Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Vezmeme vás do novej plnofarebnej éry s technológiou Dahua Smart Dual Illuminators

| Dahua Blog |

Publikované 5. septembra 2022
Dahua
4 Spôsoby, ako zlepšiť bezpečnosť vášho sieťového videa
6. júna 2022
Hanwha
5 najlepších trendov video dohľadu na rok 2022
14. marca 2022
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 monitorovacie funkcie termovízneho zobrazovania, ktoré potrebujete vedieť
10. januára 2022
Axis
Nevyužitý potenciál video analýzy v bankovom sektore
10. mája 2018
Hanwha
Spoločnosť Hanwha Techwin Europe uvádza nový Wisenet Viewer 1.2
14. novembra 2022
Aktuality
Značka Hanwha Techwin sa mení na Hanwha Vision v spojitosti s rozširovaním ponuky o systémy videnia
12. marca 2023

Vezmeme vás do novej plnofarebnej éry s technológiou Dahua Smart Dual Illuminators

Tradične existovali dve možnosti použitia sledovacích kamier v tmavom prostredí: zaplavenie scény viditeľným svetlom alebo alternatívne použitie infračerveného (IR) osvetlenia na diskrétne nasvietenie scény – ale len umožnenie zobrazenia obrazu v čiernobielom prevedení.

Úspech vášho monitorovacieho systému v noci závisí od použitia správneho doplnkového osvetlenia na zabezpečenie umelého osvetlenia. Faktory, ktoré je potrebné zvážiť, zahŕňajú, či potrebujete alebo nepotrebujete farebné obrázky, účinky svetelného znečistenia a vzdialenosť pokrytia osvetlením.

Teplé svetlo možno použiť ako vizuálny odstrašujúci prostriedok na osvetlenie scény monitorovanej kamerami, pričom poskytuje celkové osvetlenie na pomoc chodcom a vodičom. Umožňuje zachytiť farebné obrázky, ale môže prispieť k svetelnému znečisteniu v oblasti – niečo, čo sa v posledných rokoch stáva čoraz väčším problémom.

IR prísvit na druhej strane nespôsobuje žiadne svetelné znečistenie a poskytuje diskrétne alebo skryté osvetlenie na väčšie vzdialenosti ako biele svetlo. Nevýhodou IR je, že umožňuje len snímanie čiernobielych obrázkov a dá sa použiť len s monochromatickými alebo dennými/nočnými kamerami.

Technológia Smart Dual Illuminators

Mnohí používatelia potrebujú biele aj infračervené svetlo, aby splnili svoje potreby. S kamerami s duálnym osvetlením môžete mať to najlepšie z oboch svetov. Ako teda zabezpečiť monitorovanie farieb v noci bez akýchkoľvek nevýhod nepretržitého bieleho svetla, ako je napríklad svetelné znečistenie?

Odpoveďou je použitie plnofarebných kamier vybavených technológiou Smart Dual Illuminators. Tieto kamery používajú IR osvetlenie ako svoje predvolené riešenie osvetlenia, čím zachovávajú diskrétne sledovanie scén. Keď sa vyskytnú preddefinované udalosti – zvyčajne ide o detekciu osoby na scéne – kamera sa automaticky prepne z IR osvetlenia na biele svetlo, čo umožňuje zobrazenie farebných obrázkov. Alternatívne je možné kameru nastaviť len na IR režim – kde nie je potrebné dodatočné biele svetlo – alebo iba na biele svetlo pre nastavenia, ktoré vyžadujú nepretržité farebné zábery.

Poznámka: V prípade kamier HAC je prepínanie medzi IR a teplým svetlom integrované s ochranou perimetra alebo SMD Plus AI XVR.

Plnofarebné kamery Dahua navyše využívajú technológiu algoritmu hlbokého učenia na presnú detekciu cieľov, ľudí alebo vozidiel, bez ohľadu na iné objekty alebo zvieratá, čím sa zaisťuje, že osvetlenie bielym svetlom je aktivované iba v prípade, že má byť, čím sa predchádza falošným poplachom. Režim osvetlenia inteligentných duálnych iluminátorov možno tiež upraviť pomocou aplikácie DMSS jediným kliknutím, čo používateľom umožňuje vzdialene spravovať a prezerať monitorovanú scénu odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Medzi ďalšie výhody plnofarebných kamier Dahua poháňaných technológiou Smart Dual Illumination patria:

  • SMD Plus – Inteligentná detekcia pohybu, vybavená algoritmom hlbokého učenia, sa zameriava na detekciu osôb a vozidiel, pričom filtruje potenciálne falošné poplachy.
  • Obvodová ochrana – Táto technológia dokáže presne rozpoznať ciele (ľudia a vozidlá). V zakázaných oblastiach, ako sú pešie zóny a parkoviská, možno výrazne obmedziť falošné poplachy spôsobené nepodstatnými predmetmi.
  • Rýchle vyhľadávanie – Používatelia môžu extrahovať a klasifikovať ciele z obrovského množstva video údajov, čo koncovým používateľom uľahčuje sledovanie a analýzu histórie údajov.
  • Inteligentný kodek – Technológia inteligentného kodeku Dahua poskytuje vyššiu efektivitu ako kompresia H.265 a H.264, pričom poskytuje vysokokvalitné video a zároveň znižuje náklady na ukladanie a prenos.

Plnofarebná kamera Dahua, poháňaná technológiou Smart Dual Illumination, je vhodná pre scenáristické aplikácie, ako sú obchodné parky, maloobchodné predajne, školy, nemocnice a vonkajšie parky.

Príklad 1: Obytné priestory

Zločiny sa často páchajú v noci, takže sledovací systém musí byť schopný zachytiť farebné snímky udalostí na účely vyšetrovania a ako dôkaz. Na to je potrebné biele svetlo, ale neustále používanie bieleho svetla môže ostatných obyvateľov obťažovať. Inteligentné kamery s duálnym osvetlením poskytnú optimálne riešenie tohto problému.

Príklad 2: Vonkajší park

Nepretržité osvetlenie bielym svetlom môže rušiť prostredie a spôsobiť svetelné znečistenie, ale bez neho nie je možné zachytiť jasné farebné obrazy udalostí počas tmy. Kamera Dahua Smart Dual Illuminators umožňuje zobrazenie cieľov v plnej farbe, pričom sa vyhýba nepretržitému osvetleniu bielym svetlom.

Je jasné, že s technológiou Smart Dual Illumination si používatelia môžu dať svoj koláč a zjesť ho. Táto technológia poskytuje flexibilné riešenie pre používateľov, ktorí potrebujú správne osvetlenie v správnom čase pre každý incident.

Online prezentácia technológie Dahua Full-color Smart Dual Illuminators

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov