Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Bezpečnosť na pracovisku v kritickej infraštruktúre a priemyselných prevádzkach: Minimalizácia rizík, maximalizácia kontinuity podnikania

| Axis Blog |

Publikované 21. apríla 2023
Dahua
Dahua TechMonth: Ako WizMind využíva technológiu AI na riešenie zložitých bezpečnostných výziev
15. novembra 2021
Dahua
Kybernetická bezpečnosť: Ako zabezpečiť sieťový bezpečnostný systém
16. mája 2022
Dahua
Proaktívne video monitorovanie a plnofarebná technológia prinášajú používateľom obrovské výhody
27. januára 2023
Axis
Ako termokamery posilňujú Vaše riešenie video dohľadu
13. júna 2022
Axis
Posilnenie flexibilných a škálovateľných riešení s modulárnymi kamerami
22. marca 2024
Hanwha
5 najlepších trendov video dohľadu na rok 2022
14. marca 2022

Bezpečnosť na pracovisku v kritickej infraštruktúre a priemyselných prevádzkach: Minimalizácia rizík, maximalizácia kontinuity podnikania

Kritická infraštruktúra a iné priemyselné operácie sú nevyhnutné pre spoločnosť a hospodárstvo. Zachovanie kontinuity podnikania je kľúčové, no úrazy na pracovisku, ktoré ohrozujú zamestnancov a zastavujú prevádzku, sú v tomto sektore skutočným rizikom. Preto je veľmi dôležité zavádzanie systémov, ktoré pomáhajú zabezpečiť, aby pracovníci boli v správnom čase na správnom mieste (alebo aspoň nie v nesprávnom čase na nesprávnom mieste). Sú životne dôležité pre blaho zamestnancov, ako aj pre udržanie systémov v chode.

Žiadny systém nemôže zaručiť úplné odstránenie rizika nehôd. Proaktívny prístup k bezpečnosti na mieste s inteligentnými a nákladovo efektívnymi riešeniami sledovania vám umožňuje výrazne znížiť toto riziko. Vytvorením bezpečnejšieho pracovného prostredia podporíte kontinuitu podnikania prostredníctvom minimalizácie prestojov.

Tento proces nemusí byť zložitý. Výberom monitorovacích riešení, ktoré fungujú na otvorenej platforme, môžete jednoducho integrovať nové kamery do vašej existujúcej infraštruktúry. Tento prístup znamená, že z týchto predchádzajúcich investícií môžete získať väčšiu hodnotu a zároveň väčšiu bezpečnosť. To platí nielen pre zlepšenie informovanosti o rizikách na mieste v reálnom čase, aby ste zaistili, že budete môcť reagovať skôr, ako dôjde k incidentu, ale aj pre prevenciu nehôd, ktorým sa dá vyhnúť, a pre zlepšenie bezpečnostných protokolov z dlhodobého hľadiska.

Pôsobenie na udalosti v reálnom čase

Požiarne a dymové alarmy sú základom základnej bezpečnosti na pracovisku, ale tradičné poplašné systémy a osobné pozorovania môžu ísť len tak ďaleko, pokiaľ ide o zlepšenie bezpečnosti na pracovisku. Koniec koncov, nemôžete konať na potenciálne riziko, ak si ho neuvedomujete. Na zlepšenie riadenia rizík v priemyselných pracovných prostrediach musia byť tieto tradičné systémy doplnené riešeniami, ktoré poskytujú lepšie situačné povedomie.

Dohľad na mieste poskytuje pokrytie oveľa väčšieho rozsahu a presnosti ako osobné pozorovania. Či už ide o termokameru detegujúcu neočakávanú zmenu teploty, ktorá vám pomôže odhaliť únik plynu, alebo o kameru so vstavanou analytikou rozpoznávajúcou dym pre včasnú prevenciu požiaru, táto technológia vás môže vopred upozorniť na riziká.

Integrácia kamier do vašich existujúcich priemyselných riadiacich a reakčných systémov ponúka podporu v reálnom čase. Ak analytici pracujúci v rámci monitorovacieho systému zaznamenajú riziko, ako napríklad zistenie pádu osoby, môže sa odoslať výstraha, aby ľudia, ktorí potrebujú reagovať, mohli rýchlo konať.

Zatiaľ čo sieťové kamery poskytujú vizuálny obraz potenciálne rizikového scenára, sieťové zvukové riešenia sú tiež kľúčové pre bezpečnosť na pracovisku – umožňujú vám komunikovať priamo so zamestnancami na mieste, ak je potrebné vykonať evakuáciu alebo iný bezpečnostný postup. Vďaka prepojeným riešeniam sledovania dokážete nielen zachytiť potenciálne rizikové situácie skôr, než vyústia do nehody, ale môžete tiež zabezpečiť, aby pracovníci v prípade potreby dostali rýchlu podporu.

Dôležité je, že inteligentná analytika umožňuje celý rad automatických bezpečnostných funkcií a navyše môžete nastaviť parametre tak, aby vyhovovali potrebám vašej prevádzky, čím sa zníži riziko falošných poplachov. V rámci podnikania sú prepojené monitorovacie riešenia čoraz dôležitejšie na zmiernenie rizík v reálnom čase a rýchle zvládnutie núdzových situácií.

Zabráňte nehodám v blízkej budúcnosti

Inteligentné video riešenia sú tiež kľúčom k zníženiu nehôd na mieste, ktorým sa dá vyhnúť. Pomocou pripojených kamier, sieťového zvuku a inteligentnej analýzy môžete nakonfigurovať svoj systém tak, aby rozpoznal nebezpečné správanie a oslovil zamestnancov priamo, aby ste im pomohli vyhnúť sa nebezpečenstvu alebo zabrániť incidentu. Môžete si napríklad prispôsobiť riešenia poháňané umelou inteligenciou tak, aby zisťovali prítomnosť alebo nedostatok osobných ochranných prostriedkov, ako sú ochranné prilby, čo vám umožní upozorniť pracovníka, ak si potrebuje obliecť potrebné bezpečnostné vybavenie. Podobne môžu byť vyvinuté riešenia využívajúce kamery s analytikou, aby sa udržali tie oblasti, ktoré nesú väčšie riziko zranení, čisté, pričom sa odošle výstraha, ak sa pracovník dostane príliš blízko k zakázanej oblasti.

Tento proaktívny prístup k prevencii nehôd poskytuje životne dôležitý bezpečnostný systém, ktorý zaisťuje, že aj keď zamestnanci zabudnú na bezpečnostné opatrenie, existuje riešenie, ktoré im to pripomenie. Ako zamestnávateľ si môžete byť istí, že robíte maximum pre to, aby boli pracovníci v bezpečí. Medzi ďalšie výhody týchto preventívnych opatrení patrí menej nárokov, menšia zodpovednosť a predchádzanie zbytočným prestojom spôsobeným nehodami a následnými vyšetrovaniami.

Dôležité je, že sa môžete rozhodnúť implementovať tento dohľad a zároveň dynamicky maskovať (alebo rozmazávať) ľudí – či už celých jednotlivcov alebo len ich tváre – aby ste chránili súkromie pracovníkov a zároveň dbali na ich bezpečnosť. Možnosti dynamického maskovania pri nasadení prostredníctvom všestrannej aplikácie založenej na okrajoch umožňujú predchádzať nehodám, ktorým sa dá vyhnúť, a zároveň spĺňajú najprísnejšie požiadavky na ochranu súkromia. Video sa spracováva a maskuje priamo na kamere a nie na serveri, čím sa obmedzuje riziko úniku nezamaskovaného záznamu.

Analyzujte riziká na zlepšenie bezpečnostných politík

Okrem identifikácie nebezpečných praktík v reálnom čase alebo vyhýbania sa krátkodobým nehodám môžu riešenia sledovania poskytnúť aj prehľad na zlepšenie bezpečnostných politík a predchádzanie problémom v budúcnosti. Pomocou zaznamenaných materiálov (alebo živého kanála) môžete do hĺbky preskúmať a analyzovať nehody na pracovisku, zranenia a takmer neúspechy, aby ste pochopili ich hlavné príčiny a navrhli bezpečnostné protokoly na ich riešenie.

Sieťové kamery aj iné senzory, ako napríklad kamery na tele, dokážu poskytnúť záznam presným a nezaujatým spôsobom, aby podporili neustále zlepšovanie bezpečnostných politík. Využitím tohto prehľadu monitorovacích riešení možno doplniť už zavedené kroky na monitorovanie zdravia a bezpečnosti v rámci kritickej infraštruktúry a iných priemyselných operácií, či už ide o náhodnú kontrolu manažmentom pri prechádzke po mieste alebo štvrťročnú analýzu incidentov zo strany HR. Používanie tejto technológie na ďalšie zlepšovanie postupov ochrany zdravia a bezpečnosti pomáha udržať vašu pracovnú silu v bezpečí a umožňuje dlhodobú kontinuitu podnikania.

Otvorený prístup k ochrane zamestnancov a kontinuity podnikania

Práca v nebezpečnom prostredí môže byť stresujúca. Je tu príležitosť využiť inovatívnu, otvorenú sledovaciu technológiu na detekciu a riešenie včasných indikátorov bezpečnostných rizík – bezpečnosť vašej pracovnej sily je na prvom mieste.

Napriek tomu, že sa často používa viacero starších systémov dohľadu, kritická infraštruktúra a miesta priemyselných prevádzok sú len zriedka nastavené na skutočne proaktívny prístup k bezpečnosti na mieste prostredníctvom inteligentného dohľadu. Implementáciou monitorovacích riešení, ktoré fungujú na otvorenej platforme a dokážu vyťažiť maximum z predchádzajúcich investícií do sieťových kamier, budete môcť rýchlo reagovať na incidenty v reálnom čase, predchádzať nehodám, ktorým sa dá vyhnúť, a zlepšovať bezpečnostné procesy do budúcnosti. Tento prístup vám umožňuje dávať si pozor na svojich pracovníkov a zároveň sa starať o svoj konečný výsledok tým, že minimalizujete riziko reklamácií a prestojov.

Zistite, ako môžu monitorovacie riešenia Axis umožniť proaktívny prístup k bezpečnosti na mieste: Zdravie a Bezpečnosť

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov