Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Ktorá panoramatická bezpečnostná kamera kam patrí?

| Dahua Blog |

Publikované 6. septembra 2021
Dahua
Systém na správu videa: Desí vás pridanie VMS?
24. februára 2023
Dahua
Ktorá panoramatická bezpečnostná kamera kam patrí?
6. septembra 2021
Axis
Aké faktory by ste mali zvážiť pre optimálny výkon analýzy videa?
4. októbra 2021
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 3 monitorovacie funkcie termovízneho zobrazovania, ktoré potrebujete vedieť
10. januára 2022
Axis
Udržateľnosť spĺňajúca bezpečnostné a prevádzkové potreby solárnych fariem
12. septembra 2022
Axis
Výber správneho VMS: Prečo by AXIS Companion mohla byť Vaša najlepšia voľba
13. septembra 2021

Ktorá panoramatická bezpečnostná kamera kam patrí?

Pokiaľ ide o panoramatické bezpečnostné kamery, na trhu je dostupné množstvo možností. Niektoré obsahujú viac senzorov v jednom kryte, iní vyrábajú panorámy s jediným snímačom bezpečnostnej kamery.

Každá z nich má svoje silné stránky, ktoré jej umožňujú zažiariť v konkrétnych situáciách. Úlohou je vedieť, ktorý je pre konkrétnu aplikáciu najvhodnejší. Avšak, žiaden strach, na túto otázku odpovieme, aby sme Vám zaistili maximum z našich panoramatických kamier.

Spojené viac-senzorové bezpečnostné kamery (Stitched Multi-Sensor Technology)

Viac-senzorové bezpečnostné kamery kombinujú video streamy z viacerých senzorov naraz a vytvárajú panoramatický obraz s vysokým rozlíšením v rozsahu 180° alebo 360°. Jedná sa o optimálnu voľbu pre rušné scény, kde je potrebný rozsiahly dohľad, ako sú štadióny, nákupné centrá alebo mestské sledovanie.

U bezpečnostných operátorov môže psychická únava nastúpiť rýchlo, keď musia na sledovanie scény neustále prepínať zaostrovanie medzi niekoľkými zobrazeniami kamier. V týchto typoch aplikácií bezpečnostnej kamery zmierňujú toto napätie tým, že poskytujú jediný, všestranný obraz na monitorovanie. Dahua ponúka kamery so štyrmi alebo ôsmimi snímačmi, ktoré sú presne zarovnané v jednom kryte, aby poskytovali plynulý širokouhlý záber 180° až 360° s minimálnymi slepými miestami dohľadu.

Skvelým príkladom tohto typu bezpečnostnej kamery je panoramatická sieťová kamera Hubble (P/N: PSDW83242M-A360-D845L). Podporuje širokú škálu funkcií vhodných pre zabezpečenie širokej oblasti, vrátane obvodovej ochrany, hustoty davu, hustoty vozidla a inteligentného sledovania. Okrem schopnosti monitorovať scénu panoramatickými aj detailnými bezpečnostnými kamerami, môže podporovať aj panorámu AR, ktorá využíva technológiu rozšírenej reality a kombinuje vylepšené údaje o snímaní v reálnom čase a informačné údaje, čo umožňuje jednému systému dosiahnuť vizuálny, ovládateľný a odosielateľný nový príkazový režim. Vďaka svojej vysokej kvalite a vynikajúcej aplikačnej hodnote získala panoramatická sieťová kamera Dahua Hubble v roku 2019 cenu Golden Cauldron.

Nespojené viac-senzorové bezpečnostné kamery (Unstitched Multi-Sensor Technology)

Viac-senzorové bezpečnostné kamery, ktoré nie sú spojené, sa skladajú z dvoch alebo viacerých jedno-senzorových kamier v jednom kryte, aby sa zvýšila účinnosť širokopásmového sledovania. Každý snímač poskytuje jeden výstup a je možné ho umiestniť nezávisle na základe konkrétnych požiadaviek scény alebo aplikácie.

Keď je potrebné prispôsobenie, najlepšou možnosťou je práve tento variant, pretože poskytuje funkčnosť viacerých bezpečnostných kamier s jedným snímačom, a pohodlie použitia jednej kamery. Tieto bezpečnostné kamery vynikajú tým, že poskytujú komplexný pohľad z viacerých kamier, znižujú celkové náklady na vlastníctvo a ponúkajú flexibilnejšie riešenie. Sú ideálne na pretínanie chodieb a scenárov s viacerými zacielenými monitorovacími bodmi.

Príkladom vysokovýkonnej-viacsmerovej-viacsenzorovej bezpečnostnej kamery s nespojeným obrazom je 4×5 Mpx WizMind viacsenzorová-panoramatická Dome sieťová bezpečnostná kamera (P/N: IPC-PDBW82041-B360). Je možné ju nasadiť na križovatkách, v obchodných parkoch, areáloch a ďalších scenároch aplikácií, ktoré vyžadujú viacsmerové monitorovanie, ochranu perimetra a rozpoznávanie tváre.

Bez ohľadu na to, či si vyberiete spojenú alebo nespojenú bezpečnostnú kameru, viac-senzorové kamery poskytujú zlepšenú kvalitu, flexibilitu obrazu a lepšiu hĺbku ostrosti. Koncoví užívatelia navyše získajú vyššiu návratnosť investícií z nasadenia bezpečnostnej kamery s viacerými senzormi, namiesto viacerých jednotiek s jedným senzorom.

Bezpečnostné kamery typu rybie oko (Fisheye Technology)

Na rozdiel od prvých dvoch typov bezpečnostných kamier, majú kamery Dahua Fisheye v kompaktnom puzdre jeden snímač CMOS s rozlíšením 5 Mpx, 8 Mpx alebo 12 Mpx. Tieto bezpečnostné kamery používajú špeciálny objektív typu Fisheye (rybie oko) alebo panomorfný objektív na vytváranie videozáznamov v kruhovom tvare, ktorý je opticky skreslený. V dôsledku toho musí byť snímok „dewarped“, aby poskytoval rôzne možnosti ukážky a zážitok zo sledovania.

Bezpečnostné kamery Fisheye (rybie oko), ako napríklad sieťová kamera Dahua WizMind 12 Mpx Fisheye (P/N: DH-IPC-EBW81242-AS-S2), sú navrhnuté tak, aby nahradili viacero malých a stredných scén bez mŕtvych uhlov v zornom poli 180° alebo 360°. Medzi ďalšie výhody, ktoré tento typ kamier ponúka, patrí nižšie riziko zlyhania, kompaktné rozmery, vyššiu návratnosť investícií a skutočné 360° pokrytie.

Bezpečnostná kamera typu Fisheye (P/N: DH-IPC-EBW81242-AS-S2) je tiež vybavená pokročilou technológiou AI, vrátane počítania ľudí (kríženie oblastí a línií), správy front, tepelnej mapy a režimov Front Dewarp a VR, čo dokopy pridáva j zvýšenému situačnému povedomiu. Ideálne aplikácie sú otvorené priestory, ako sú supermarkety, múzeá a reštaurácie.

Záver

Pre každú aplikáciu existuje správna bezpečnostná kamera, a teraz viete, ktorú by ste mali používať pre ten svoj projekt.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov