Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Analýzy detekcie dymu v kamerách s ochranou proti výbuchu: Bezpečnosť tam, kde je to najviac potrebné

| Axis Blog |

Publikované 1. augusta 2022
Axis
Ako môžu maloobchodníci použiť sieťový zvuk na zvýšenie úrovne operácií v obchode
31. januára 2022
Canex
Umelá inteligencia v doprave: Zlepšenie bezpečnosti a plynulosti dopravy vďaka pokročilým technológiám
25. apríla 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): Ako inteligentné kamery zvyšujú bezpečnosť v domovoch dôchodcov
29. novembra 2021
Dahua
Kybernetická bezpečnosť: Ako zabezpečiť sieťový bezpečnostný systém
16. mája 2022
Axis
Udržujte kybernetickú bezpečnosť softvéru s dlhodobou podporou sledovania firmvéru
28. novembra 2022
Axis
Čo je to inteligentné mesto?
16. augusta 2019

Analýzy detekcie dymu v kamerách s ochranou proti výbuchu: Bezpečnosť tam, kde je to najviac potrebné

„Neexistuje dym bez ohňa“ je príslovie, ktoré väčšina z nás pozná, ale aj jeho doslovný význam má svoju hodnotu: dym je včasným varovaním pred oveľa závažnejším potenciálnym problémom, ak sa rýchlo nerieši.

V akomkoľvek prostredí – od verejných priestorov po sklady, od štadiónov po továrne – je samozrejmé povedať, že samotný dym a požiar, ktorý môže nasledovať, je vážnym rizikom pre ľudský život, nehovoriac o škodách, ktoré môže spôsobiť budovám a ich obsahu.

Ale v prostrediach, kde by aj ten najmenší požiar alebo zdroj vznietenia mohol spôsobiť katastrofálny výbuch, je rýchla reakcia absolútne nevyhnutná. Moderné sieťové kamery v kombinácii s pokročilou analýzou obrazu môžu byť použité na detekciu možných príznakov dymu alebo požiaru v scéne, čím dopĺňajú a poskytujú cenný čas pred detekciou dymu pomocou tradičných metód.

Ďalšia vrstva bezpečnosti

Malo by sa uviesť, že analytika detekcie dymu zabudovaná do monitorovacích kamier nemôže nahradiť žiadne povinné senzory a alarmy detekcie dymu a požiaru.

Avšak ako ďalšia vrstva zabezpečenia – alebo v oblastiach, kde detekcia dymu a požiaru nie je povinná – môže analytika detekcie dymu (ktorá je tiež schopná odhaliť skoré štádiá požiaru, aj keď je bezdymový) poskytnúť včasné varovanie, ktoré upozorní respondentov na problém dostatočne včas, aby zabránili jeho eskalácii.

Zmiernenie rizika vznietenia

Kamery s ochranou proti výbuchu (explosion-protected) sú navrhnuté tak, aby zabránili samotnej kamere spôsobiť výbuch okolitého horľavého prostredia. Dáva zmysel, že by mali mať aj pokročilú analýzu, ktorá môže pomôcť identifikovať ďalšie potenciálne zdroje vznietenia čo najskôr. S analytikou detekcie dymu zabudovanou do kamery bol pridaný ďalší rozmer identifikácie rizík.

Príslovia sa stávajú prísloviami, pretože sú založené na základných pravdách – a vidieť dym čo najskôr je najefektívnejší spôsob, ako zabrániť požiaru a škodám, ktoré spôsobí.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov