Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Zvýšenie prevádzkovej efektivity so sieťovými kamerami: Tri úrovne funkčnosti

| Axis Blog |

Publikované 12. mája 2023
Axis
Prehľady založené na štatistikách optimalizujú diaľničnú sieť
15. marca 2024
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 monitorovacie funkcie termovízneho zobrazovania, ktoré potrebujete vedieť
10. januára 2022
Hanwha
Spájanie bodov v IoT pomocou MQTT a vytváranie inteligentnejších miest a budov
3. novembra 2023
Axis
Čo je to inteligentné mesto?
16. augusta 2019
Dahua
Kombinované radarové a videodetekčné systémy zvyšujú obvodovú ochranu na novú úroveň
19. septembra 2022
Hanwha
Ochrana pred počítačovou kriminalitou: Kybernetická bezpečnosť
20. septembra 2021

Zvýšenie prevádzkovej efektivity so sieťovými kamerami: Tri úrovne funkčnosti

Technológia video sledovania môže ísť ďaleko za hranice fyzickej bezpečnosti. Dokáže riešiť všetko od zlepšovania bezpečnosti ľudí a procesov monitorovania až po maximalizáciu prevádzkovej efektívnosti.

Optimalizácia procesov pre maximálnu produktivitu – alebo „prevádzková efektívnosť“ – je hlavným zameraním najmä priemyselných operácií, vzhľadom na nákladné dôsledky prestojov, ktoré zastavujú výrobné alebo spracovateľské operácie. Dômyselné využitie riešení video sledovania nielen zlepšuje bezpečnosť na mieste v týchto sektoroch, ale môže tiež minimalizovať prestoje, poskytnúť prehľad o situácii a umožniť prediktívnu údržbu. Koniec koncov, sieťové kamery pridávajú ďalšiu úroveň transparentnosti, ktorá vám pomôže presne pochopiť, čo sa deje s vašimi prevádzkami.

Je samozrejmé, že všetky priemyselné zariadenia vyžadujú bezpečné, vysokokvalitné kamery, ktoré dokážu fungovať v drsných podmienkach a zostanú zabezpečené proti kybernetickým útokom. Mali by ste však zvážiť aj to, ako nasadiť tieto kvalitné kamery pre maximálny efekt. Integráciou monitorovacích riešení do architektúry vášho riadiaceho systému v rôznych stupňoch môžete dosiahnuť rôzne úrovne funkčnosti a tým aj rôzne stupne zlepšenia prevádzkovej efektivity.

Úroveň jedna: Povolenie vizuálneho overenia

Na najmenej zložitom konci spektra môžete použiť sieťové kamery, aby ste jednoducho získali živý pohľad na rôzne časti operácií v akcii.

Napríklad vo výrobnom závode môže video dohľad umožniť operátorom vidieť, čo sa deje na druhej strane výrobnej haly, keď sa vyrábajú komponenty, ako sú svetlomety alebo bloky motora.

V energetickom priemysle môžu byť vo veľkej vodnej elektrárni rozmiestnené sieťové kamery, ktoré ponúkajú vizuálne overenie stavu priehrady. To umožňuje operátorom sledovať problémy, ako je to, či sa v blízkosti prielezov nachádzajú úlomky alebo či je ľad na povrchu jazera stabilný alebo či sa rozpadá.

Úroveň dva: Pridanie podpory v reálnom čase pre operátorov

Kamery nasadené na zvýšenie prevádzkovej efektivity by sa tiež mali dať integrovať do vášho existujúceho systému riadenia procesov alebo cloudových služieb. Táto integrácia je kľúčom k tomu, aby operátor mal rýchly a relevantný prehľad o tom, čo sa deje.

Táto integrácia je to, čo umožňuje ísť o krok ďalej s funkciou video sledovania. Keď systém riadenia procesu a zariadenie k nemu pripojené upozorní na anomáliu, integrované kamery sa môžu okamžite a automaticky presunúť, aby zachytili oblasť záujmu. V dôsledku toho získate prístup k vizuálu v reálnom čase, aby ste vyhodnotili situáciu a reagovali na výstrahu. Ide o významnú pridanú hodnotu, ktorá vám umožňuje rýchlo identifikovať a riadiť akékoľvek problémy, ktoré môžu spomaliť alebo zastaviť prevádzku.

Integrácia kamier s existujúcim systémom riadenia procesov a všetkými senzormi v ňom vytvára pokročilú senzorickú sieť riadenú údajmi, takže môžete hlbšie pochopiť operácie. Kamery dopĺňajú tradičné senzory s pridaným vizuálnym vstupom, takže dáta zo senzorov môžu byť pridané ako prekrytie (údaje vo videu) vo vizuáli poskytovanom kamerou. Napríklad, ak senzory pripojené k systému dodajú údaje, ktoré signalizujú, že jeden zo strojov má vyššie otáčky za minútu (RPM) ako zvyčajne, integrovaná kamera sa automaticky presunie, aby sledovala konkrétny stroj a umožnila operátorovi vizuálne posúdiť situáciu. pred konaním na základe informácií. Obsluha získa vizuálny pohľad na stroj, ktorý je však doplnený o technické informácie zo senzorov.

Napríklad do vodnej priehrady môžete integrovať sieťové kamery na monitorovanie rôznych oblastí dôležitých pre výrobu. Ak dôjde k incidentu, ako je napríklad zastavenie turbíny alebo otvorenie prielezu priehrady, keď by nemalo, spustí sa výstraha, aby sa kamera automaticky presunula do príslušnej oblasti, aby ste sa mohli pozrieť bližšie.

Tretia úroveň: Maximálne využitie analytiky

Monitorovanie procesov môžete posunúť aj ďalej. Je možné pridať inteligentnú analýzu, aby ste zvýšili úroveň používania kamier v priemyselných prevádzkach. Toto je tretia úroveň funkčnosti pri zvažovaní toho, ako môže video dohľad zlepšiť prevádzkovú efektivitu.

Pomocou analytiky môžete transformovať video, audio a ďalšie údaje na použiteľné štatistiky, ktoré vám pomôžu maximalizovať výkon v reálnom čase. Môžete okamžite reagovať na to, čo sa deje vo vašich prevádzkach, vyhnúť sa zbytočným prestojom a umožniť bezpečnejšie operácie.

Napríklad nasadením vizuálnych kamier s inteligentnou analytikou vo výrobnom závode môžu operátori dostať upozornenie, ak zamestnanec vstúpi do obmedzeného priestoru, dostane sa príliš blízko k pohybujúcim sa strojom alebo nemá na sebe vhodné bezpečnostné vybavenie. To poskytuje nielen dodatočné bezpečnostné opatrenie, ale tiež udržiava prevádzku v prevádzke. Vyzbrojení týmito informáciami môžu operátori riešiť situáciu skôr, ako dôjde k nehode alebo k zastaveniu výrobnej linky.

Pridanie inteligentnej analýzy zaisťuje okrem toho, že sa personál vyhýba nebezpečenstvu, najlepšie využitie personálu. Napríklad vo vodnej priehrade sa môžete spoľahnúť na analytiku na monitorovanie hladiny vody a zabezpečiť, že ak hladina prekročí alebo klesne pod konkrétne meranie, operátori budú rýchlo informovaní upozornením, aby sa mohli bližšie pozrieť. Týmto spôsobom je možné nasadiť správne odborné znalosti na zastavenie narušenia skôr, ako k nemu dôjde.

Zistite, ako globálny dodávateľ automobilového priemyslu HELLA dosiahol úroveň tri – začlenenie analytiky na podporu štíhlej výroby na svojich montážnych linkách: Prečítajte si blogový príspevok

Väčšia funkčnosť umožňuje väčšiu proaktivitu

Každá z týchto troch rôznych úrovní funkčnosti pomáha dosiahnuť prevádzkovú efektivitu, hoci poskytuje rôzne výhody.

Pomocou vizuálneho overenia môžete kontrolovať procesy a na diaľku monitorovať zamestnancov, aby ste zaistili dodržiavanie bezpečných pracovných postupov a efektívne využívanie zdrojov. Stavanie na tom s väčšou integráciou, ktorá umožňuje upozornenia v reálnom čase, zaisťuje, že operátori môžu byť proaktívnejší, pričom upozornenia im pomáhajú sústrediť svoj čas tam, kde je to dôležité. Posun na ďalšiu úroveň pomocou inteligentnej analýzy pridáva ešte viac funkcií. Umožňuje prediktívnu údržbu, aby operácie mohli pokračovať v prevádzke, ako aj zhromažďovanie údajov, aby bolo možné analyzovať vzory s cieľom zachovať najvyššiu úroveň produktivity.

Čím integrovanejšie sú vaše riešenia video sledovania, tým môžete byť proaktívnejší a efektívnejší z hľadiska zdrojov. Ako jeden príklad zvážte proces balenia kotúčov papiera v papierni na výrobu papiera. Sieťové kamery môžu poskytnúť vizuálne overenie, takže operátori môžu zistiť, či rolka nebola bezpečne zabalená. Nasadenie analytiky však zaisťuje, že všetky kotúče s nedostatočným balením sú nielen okamžite spozorované, ale aj automaticky označené, aby mohli byť rýchlo prebalené, čím sa optimalizuje prevádzková efektivita v rámci závodu.

Zvýšte úroveň svojho video dohľadu, zvýšte svoju prevádzkovú efektivitu

Keď hľadáte zvýšenie prevádzkovej efektívnosti v kritickej infraštruktúre alebo iných priemyselných prevádzkach, mali by ste zvážiť, kde sa vaša organizácia momentálne nachádza v rámci týchto troch úrovní. Prechodom na integrovanejšie riešenia sledovania by ste sa mohli rýchlo stať ešte efektívnejším a efektívnejším z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska.

Zistite, ako môžete zvýšiť svoju prevádzkovú efektivitu pomocou našich riešení bezpečného sledovania: Prevádzková Efektívnosť

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov