Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Skúmanie toho, čo ponúka panoramatický dohľad Dahua WizMind

| Dahua Blog |

Publikované 17. októbra 2022
Hanwha
Ochrana pred počítačovou kriminalitou: Kybernetická bezpečnosť
20. septembra 2021
Axis
Zabezpečenie súkromia pri vykonávaní dohľadu
1. decembra 2023
Axis
Ako môže rozšírená realita spolupracovať s video dohľadom?
1. septembra 2023
Axis
Zvýšenie prevádzkovej efektivity so sieťovými kamerami: Tri úrovne funkčnosti
12. mája 2023
Axis
Maloobchodníci majú novú superschopnosť
23. júna 2023
Dahua
Proaktívne video monitorovanie a plnofarebná technológia prinášajú používateľom obrovské výhody
27. januára 2023

Skúmanie toho, čo ponúka panoramatický dohľad Dahua WizMind

Návrh efektívneho monitorovacieho riešenia pre rozsiahly scenár nie je nikdy jednoduchou úlohou a často čelí hromade výziev. Bežné kamery nestačia na uspokojenie potrieb veľkých scenárov, čo vedie k rozsiahlemu kamerovému pokrytiu, ktoré zvyšuje náklady na inštaláciu, zapojenie a údržbu. Nie je možné, aby tradičné kamery s podpriemerným zoomom boli schopné presne rozpoznať ľudské a vozidlové ciele na scéne alebo odfiltrovať falošné poplachy spôsobené nepodstatnými predmetmi. Decentralizované riadenie a nedostatok podstatných štatistických údajov pre obchodné analýzy boli tiež jednou z nevýhod tradičných monitorovacích systémov.

Dahua WizMind Panoramic Surveillance je navrhnutý pre aplikácie, ktoré vyžadujú 360°, 270° alebo 180° panoramatický pohľad na situačné povedomie, ako je mapa davu a hustota vozidiel. Jeho vysokorýchlostná PTZ kamera a technológia EPTZ dokážu rýchlo a automaticky sledovať pohybujúce sa ciele bez chýbajúcich detailov o správaní cieľa. Ide o ideálne riešenie sledovania, ktoré môže nahradiť viacero konvenčných kamier, znížiť zložitosť monitorovania a ušetriť náklady.

Super široké pokrytie a nákladovo efektívna implementácia

Panoramic Surveillance Dahua WizMind poskytuje dizajn typu všetko v jednom (all-in-one), ktorý pozostáva z jedného zariadenia, jedného kábla a jedného napájacieho zdroja. S PTZ kamerou môžu používatelia jednoducho priblížiť a vidieť detaily zblízka. Jedna panoramatická kamera dokáže efektívne nahradiť viacero konvenčných kamier, čím sa výrazne znížia náklady na inštaláciu a údržbu.

Inteligentné sledovanie a EPTZ

Smart Tracking je v podstate prepojenie medzi panoramatickou kamerou a PTZ kamerou; túto funkciu podporujú iba panoramatické kamery s PTZ. Dokáže sledovať jeden cieľ naraz, podporuje až 45-násobný optický zoom a dokáže rýchlo a automaticky sledovať pohybujúci sa cieľ z veľkej vzdialenosti bez toho, aby jej unikli detaily.

Na druhej strane, elektrické PTZ, alebo jednoducho EPTZ, je k dispozícii iba v panoramatických kamerách, ktoré PTZ kamery nemajú vo svojej výbave. Po spustení alarmu môže EPTZ kamera súčasne priblížiť a sledovať viacero cieľov ľudí a vozidiel (max. 5). Dokáže sa zamerať až na 5 dôležitých oblastí, keď nie je poplach. Vďaka vysokorýchlostnému určovaniu polohy dokáže táto inteligentná kamera rýchlo sledovať pohybujúci sa cieľ, ktorý spustil poplach, až kým nezmizne v scéne.

Panoráma AR

Dahua AR Panorama využíva technológiu rozšírenej reality a kombinuje vylepšené dáta snímania v reálnom čase a informačné dáta. Umožňuje systému dosiahnuť vizuálny, ovládateľný a dispečerský nový príkazový režim, vďaka ktorému je sledovanie vizuálnejšie, pohodlnejšie a efektívnejšie a prináša lepšiu používateľskú skúsenosť.

Hustota davu a hustota vozidiel

Funkcia Crowd Density systému Dahua WizMind Panoramic Surveillance, vybavená algoritmom hlbokého učenia, poskytuje včasné varovanie, keď hustota davu v reálnom čase prekročí prednastavenú hranicu na ochranu verejnej bezpečnosti. Dokáže odhaliť až 1 024 ľudských cieľov s presnosťou ≥ 92 % a pokryť až 8 oblastí s polomerom max. 30 m. A čo viac, môže tiež generovať davové správy pre analýzu BI.

Okrem toho funkcia Vehicle Density tohto riešenia analyzuje v reálnom čase situáciu vozidiel v monitorovanej scéne, ako je počet vozidiel v oblasti (max. 8 oblastí) a preťaženie vozidiel vo vybraných jazdných pruhoch. Ponúka detekčný rádius až 125 metrov a presnosť detekcie ≥95%. Keď počet vozidiel prekročí prednastavenú hranicu, systém okamžite vydá alarmy a vygeneruje správy o vozidle na analýzu BI.

Aplikácie scenárov

Dahua WizMind Panoramic Surveillance je komplexné riešenie vhodné pre rôzne rozsiahle scenárové aplikácie. Tu je pár príkladov:

Námestie

Často je to miesto so silnou pešou zónou a veľkým množstvom ľudí. Keďže v dôsledku pandémie stále platia obmedzenia, mnohé námestia stále zavádzajú prísne opatrenia, aby sa zabránilo zhromažďovaniu ľudí. Použitím panoramatickej kamery Dahua, ako je séria IPC-PFW8, môžu operátori jednoducho sledovať počet ľudí na scéne, čo im umožňuje včas reagovať, keď počet ľudí dosiahne predpísaný limit.

Mestská cesta

Verejné cesty ako mestské cesty, viadukty a mýtne brány sú náchylné na dopravné zápchy. Séria Hubble môže byť nasadená v takýchto scenároch na efektívne monitorovanie počtu vozidiel na scéne, poskytovanie včasných alarmov a statických údajov, ktoré pomáhajú oddeleniam riadenia dopravy pri ich rozhodovaní.

Celkové zhrnutie

Celkovo možno povedať, že Dahua WizMind Panoramic Surveillance spĺňa všetky možnosti efektívneho monitorovacieho riešenia pre veľké scenáre. Spĺňa základné požiadavky na monitorovanie veľkých scén, inteligentné sledovanie, integráciu zdrojov a úsporu nákladov. Poskytuje tiež inteligentnú analýzu cieľov vo veľkých aplikačných scenároch, ako sú námestie, mestské cesty, vstupná a výstupná oblasť, podnikový areál a parkovisko.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov