Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Koľko toho viete o PTZ kamerách?

| Dahua Blog |

Publikované 3. októbra 2022
Axis
Udržujte kybernetickú bezpečnosť softvéru s dlhodobou podporou sledovania firmvéru
28. novembra 2022
Hanwha
Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby
7. júla 2023
Axis
Ochrana elektrických staníc termo technológiou
1. marca 2024
Axis
Výber správneho VMS: Prečo by AXIS Companion mohla byť Vaša najlepšia voľba
13. septembra 2021
Dahua
Riešenie: Dahua Smart Traffic Management
24. januára 2022
Axis
Ako zlepšiť fyzickú bezpečnosť dátových centier prostredníctvom „interoperability“ zariadení
4. augusta 2023

Koľko toho viete o PTZ kamerách?

Kamery Pan Tilt Zoom (PTZ) sú užitočné, pretože môžu posúvať, nakláňať a približovať, ale niektoré modely majú aj inovatívne funkcie, ktoré posúvajú váš bezpečnostný systém na vyššiu úroveň. Otestujte si svoje znalosti PTZ pomocou tohto kvízu.

Pravda alebo nepravda: IR osvetlenie je na PTZ vždy neúčinné, pretože vzdialenosť priblíženia ďaleko presahuje možnosti integrovaného IR systému.

Nepravdivé – Režim priority priblíženia, ktorý je k dispozícii s vybranými PTZ Dahua, poskytuje optimálne IR pokrytie pri akomkoľvek nastavení priblíženia. Kamera má rôzne sady integrovaných IR žiaričov, ktoré sa zapínajú a vypínajú podľa toho, či je kamera v širokouhlom režime alebo je priblížená. To vám poskytuje rovnomerné osvetlenie pri širokých uhloch a znížený výkon pri úzkych uhloch.

Pravda alebo nepravda: Všetky PTZ kamery s dlhým dosahom majú problémy, ako sú rozmazanie, chvenie a pomalé zaostrovanie.

Nepravdivé – Algoritmus prediktívneho zaostrovania Dahua (PFA), ktorý je k dispozícii na vybraných PTZ, odstraňuje tieto problémy a zlepšuje čistotu videa pomocou vysokorýchlostného nepretržitého automatického zaostrovania. PFA využíva pokročilú technológiu zaostrovania na zabezpečenie presnosti a predvídateľnosti nastavenia vzdialenosti objektu. To znamená, že na rozdiel od tradičných PTZ, kde sa obraz znova zaostrí, keď sa kamera premiestni, kamery s PFA udržujú zaostrenie počas celého procesu zoomovania.

Ktorá funkcia riadi činnosti kamery pri otáčaní, nakláňaní a približovaní, aby sa automaticky sledoval cieľ v pohybe?

Automatické sledovanie (autotracking) – Táto funkcia, ktorá je k dispozícii na 5” a vyšších AI PTZ kamerách Dahua, umožňuje PTZ detekovať pohybujúci sa cieľ a automaticky ho sledovať v celom rozsahu pohybu kamery. Táto schopnosť môže byť ďalej vylepšená aktiváciou funkcie IVS na PTZ, ktorá ho spustí, aby sledovala cieľ, keď prekročí určitú oblasť demarkácie. Pozrite si automatické sledovanie v tomto videu.

Čo znamená EIS a na čo slúži?

Elektronická stabilizácia obrazu (Electronic Image Stabilization) pôsobí proti určitým vibráciám – a sprievodnému rozmazaniu – ktoré sú prirodzené veternému prostrediu alebo miestu s premávkou v blízkosti. EIS poskytuje stabilnejšie zorné pole a rozširuje možnosti montáže, pretože PTZ možno potom nainštalovať na stĺp alebo do závesnej zostavy bez toho, aby bol neprimerane ovplyvnený vibráciami. Navyše s menším pohybom kamery ušetríte šírku pásma a úložný priestor!

A čo viac, ďalšie PTZ kamery sú tiež vybavené OIS alebo optickou stabilizáciou obrazu. Toto hardvérové riešenie nevyžaduje orezávanie obrázkov, pretože na zachytávanie obrázkov využíva celý snímač. Pomáha znižovať skreslenie obrazu a vytvára prirodzenejšie videá, ktoré sú výrazne lepšie ako EIS.

Pravda alebo nepravda: s toľkými možnosťami je naozaj ťažké nájsť správne IP PTZ…

Nepravdivé – Vďaka webovej stránke Dahua je proces výberu PTZ hračkou! Stačí navštíviť webovú stránku www.dahuasecurity.com a kliknúť na kartu Produkt. Vo výberoch vyberte PTZ kamery, aby ste videli zoznam kategórií PTZ kamier Dahua. Potom si môžete vyskúšať tú správnu PTZ kameru, ktorá vyhovuje vašim potrebám monitorovania!

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov