Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua TechMonth: Viditeľnosť v tme s plnofarebnou technológiou

| Dahua Blog |

Publikované 13. januára 2023
Axis
Analytics Maturity Model: Vytvorenie modelu zrelosti analytiky
2. júna 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 4 fakty o technológii monitorovania objektov
27. decembra 2021
Dahua
Kybernetická bezpečnosť: Ako zabezpečiť sieťový bezpečnostný systém
16. mája 2022
Axis
Nová vysokorýchlostná PTZ kamera Axis: 31x optický zoom, skvelý obraz v tme a ochrana pred kyberútokmi
5. júla 2021
Axis
Ako používanie správneho nástroja umožní väčšiu efektivitu pri návrhu a inštalácii bezpečnostných riešení
26. mája 2023
Canex
4 bezpečnostné problémy o ktorých ste nevedeli a ich riešenie
22. októbra 2018

Dahua TechMonth: Viditeľnosť v tme s plnofarebnou technológiou

Nedostatočná dostupnosť svetla je jednou z hlavných výziev každého monitorovacieho systému. Snímky zhotovené za takýchto svetelných podmienok často nie sú jasné, strácajú detaily a dokonca obsahujú šum, čo sťažuje detekciu alebo spätné sledovanie cieľov v prípade udalosti.

V priebehu rokov vylepšenia technológií pri slabom osvetlení výrazne pokročili, čo viedlo k novej ére digitálnych kamier, ktoré dokážu dobre fungovať aj v prostredí so slabým osvetlením. V skutočnosti sa podľa správy International Data Corporation (IDC) očakáva, že predaj sieťových kamier bez technológie pre slabé osvetlenie sa v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov spomalí v dôsledku zvýšeného používania kamier s citlivosťou na slabé svetlo.

Tradičné kamery pri slabom osvetlení, ktoré tvrdia, že zachytávajú čisté farebné obrázky aj v noci, však často prichádzajú s množstvom problémov, vrátane svetelného znečistenia v dôsledku nadmerného používania doplnkového bieleho svetla, nízkeho rozlíšenia, slabej schopnosti spracovania obrazu… a zoznam pokračuje.

Špeciálna bezpečnostná kamera pre prostredie so slabým osvetlením tiež nie je univerzálnym riešením. Samotné špecifikácie nedefinujú najlepšiu sieťovú kameru, pokiaľ ide o výkon pri slabom osvetlení. Jedno optimalizované riešenie nemusí byť najvhodnejšie pre iné aplikačné scenáre. Kamera by sa preto mala vedieť inteligentne prispôsobiť rôznym typom scenárov, aby poskytovala nepretržité monitorovanie.

Plnofarebné kamery Dahua boli vyvinuté na riešenie týchto náročných monitorovacích úloh. Technológia Dahua Full-color, predstavená v roku 2020, sa vyvinula z technológie Starlight, Full-color, na Full-color 2.0 a budúcu Full-color ∞. Vďaka pozoruhodným ponukám, ako sú duálne šošovky, vari-fokálne šošovky, rozlíšenie 4K a funkcie AI, táto technológia ponúka širokú škálu produktov a riešení, ktoré dokážu efektívne vyriešiť náročné monitorovacie bolestivé body koncových používateľov a poskytujú jasný a živý obraz monitorovanej scény 24/7.

Navyše, Dahua Full-color je viac než len technológia pre prostredie so slabým osvetlením. Ponúka veľké množstvo špecifikácií, ktoré umožňujú prispôsobiť sa rôznym typom scenárov.

Aby ste získali viac informácií o tejto úžasnej technológii, uvádzame niekoľko skvelých funkcií, vďaka ktorým je Dahua Full-Color mimoriadne výnimočné:

Super veľká clona F1.0

Clona slúži na ovládanie množstva svetla, ktoré prechádza cez objektív a do tela fotocitlivého povrchu kamery. Farebné kamery Dahua využívajú šošovku so super veľkou clonou F1,0, ktorá zhromaždí 2,5-násobok množstva svetla v porovnaní s typickou šošovkou s clonou F1,6. Čím viac svetla dostane, tým jasnejší obrazový výstup vytvorí.

Vysokovýkonný snímač

Senzor použitý v kamere je veľmi dôležitý. Čím viac svetla dostane každý jednotlivý pixel snímača, tým lepšia je odozva a citlivosť. Stručne povedané: čím väčší je pixel, tým lepší je výkon kamery pri slabom osvetlení.

Súčasné Full-Color 2.0 kamery sú primárne vybavené 1/1,8“ obrazovým snímačom, ktorý ponúka o 30% vyššiu fotosenzitivitu ako tradičné snímače na trhu. A čo viac, plnofarebné 4K IPC majú dokonca 1/1,2” super veľké snímače, ktoré poskytujú 110% nárast veľkosti pixelov v porovnaní s 1/1,8” obrazovým snímačom.

Teplé svetlo

Keďže pokrok v moderných zariadeniach sa uberá rýchlym tempom, potenciálne účinky obsahu modrého svetla v zobrazovacích zariadeniach a osvetlení sa stali predmetom osobitného záujmu a obáv. Na podporu bezpečného osvetlenia a zabránenie „nebezpečenstvu modrého svetla“ boli prijaté rôzne zákony a nariadenia týkajúce sa tejto záležitosti.

Namiesto konvenčného bieleho svetla používajú plnofarebné kamery Dahua teplé svetlo s modrým svetlom váženým vyžarovaním o 40% nižšie, ako sú normy Európskej únie. To znamená, že doplnkové teplé svetlo má menší vplyv na ľudské oči a relatívne pomáha znižovať svetelné znečistenie v monitorovanom priestore.

Pokročilé spracovanie obrazu založené na AI

Dahua Full-Color využíva spracovanie obrazového signálu (ISP) na báze AI na lepšie zlepšenie výstupu obrazu z hľadiska šumu, farieb, ostrosti atď. Schopnosť technológie Full-Color zachytiť farebné detaily, v čase a priestore, pochádza z jej výkonného hardvéru, pokročilých algoritmov spracovania obrazu a integrácie s ďalšími inteligentnými funkciami, čo vedie k prelomu nekonečných možností „1+1=∞“.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov