Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Ako sieťové audio a video riešenia podporujú vývoj maloobchodných lekární

| Axis Blog |

Publikované 24. novembra 2023
Hanwha
Prežívanie v dobe Covidovej s riešeniami od Hanwha Techwin
26. júla 2021
Axis
Ako môžu štatistiky založené na údajoch optimalizovať zážitok z obchodu
5. apríla 2024
Dahua
Pohľad na novú súpravu 2-vodičovej hybridnej vily EACH série Dahua: Rozšíriteľnosť, dostupnosť, pohodlie, HD video
24. marca 2023
Axis
Posilnenie bezpečnosti a ochrany letísk
9. februára 2024
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023
Aktuality
Značka Hanwha Techwin sa mení na Hanwha Vision v spojitosti s rozširovaním ponuky o systémy videnia
12. marca 2023

Ako sieťové audio a video riešenia podporujú vývoj maloobchodných lekární

Odvetvie fyzického maloobchodu neustále hľadá spôsoby, ako využiť technológiu na riešenie svojich najväčších výziev, najmä keď čelí rastúcej konkurencii zo strany online partnerov. Sektor maloobchodných lekární nie je výnimkou a v dôsledku zmien na trhu a meniacich sa obmedzení niektoré prešli miernou evolúciou. Posunuli sa od jednoduchej distribúcie liekov k ponúkaniu radu produktov a služieb vrátane interných lekárskych konzultácií so zákazníkmi.

Keďže zložitosť a hybridizácia týchto obchodov pokračuje, je dôležité, aby ste implementovali správnu technológiu na podporu operácií, zlepšenie bezpečnosti a zabránenie stratám, čo v konečnom dôsledku podporí pozitívnu skúsenosť v obchode.

Od prevencie strát až po dodržiavanie nariadení, lekárne majú osobitné potreby

Čoraz viacúčelovosť lekární si vyžaduje rôzne druhy riešení. Rovnako ako v iných maloobchodných predajniach, sieťové audio a video riešenia vám môžu pomôcť pri plnení vašich bezpečnostných cieľov; či už ide o monitorovanie a odrádzanie od protispoločenského alebo agresívneho správania alebo upozorňovanie zamestnancov na incidenty, aby mohli uľahčiť zásahy bezpečnostných tímov. Špeciálne na predchádzanie stratám môžete použiť kamery vybavené analytikou v pokladniach, skladovacích priestoroch a východoch na detekciu podozrivej aktivity.

Z dôvodu skladovania a distribúcie kontrolovaných liekov je nevyhnutné zaviesť ešte dôkladnejšie monitorovanie zásob v určitých priestoroch vašej lekárne, aby sa zabezpečilo, že lieky budú sčítané a vydávané v súlade s predpismi. To sa vzťahuje aj na oblasť dodávky, aby sa zabezpečilo, že logistické organizácie a príjemcovia liekov budú dodržiavať správne postupy. Externé bezpečnostné audity sa môžu vykonávať v určitých časoch, takže je dôležité, aby boli zavedené správne procesy, ktoré zabránia pokutám alebo narušeniam obchodovania.

Aj keď si vaša lekáreň vyžaduje prísnejšie bezpečnostné opatrenia kvôli povahe zásob, z rovnakého dôvodu je dôležitá aj vysoká kvalita zákazníckeho servisu. Zákazníci si môžu želať citlivé a súkromné rozhovory s vašimi zamestnancami o liekoch, ktoré im boli predpísané, alebo o ich stave. Schopnosť venovať sa im rýchlo a empaticky vám zabezpečí budovanie hlbších vzťahov.

Zákaznícka skúsenosť dáva fyzickým lekárňam konkurenčnú výhodu

Lekárne majú za sebou zaujímavú cestu. Najprv začali ako špecializované predajne, kde si zákazníci mohli kúpiť voľnopredajné lieky a lieky na predpis, a potom ponúkali služby, ako je očkovanie a sledovanie zdravotného stavu. Mnohým maloobchodným lekárňam však stále chýba schopnosť zužitkovať osobné interakcie – najmä s vyškoleným personálom – čo zákazníci oceňujú. V skutočnosti podľa správy AmerisourceBergen lekárnici odhadujú, že len 10 % svojho času venovali poradenstvu zákazníkom.

To by mohlo podkopať úspech vášho podnikania. Zatiaľ čo online lekárne vzrástli na popularite poskytovaním účinných a efektívnych služieb, chýba im osobný kontakt (osobná interakcia). Ak môžete okamžite poskytnúť vynikajúcu zákaznícku skúsenosť spojenú s pohodlím vyzdvihnutia liekov – a iných produktov – poskytuje to výhodu, ktorá vám pomôže udržať sa v podnikaní. Platí to najmä pre nervóznych alebo znepokojených zákazníkov, ktorí ocenia trpezlivosť a empatiu.

Rôzne integrované riešenia sieťového videa vyhovujú mnohým účelom

Pri bližšom pohľade na prostredie vašej lekárne je jasné, že zložitosť vašich priestorov si vyžaduje trochu iný technologický prístup.

Starostlivosť o zákazníka a súkromie

Z pohľadu služieb zákazníkom bude implementácia správnej technológie v predajni rozhodujúca, aby zamestnanci mohli tráviť drahocenný čas so zákazníkmi. Sieťové audio a video riešenia vrátane analytiky môžu pomôcť zefektívniť pracovné postupy a zvýšiť efektivitu, ako je zisťovanie, keď niekto čaká na pomoc, a upozornenie zamestnanca, aby sa mu rýchlo venoval. Táto okamžitá pozornosť vám môže pomôcť ubezpečiť vašich zákazníkov. Súkromie zákazníkov v konzultačných oblastiach je tiež kľúčovým záujmom a implementácia riešení, ktoré chránia osobnú identitu bez ohrozenia bezpečnosti, zákazníkov upokojí.

Lekárske ambulancie a výdajné priestory

V rámci lekárskej ambulancie vám riešenia na kontrolu prístupu môžu pomôcť spravovať, ktorí zamestnanci môžu otvárať skrinky s kontrolovanými alebo naplánovanými liekmi, zatiaľ čo ostatné skrinky zamykajú. Obmedzením prístupu do priestorov na skladovanie liekov môžu lekárne znížiť riziko krádeže a straty zásob, ktoré môžu byť nákladné. Riešenia kontroly prístupu vám tiež môžu pomôcť sledovať, kto a kedy vstupuje do priestorov na skladovanie liekov, čo môže zvýšiť zodpovednosť a pomôcť zabrániť krádeži alebo nesprávnemu použitiu liekov.

Pokiaľ ide o výdaj liekov, musí sa to robiť v súlade s miestnou legislatívou a na podporu dodržiavania predpisov možno použiť technológiu. Kamery namontované v týchto oblastiach dokážu monitorovať, či bolo vydané správne množstvo lieku v súlade s predpisom.

Ďalšou oblasťou záujmu je oblasť doručenia. Váš personál môže používať nositeľné kamery na zabezpečenie toho, aby boli produkty alebo lieky prijímané a zaznamenávané správnym spôsobom a aby sa dodržiavali postupy. Toto sa stáva ešte kritickejším počas forenzného vyšetrovania po incidente.

Bezpečnosť a operácie

Technológia môže tiež podporovať prevádzkové procesy, ako je riadenie frontu v obchode, aby sa minimalizovala frustrácia zákazníkov, monitorovanie regálov, ktoré upozorňuje zamestnancov, keď sa produkt minie, alebo analýzy v oblastiach s vlastnou pokladňou, aby sa zistilo, že položky nie sú skenované. Štatistiky zo zhromaždených údajov o návštevnosti, obsadenosti predajní a úrovniach zamestnancov môžu tiež poskytnúť informácie o vašom budúcom plánovaní.

Bezpečnosť a ochrana budú vždy na prvom mieste vášho zoznamu priorít a je dôležité používať riešenia, ktoré najlepšie podporia vašich zamestnancov. Po prvé, verejné monitory umiestnené pri vchode do vašej lekárne budú zákazníkom pripomínať, že sú monitorovaní, čo môže pomôcť zabrániť krádeži a agresívnemu alebo antisociálnemu správaniu.

V prípade incidentu budú musieť zamestnanci upozorniť a komunikovať s bezpečnostnými tímami – buď na mieste alebo na diaľku – aby ich priebežne informovali. Na druhej strane členovia bezpečnostného tímu môžu odovzdať pokyny zamestnancom, aby pomohli zvládnuť vyvíjajúcu sa situáciu. Riešenia s obojsmernými zvukovými funkciami môžu podporiť tento dialóg a umožniť tak najlepšie výsledky.

Lekárne budú svoju ponuku naďalej rozširovať

Rovnako ako obchody so zmiešaným tovarom, aj lekárne sa budú naďalej vyvíjať, aby zákazníkom ponúkali celý rad služieb. Okrem toho majú svoje vlastné potreby kvôli liekom, ktoré sa tam skladujú a vydávajú – čo znamená, že bezpečnosť a monitorovanie sú kritické.

Stále však musíte zabezpečiť, aby vaši zákazníci mali vo vašom obchode bezpečné, pohodlné a príjemné prostredie, ktoré im pomôže prinútiť ich, aby sa vracali. Sieťové video riešenia môžu podporiť tieto snahy tým, že vám pomôžu pri predchádzaní stratám, dodržiavaní predpisov a vytváraní bezpečnej atmosféry. To pomôže vášmu podnikaniu rásť a udržať si ziskovosť v nasledujúcich rokoch.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov