Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Ako si vybrať správne prenosové zariadenie

| Dahua Blog |

Publikované 18. októbra 2021
Axis
Bezpečnosť na pracovisku v kritickej infraštruktúre a priemyselných prevádzkach: Minimalizácia rizík, maximalizácia kontinuity podnikania
21. apríla 2023
Axis
Obmedzte úložisko. Nie kvalitu.
10. novembra 2023
Axis
Ako môže sledovacia technológia pomôcť mestám dosiahnuť ciele udržateľnosti
8. marca 2024
Dahua
Systém na správu videa: Desí vás pridanie VMS?
24. februára 2023
Axis
Získanie platného video dôkazu: Rýchle forenzné vyhľadávanie s autentifikáciou
20. januára 2023
Axis
Thermal a Radar: Pohľad tam, kde nie je svetlo
6. januára 2023

Ako si vybrať správne prenosové zariadenie

Prenosové produkty Dahua sú kľúčovou súčasťou komplexných riešení zabezpečenia, spájajú zariadenia a zároveň poskytujú účinný prenos údajov a energie. Sieťové prepínače pomáhajú systémom video monitorovania, ktoré sú pripravené na budúcnosť, tým, že umožňujú diaľkovú signalizáciu bez toho, aby ste museli vymieňať káblovú alebo prepínaciu infraštruktúru. Zariadenia ePoE sú 100% spätne kompatibilné s PoE* a eliminujú potrebu viacerých prepínačov, pretože pripájajú IP kamery krúteným párom alebo koaxiálnym káblom. Či už potrebujete káblové alebo bezdrôtové pripojenie, PoE alebo ePoE, v širokej produktovej rade Dahua je vypínač alebo príslušenstvo, ktoré ponúka možnosti diaľkovej kabeláže a šetrí Vám čas aj peniaze.

Spoznajte svoje špecifikácie

V prípade káblového prenosu bude výber správneho prepínača pre Vašu aplikáciu závisieť od vzdialenosti, ktorú potrebujete prekonať, počtu zariadení, ktoré potrebujete pripojiť (čo ovplyvní množstvo potrebného výkonu) a rýchlosti siete.

Nepotrebujete gigabitové pripojenie na všetkých portoch PoE: väčšina IP kamier bude potrebovať iba šírku pásma 4-12 Mbps, takže pripojenie 10/100 Mbps je v poriadku. Mali by ste však zvoliť prepínač s gigabitovými uplinkovými portami (napr. Prepínače PoE). To poskytne dostatočnú agregovanú šírku pásma pre všetky pripojené IP kamery v hlavnej sieti.

Nezabudnite, že vysoká až priemerná spotreba energie PoE IP kamery je približne 8 (W), ale kamera pri „power-on surge“ spotrebuje viac. Z tohto dôvodu je bezpečnejšie špecifikovať o 25% vyššie napájanie: 10–12,5 (W). Pri kontrole rozpočtu napájania starostlivo skontrolujte, či má Váš prepínač PoE dostatočnú kapacitu systému na napájanie všetkých portov PoE. Niektoré 24-portové prepínače PoE majú napríklad iba 180 (W). Za predpokladu, že každý IPC zaberá 10 (W), potom môže fungovať súčasne iba 18 portov.

Zvážte, aké funkcie skutočne potrebujete

Pri výbere prepínača PoE pre systém IP kamier nevyhnutne nepotrebujete najpokročilejšie sieťové funkcie, ako je napríklad agregácia odkazov. Na okraji siete sa bežne používa prepínač PoE, ktorý vo väčšine prípadov nevyžaduje najkomplexnejšie alebo najnákladnejšie funkcie.

Jednou z žiadanejších možností je použiť riadený prepínač. Dahua ponúka celý rad prepínačov od Core Switch po L2+ Managed Switch, ktorý Vám dáva možnosť vzdialene konfigurovať, spravovať a monitorovať LAN a možnosti prepínania. Riadené prepínače tiež umožňujú správcovi vzdialene cyklovať napájanie IP kamery a ľahko ju reštartovať bez nasadenia technika.

Využite ePoE na efektivitu nákladov

Patentovaná technológia Dahua: Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) predstavuje jednu z najflexibilnejších prenosových zariadení v tomto odvetví. Je kompatibilné s našimi kamerami ePoE na dlhšie vzdialenosti a so zariadeniami tretích strán, kamerami ONVIF, PoE a IP na bežné vzdialenosti. Technológia ePoE prenáša video, údaje a výkon až do vzdialenosti 800 (m) rýchlosťou 10 (Mbps) jediným káblom CAT5E medzi IP kamerou a prepínačom alebo IP kamerou a NVR. Táto vzdialenosť – bez zosilňovačov – je tri až osemkrát väčšia ako štandardné zariadenia IP!

Ak chcete získať ďalšie informácie o Dahua ePOE, môžete si pozrieť toto demo video:

ePoE šetrí peniaze z niekoľkých dôvodov. Po prvé, na prepojenie každého predného zariadenia so zadným koncom na viac ako 100 metrov je potrebných menej zariadení midspan. Systémy ePoE sa navyše vyhýbajú nákladným vláknovým riešeniam na vzdialenosti až 800 metrov. Nakoniec ePoE poskytuje predĺžené vzdialenosti cez koaxiálny kábel s adaptérmi. Použitie existujúcej infraštruktúry výrazne znižuje náklady na inštaláciu a čas. Nasledujúca infografika vysvetľuje, ako môžete pomocou zariadení ePoE prevádzať koaxiálny kábel na čistú IP.

Používajte bezdrôtové pripojenie v náročných prostrediach

Existuje mnoho aplikácií, ktoré nie sú vhodné na kladenie káblov, ako sú banské činnosti, vidiecke oblasti a staveniská. V týchto situáciách body bezdrôtového prenosu vytvárajú mosty na prenos údajov bez kabeláže. Bezdrôtová základňová stanica a bezdrôtové CPE od Dahua majú pokročilé rádiové jadrá obsahujúce technológiu 5 GHz MIMO 2 x 2 so smerovými anténami, ktoré poskytujú spoľahlivé pripojenie. Základňovú stanicu a CPE je možné nakonfigurovať ako point-to-point, point-to-multi-point alebo back-to-back.

Na point-to-point sa odporúčajú dva CPE, pretože sú cenovo výhodnejšie: jeden je nakonfigurovaný v režime AP a druhý v režime stanice.

Na pripojenie point-to-multi-point odporúčame jednu základňovú stanicu, ktorá má širší bezdrôtový uhol a väčšiu kapacitu, a pracuje v režime prístupového bodu (AP). Toto je spárované s niekoľkými CPE pracujúcimi v režime stanice.

Konfigurácia typu back-to-back je vhodná pre oblasti, kde je prekážka, ako je budova medzi klientom a AP. Keď klientske zariadenie nemôže inak prenášať údaje priamo do stredového prístupového bodu, nasadenie back-to-back poskytuje spôsob úpravy uhla prenosu.

*Poznámka: Funkcia prenosu ePoE na 800 m bude deaktivovaná, ak sa súčasne používajú ePoE a PoE.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov