Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua TechMonth (WizMind): 3 dôvody, prečo používať Dahua ANPR 2.0 na parkoviskách

| Dahua Blog |

Publikované 13. decembra 2021
Axis
Najflexibilnejšie riešenie body-worn kamery sa stáva ešte flexibilnejším
2. augusta 2021
Axis
Ako podporiť dátové centrá na ceste digitálnej transformácie pomocou sieťových kamier
9. decembra 2022
Axis
Thermal a Radar: Pohľad tam, kde nie je svetlo
6. januára 2023
Hanwha
Využívanie AI na správny účel
5. decembra 2022
Hanwha
Spájanie bodov v IoT pomocou MQTT a vytváranie inteligentnejších miest a budov
3. novembra 2023
Axis
Koľko stojí zabezpečovací systém?
21. júla 2023

Dahua TechMonth (WizMind): 3 dôvody, prečo používať Dahua ANPR 2.0 na parkoviskách

O automatickom rozpoznávaní ŠPZ (ANPR) sa často hovorí ako o aplikácii na zhromažďovanie údajov o ŠPZ vozidiel jazdiacich po diaľniciach a uliciach miest. Správa parkoviska ako taká je niekedy prehliadaným príjemcom technológie ANPR. Inštalácia kamier ANPR na parkoviskách môže poskytnúť vysokú návratnosť investícií pre obytné komplexy, školské areály, parkoviská s časovým obmedzením alebo akékoľvek parkovacie zariadenia, ktoré by za normálnych okolností vyžadovali hliadku na kontrolu nepovolených vozidiel.

Je to vysoko presné

Funkcia ANPR je neoddeliteľnou súčasťou Dahua ANPR 2.0. Odporúčané kamery WizMind, ktoré podporujú ANPR, sú 4MP IR Bullet WizMind sieťové kamery (IPC-HFW7842H-ZVH, IPC-HFW7842H-Z4VH) a 8MP IR Bullet WizMind sieťové kamery (IPC-HFW7442H-ZVH, IPC-HZHFW74442-HZHFW74). Tieto kamery dokážu presne rozpoznať informácie o ŠPZ z viac ako 87 krajín a ďalšie atribúty vozidla na scéne, pričom ponúkajú mieru detekcie až 99% a mieru rozpoznávania až 95%. Okrem ANPR ponúkajú tieto zariadenia aj ďalšie funkcie AI vrátane video metadát a IVS.

Kamery ANPR navyše podporujú aj funkcie blocklist a allowlist pre zaistenie bezpečnosti v monitorovanej scéne. Umožňuje prístup k tým, ktorí sú v zozname povolených, a odošle alarm, keď sa zistí blokovaná poznávacia značka vozidla. Okrem toho obsahuje aj funkciu VIP Recognition, ktorú možno použiť v kanceláriách spoločnosti a obytných oblastiach na zabezpečenie hladkého prístupu pre VIP zákazníkov a obyvateľov.

Maximalizuje efektivitu

Dahua ANPR 2.0 má tiež funkciu správy parkovacieho miesta. Dáva operátorom možnosť zachytávať údaje o vozidlách vchádzajúcich a vychádzajúcich z parkoviska a zobrazovať počet dostupných parkovacích miest v reálnom čase prostredníctvom LED obrazoviek. Systém dokáže sledovať, koľko áut je zaparkovaných v danej zóne (kamerou môže byť pokrytých až 80 parkovacích miest v závislosti od rôznych výšok) a dokáže analyzovať, koľko áut sa zvyčajne nachádza v danej zóne v konkrétnom čase. Používatelia môžu dokonca monitorovať viacero parkovísk pomocou jedného systému DSS.

Pre vodičov kamera ANPR 2.0 riadi prístup na parkovisko, keď je integrovaná so závorou, čím umožňuje bezdotykový a „bezlístkový“ prejazd vozidiel a predchádza možnej zápche.

Je to ekonomické

Kamery Dahua ANPR 2.0 sa jednoducho inštalujú a majú viacero možností upevnenia, takže vaše riešenie ANPR bude okamžite pripravené. Podporuje viacero backendov – môže stáť samostatne s kartou SD alebo sa dá použiť s produktom NVR či DSS – takže možno budete môcť využiť existujúce vybavenie. Okrem toho iba prvé zariadenie potrebuje prístup k káblu a napájaciemu káblu, ostatné pripojené zariadenia môžu byť napájané ethernetovými káblami.

Dahua ANPR 2.0 v akcii

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov