Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Lepšie monitorovanie životného prostredia pomocou IoT

| Canex Blog |

Publikované 21. marca 2017
Axis
Ako môžu maloobchodníci využiť maximum z bezobslužných obchodov
26. septembra 2022
Axis
Video dohľad a GDPR: Čo sa zmení?
14. februára 2022
Axis
Sila vedomostí v bezpečnostnom priemysle
3. februára 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 5 výhod detekcie nelegálneho parkovania pomocou dvoch kamier PTZ
20. decembra 2021
Dahua
IPC WizMind S prináša vylepšenú čistotu obrazu a obohatené funkcie AI
31. marca 2023
Axis
Hlavné dôvody, prečo môže malá firma ťažiť z kamerového systému
25. októbra 2021

Lepšie monitorovanie životného prostredia pomocou IoT

Životné prostredie je jeden z najväčších problémov, ktorým momentálne mestá, ktoré monitorujú čistotu ovzdušia a recykláciu odpadu čelia. Našťastie internet vecí (Internet of Things – IoT) a ďalšie inteligentné technológie môžu zohrať svoju úlohu v tomto ohľade.

Singapore urobil veľa vo využívaní internetu vecí k zlepšeniu životného prostredia v meste. Senzory rozmiestnené v bytových komplexoch upozorňujú obyvateľov o ich spotrebe energie, produkcie odpadu a spotrebe vody (Singapure má snahu ísť smerom k nezávislosti od vody) a vláda môže tieto dáta využívať pre budúce konštrukčné a plánovacie účely.

Veľká Británia urobila tiež veľa v tomto smere. Jedným z príkladov je projekt BuggyAir iniciovaný Akadémiou Internet vecí (IOTA). Projekt je nasadení vo veľkých britských mestách a k náprave britskej kvality ovzdušia prispievajú senzory nainštalované na detských kočíkoch, ktoré merajú znečistenie, potenciálne škodlivým vzduchom, na úrovni konkrétnej ulice v reálnom čase. Vstavané GPS zaznamenáva presné umiestnenie každého dátového bodu a akcelerometer v kombinácii s GPS určuje, kedy je kočík v prítomnosti autobusu alebo auta. Dynamická mapa kvality ovzdušia je potom vytvorená automaticky nahraním anonymných dát o kvalite ovzdušia zo zariadení a je možné ju kombinovať s údajmi z iných senzorov umiestnených v detských kočíkoch po celom meste.

Rovnako prevencia pred prírodnými katastrofami, ako sú povodne a zosuvy pôdy, je dôležitou súčasťou pri rokovaniach miest, ktorým záleží na životnom prostredí. Jedna zo spoločností poskytujúcich IoT-Based Monitoring riešenie na prevenciu prírodných katastrof v oblasti životného prostredia je Geonerve technológie, založená na Taiwane.

Toto riešenie sa skladá z jednotlivých čidiel, vrátane zrážkomera, senzoru hladiny vody a povrchových senzorov. Dáta sú potom prenášané prostredníctvom prenosových protokolov, ako je Lora, k bráne, ktorá potom prenáša informácie prostredníctvom mobilných technológií, ako je 3G alebo 4G. Video monitorovací systém je medzitým využívaný na účely monitorovania.

Cieľom týchto riešení je zvýšiť bezpečnosť v mestskom prostredí. „Napríklad, ak zaznamenáme nárast hladiny vody, môžme uzavrieť oblasť pre návštevníkov alebo evakuovať miestnych obyvateľov,“ povedal Mike Chen, generálny manažér Geonerve Technology, dodal že ich riešenia sú rozmiestnené v rôznych mestách na Taiwane.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov