua HDCVI (High Definition Composite Video Interface). Za posledných desať rokov technológia HDCVI vedie analógovú technológiu do éry vysokého rozlíšenia. Teraz vedie technológiu Over-Coax do éry AI. Tu sú 4 technologické novinky Dahua HDCVI v tomto roku:

  • Umelá inteligencia pre všetkých: Obsahuje sériu Cooper-I, prvú základnú úroveň AI XVR v tomto odvetví. Všetky dnešné série Dahua XVR, poháňané čipovou sadou AI a algoritmom hlbokého učenia, sú vybavené cenovo výhodnými funkciami AI, ako sú SMD Plus, Perimeter Protection, AI Coding atď.
  • Plánovaná AI: Umožňuje používateľom nastaviť rôzne funkcie AI (dostupné v sérii XVR5000-4KL-I3) podľa rôznych časových období (až 6 časových období denne). Systém sa automaticky prepne na vykonanie každej úlohy AI v príslušnom čase.
  • Smart Dual Illuminators: Podporuje dva druhy doplnkových svetiel: IR a teplé svetlo. V režime inteligentného osvetlenia (predvolený režim) sa teplé svetlo zapne iba vtedy, keď je detekovaný cieľ. Keď cieľ opustí oblasť pravidla, teplé svetlo sa vypne a infračervené svetlo sa znova rozsvieti.
  • Skutočný 5MP 16:9: Jedná sa o vedúcu technológiou na trhu HD-Over-Coax, ktorá rieši problém skreslenia obrazu spôsobený predchádzajúcimi 5MP 4:3 kamerami. Kamera je tiež vybavená špičkovou technológiou Super Adapt, ktorá dokáže rozpoznať a prispôsobiť sa rôznym monitorovacím prostrediam, ako sú vnútorné, vonkajšie alebo oblasti s intenzívnym osvetlením.

Dahua DeepHub

Inteligentná interaktívna tabuľa Dahua DeepHub poskytuje flexibilný, multimediálny prístup k výučbe aj konferenciám a účastníkom pohlcujúci, interaktívny a obsahovo bohatý zážitok. Ponúka bezdrôtovú projekciu, písanie na tabuľu, videokonferencie a správu súborov. Po pripojení sa z neho stane super veľká obrazovka, ktorú možno ovládať pomocou dotykového pera alebo prstov (séria MC470 dokonca podporuje ovládanie gestami). A čo viac, využíva aj technológiu Zero Air Gap na obrazovke na zníženie paralaxy pre jasnejšie zobrazenie obrazu. Latencia atramentového signálu je tiež optimalizovaná a poskytuje približne 50 strán alebo 1 500 ťahov nepretržitého písania.

Ďalšie špecifikácie produktu zahŕňajú:

  • Dotyková obrazovka 4K UHD: 65″/75″/86″ 4K UHD (DLED displej s antireflexnou technológiou) poskytuje ostrý obraz a živé farby.
  • Bezdrôtová projekcia: Podporuje bezdrôtovú projekciu jedným klepnutím z notebooku, tabletu, mobilného telefónu atď., čím poskytuje pohodlnú a efektívnu prevádzku.
  • Inteligentná tabuľa: Poskytuje plynulé písanie s oneskorením zápisu menej ako 35 ms a súčasným písaním až 20 bodov, vďaka čomu je ideálny na zdieľanie nápadov.
  • Správa súborov: Umožňuje zdieľanie obsahu jednoduchým naskenovaním QR kódu (zdieľaný súbor je možné aj zašifrovať kvôli ochrane súkromia).
  • Zámok odtlačkov prstov: Podporuje zámok na báze odtlačkov prstov pre oprávnených používateľov.

Ďalšie…

  • Bezdrôtový alarm: Obsahuje bezdrôtový bezpečnostný systém AirShield, ktorý zahŕňa Alarm Hub, PIR detektor, PIR-Cam, detektor dymu, detektor dverí, kľúčenku, opakovač, vstupný expandér, internú a externú sirénu a ďalšie.
  • Tepelná vonkajšia a ručná termografia: Zahŕňa sériu termovíznych monokulárnych kamier (séria M), čo sú ručné kamery prispôsobené vonkajším scenárom, ako je turistika, ochrana voľne žijúcich živočíchov, pátracie a záchranné misie, poľovníctvo atď. Obsahuje aj termálnu ručnú termografickú kameru (DH-TPC-HI20, prenosný diagnostický prístroj na každodenné kontroly malých priemyselných scenárov.
  • PoE 2.0: PoE 2.0 vybavený praktickými funkciami, ako je PoE Watchdog, BT 90W (červený port), Inteligentné PoE a diaľkový prenos PoE, tento rok predstavil ďalšie inteligentné funkcie vrátane Green PoE a Perpetual PoE.
  • Riešenie off-grid: Integruje technológiu prenosu siete 4G a solárnu energiu do inteligentného monitorovacieho systému, čím vytvára nenáročný monitorovací zážitok pre vonkajšie prostredia s nedostatkom elektriny a siete.

Budúce trendy a zostavy produktov/riešení

Digitálna inteligentná transformácia sa dnes stala hlavnou témou priemyslu. V budúcnosti sa neustála aktualizácia inteligentných monitorovacích produktov s pomocou AI stane hlavným bodom rastu odvetvia monitorovania bezpečnosti vo vyspelých mestách po celom svete.

V elektronickej knihe „2023 Trends in Video Surveillance“ od Eagle Eye Networks sa v skutočnosti uvádza, že podniky plánujú rozpočty na platformy video sledovania, ktoré sú pripravené na AI a odolné voči budúcnosti. Podľa obchodného prieskumu spoločnosti PriceWaterhouseCoopers v oblasti umelej inteligencie z roku 2022 viac ako 50 % podnikov nejakým spôsobom používa AI, pričom viac ako 25 % uvádza, že v rámci ich spoločnosti sa umelá inteligencia rozšírila. Prieskum naznačuje, že podniky, ktoré nepoužívajú AI, si už uvedomujú, že nové moderné technológie zautomatizujú ich systémy a procesy v budúcnosti; a teraz robia rozpočet na túto infraštruktúru.

V súlade s vyššie uvedeným trendom sa pozrime rýchlo na niektoré z plánov Dahua a zostavy produktov/riešení na tento rok:

  • Držte krok s najnovšími trendmi a urýchlite prijatie AI: Dahua sa pripravuje na predstavenie série WizMind X & S v roku 2023. Očakáva sa, že ďalšie skúmanie integrácií Full-Color bude pokračovať aj v tomto roku. Bude vydaný aj úplne nový HDCVI 7.0 spolu s vylepšeniami iných inteligentných produktov, ako sú WizSense a TiOC. Navyše, v tomto roku bude predstavené aj riešenie tepelnej vnútornej požiarnej ochrany a aplikácie tepelnej techniky na rôznych vertikálnych trhoch.
  • Intenzívne inovovať a pokračovať v rozširovaní nových oblastí: V roku 2023 bude predstavených množstvo inovatívnych produktov Dahua, vrátane: Zobrazovacích a ovládacích zariadení vrátane LCD monitorov, LCD video stien, LCD digital signage, LED displejov a interaktívnych LCD displejov pre komerčné prevádzky , ako aj Video Management Platform (VMP), dekodéry, spojovacie ovládače a sieťovú klávesnicu pre bezpečnostné centrá; Dahua Memory, séria stabilných a spoľahlivých NAND flash produktov, ako sú SSD, pamäťové karty, USB flash disky a ďalšie; Prenosové zariadenia Dahua, ktoré zahŕňajú prepínače, bezdrôtový prístupový bod, bezdrôtový smerovač atď.; inteligentná interaktívna tabuľa Dahua DeepHub; a ďalšie inteligentné produkty/riešenia vrátane 2-vodičového hybridného video interkomu, inteligentného riešenia premávky, riešenia kontroly prístupu Insider Series atď.

V tomto roku 2023 bude Dahua pokračovať v integrácii umelej inteligencie, veľkých dát a internetu vecí do svojich produktov a riešení s cieľom podporiť digitálnu inováciu miest a transformáciu podnikov v oblasti digitálnej inteligencie, urýchliť inováciu priemyslu a digitálne začlenenie na rozvíjajúcich sa trhoch v nadchádzajúce roky.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov