Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex 6 otázok, ktoré je potrebné si položiť pri príprave projektu perimetrickej ochrany

| Axis Blog |

Publikované 25. septembra 2017
Dahua
Skúmanie toho, čo ponúka panoramatický dohľad Dahua WizMind
17. októbra 2022
Dahua
Prehľad Dahua 2022 a výhľad na rok 2023: Posilnenie digitálno-inteligentnej transformácie a aplikácií AI
10. marca 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 monitorovacie funkcie termovízneho zobrazovania, ktoré potrebujete vedieť
10. januára 2022
Axis
Nová vysokorýchlostná PTZ kamera Axis: 31x optický zoom, skvelý obraz v tme a ochrana pred kyberútokmi
5. júla 2021
Dahua
Ako si vybrať správne prenosové zariadenie
18. októbra 2021
Canex
AXIS Najzaujímavejšia integrácia roku 2015
14. apríla 2016

6 otázok, ktoré je potrebné si položiť pri príprave projektu perimetrickej ochrany

Obvodová (perimetrická) ochrana je zvyčajne prvou obranou objektu. To platí najmä pre kritickú infraštruktúru, ako sú letiská, rafinérie, priehrady, vojenské základne a pod. Pri vytváraní obvodovej ochrany je dôležité navrhnúť účinný plán jej vyhotovenia. Ten by mal zohľadňovať rôzne faktory ako veľkosť objektu, prostredie, klimatické charakteristiky oblasti, ako aj použitú technológiu.

Nasledovné body týkajúce sa perimetrickej ochrany uviedla spoločnosť Axis Communications vo svojom najnovšom blogovom príspevku: Šesť otázok, na ktoré ste sa zabudli opýtať pri príprave svojho plánu perimetrickej ochrany.

Chce to viac, než stavať vysoký plot plný ostnatého drôtu. Dobre zabezpečený perimeter obsahuje veľké množstvo vrstiev ochrany, posilnenej robustnými bezpečnostnými riešeniami

Napriek tomu, niektorí sa stále snažia vytvoriť a implementovať komplexný plán obvodovej ochrany.

S cieľom pomôcť integrátorom a používateľom navrhnúť plán, ktorý by najlepšie vyhovoval ich požiadavkám na obvodovú ochranu, spoločnosť Axis stanovila šesť otázok, ktoré by ste si mali položiť pri príprave takéhoto plánu. Body sú zhrnuté nasledovne:

Ako môžem definovať perimeter?

Podľa spoločnosti Axis je jednou z prvých vecí, ktorú treba zvážiť, veľkosť obvodu. Zvyčajne čím dlhší je obvod, tým je potrebných viac bezpečnostných riešení. Keďže monitorovanie každého priestoru pozdĺž obvodov môže byť náročné, Axis navrhuje prinajmenšom zvážiť nasledovné:

  • Definujte si všetky vstupné a výstupné body
  • Preskúmajte fyzický obvod priestoru
  • Zvážte dôsledky jeho porušenia

Je použitá technológia aktuálna?

Podľa spoločnosti Axis je aktualizácia technológií dôležitá z viacerých dôvodov.

Jeden je efektívnosť produktu. Platí to najmä v čase, keď sa analytické nástroje stále viac integrujú do koncových zariadení.

Toto môže byť prospešné mnohými spôsobmi. Napríklad, analytické spracovanie videa na úrovni kamery znamená, že výkon centrálneho servera môže byť využitý pre iné činnosti, čo môže znížiť náklady na hardvér.

Môžu klimatické alebo environmentálne podmienky ovplyvniť moju detekciu?

Keďže niektoré miesta môžu byť vystavené extrémnym podmienkam, príprava plánu obvodovej ochrany musí zohľadňovať niektoré environmentálne faktory vrátane nasledovných:

  • Vlhkosť: Ak sa vo vnútri objektívu kamery vytvára kondenzácia, môže rozmazať obraz a aj narušiť elektroniku.
  • Teplota: Zmrazenie v chladných teplotách, erózia a zabránenie správnej funkčnosti jednotlivých častí.
  • Inštalácia: Nie každý povrch je rovnaký. Pri zvažovaní montáže pred inštaláciou môžete lepšie chrániť kamery pred nepriaznivými podmienkami prostredia a extrémnymi teplotnými zmenami.

Komu a akým spôsobom bude hlásený poplach?

Pre nepretržité monitorovanie perimetra a vo viacerých oblastiach je často používaná IP monitorovacia technológia s možnosťou vzdialeného prístupu. To umožňuje členom ochrany monitorovať perimeter v podstate z akéhokoľvek miesta, či už sú v monitorovacej miestnosti, na obchôdzke alebo aj mimo objektu pomocou mobilných zariadení.

Ako môžem určiť, čo spôsobilo upozornenie?

Falošné poplachy môžu stáť podniky stovky, ak nie tisíce eur. Identifikácia toho, čo spôsobilo upozornenie alebo hrozbu, je preto daná správnymi technologickými riešeniami obvodovej ochrany.

Napríklad termálne kamery s inteligentnou analýzou videa nielenže produkujú podstatne menej falošných poplachov ako optické kamery, ale sú aj menej citlivé na podmienky prostredia, ako sú dážď, sneh a hmla.

Ďalším cieľom je použiť kamery vybavené infračerveným svetlom s rozlíšením 950 nm, pretože osvetľujú tmavé scény. Zatiaľ čo IR nevyrába prírodné farby, infračervené kamery s rozlíšením 950 nm sú skvelé pre skryté situácie, pretože svetlo je neviditeľné pre ľudské oko. Nakoniec jednoduché pridanie pomocného osvetlenia do scén, ktoré sú príliš tmavé, môže pomôcť lepšie identifikovať votrelcov, aj keď to môže v dlhodobom horizonte zvýšiť celkové náklady na bezpečnosť.

Aká je úroveň detekcie?

Podľa spoločnosti Axis by kľúčovým záujmom bezpečnostného personálu malo byť odstránenie mŕtvych miest po obvode.

Napríklad, je rovnako dôležité jasne zistiť hrozbu na 3 metroch, tak ako je to na 300 metroch? Ak je odpoveď „áno“, pozrite sa na špecifikácie riešenia a posúďte celú situáciu

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov