Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Analytics Maturity Model: Vytvorenie modelu zrelosti analytiky

| Axis Blog |

Publikované 2. júna 2023
Dahua
Smerovanie k bezpečnejšiemu svetu AIoT
22. augusta 2022
Dahua
Riešenia AI spoločnosti Dahua pre vyššiu bezpečnosť a efektivitu
25. augusta 2023
Axis
Ako zlepšiť fyzickú bezpečnosť dátových centier prostredníctvom „interoperability“ zariadení
4. augusta 2023
Axis
Video analýzy, ktoré zlepšujú bezpečnosť a ochranu zdravia na pracovisku
17. marca 2023
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): 4 fakty o technológii monitorovania objektov
27. decembra 2021
Axis
Aké faktory by ste mali zvážiť pre optimálny výkon analýzy videa?
4. októbra 2021

Analytics Maturity Model: Vytvorenie modelu zrelosti analytiky

Svet video monitorovania sa za posledných niekoľko desaťročí značne zmenil. Analógové kamery ustúpili v prospech kamier s internetovým protokolom (IP), ktoré sú schopné poskytovať lepšiu kvalitu obrazu a výrazne vyšší výpočtový výkon. To pripravilo pôdu pre vznik nástrojov na analýzu videa, ktoré môžu výrazne zvýšiť hodnotu akejkoľvek sledovacej siete. Zatiaľ čo rôzni jednotlivci a organizácie budú mať rôzne úrovne analytických znalostí, jedna vec zostáva nemenná: či už sú analytici alebo len začínajú, existujú vzrušujúce nové analytické riešenia, ktoré môžu mať významný vplyv na zabezpečenie, bezpečnosť a prevádzku.

S ohľadom na to spoločnosť Axis Communications nedávno zverejnila užitočný nový analytický rámec s názvom „Establishing an Analytics Maturity Model“. Cieľom tohto článku je načrtnúť rôzne úrovne znalostí a skúseností s analytikou, ktoré majú dnešné organizácie tendenciu prejavovať, pomôcť organizáciám pochopiť, kam sa môžu dostať, a pomôcť integrátorom a vývojárom pochopiť, ako uspokojiť ich potreby. Nižšie nájdete prehľad toho, čo tento článok pokrýva na úrovni začiatočníkov, mierne pokročilých, expertov a vývojárov. Ak chcete dôkladnejšie preskúmať tieto úrovne, vrátane odporúčaní o konkrétnych riešeniach, ktoré môžu organizácie hľadať, odporúčame vám prečítať si celú publikáciu.

Začiatočník

Tí, ktorí práve začínajú, môžu mať iba základné znalosti o analýze videa. To je v poriadku – ale to znamená, že vzdelanie je dôležité. Správny mentoring môže začiatočníkom pomôcť preskúmať dostupné technológie a lepšie pochopiť, čo sú schopní implementovať bez toho, aby potrebovali značné odborné znalosti. Pre začiatočníkov sú zvyčajne najdôležitejšie bezpečnostné možnosti spolu s oboznámením sa s analytickou terminológiou a konceptmi, ako je strojové učenie. Integrátori môžu pomôcť identifikovať konkrétne technológie – a technologických partnerov – ktorí dokážu uspokojiť potreby začiatočníkov.

Stredne pokročilý

Na strednej úrovni majú používatelia pravdepodobne pokročilejšie chápanie analytiky na koncepčnej úrovni, ale potrebujú pomoc pri identifikácii správnych nástrojov pre správne úlohy. Stredne pokročilí používatelia sa tiež vo všeobecnosti zameriavajú na bezpečnosť, no mnohých môžu zaujímať aj ďalšie prípady použitia na rozšírenie ich porozumenia. Medzera vo vedomostiach je na tejto úrovni menšia, ale potreba vzdelávania stále existuje a personálne obmedzenia môžu obmedziť to, čo môžu organizácie prijať. Stredne pokročilí používatelia možno budú chcieť vyhľadať výrobcov a integrátorov, aby im pomohli jasne pochopiť ich ciele a začať naplno využívať potenciál analýzy videa.

Expert

Odborníci vo všeobecnosti vedia, čo chcú, a majú značné znalosti o analytike. S ohľadom na to sa bolestivé body sústreďujú okolo hľadania spôsobov, ako integrovať obrovské množstvo údajov, ktoré zhromažďujú, a identifikovať najrelevantnejšie informácie. Skúsení používatelia často chcú zjednotiť široké spektrum nástrojov pod jeden dáždnik a integrátori im môžu pomôcť v oblastiach, ako je hľadanie efektívnejších riešení na ukladanie dát, keď sa ich potreby údajov rozširujú. „Univerzálny“ prístup takmer nikdy nebude fungovať s odborníkmi – majú jedinečné potreby, takže keď oslovia integrátorov a výrobcov, budú chcieť dôkladné a podrobné vysvetlenie dostupných produktov a služieb.

Vývojári

Potreby vývojárov sú takmer také dôležité ako potreby zákazníkov a výrobcovia by sa mali snažiť identifikovať spôsoby, ako povzbudiť vývojárov k vytváraniu nových aplikácií a nástrojov pre ich zariadenia. Existuje široká škála spôsobov, ako to urobiť, vrátane poskytovania silných súprav na vývoj softvéru (SDK) a udržiavania otvoreného dialógu s vývojármi. To pomáha zabezpečiť, aby výrobcovia aj vývojári dokonale rozumeli výzvam, ktorým čelia, a mohli spolupracovať na ich prekonaní. Môže tiež pomôcť vývojárom vyhnúť sa kameňom úrazu tým, že zabezpečí, aby mali správnu dokumentáciu na prácu. Vývojári by sa mali cítiť oprávnení komunikovať priamo s výrobcami a udržiavať obojstranný dialóg, ktorý je prínosom pre obe strany.

Záver

Technológia analýzy sa neustále vyvíja, rovnako ako potreby zákazníkov, predajcov a integrátorov. To znamená, že je dôležité neustále sa učiť. A ako sa menia aplikácie a prípady použitia, pomôcť zákazníkom pochopiť, kde sa na modeli nachádzajú, a poskytnúť im podporu a rady, ktoré potrebujú na dosiahnutie svojich cieľov, môže viesť k naplneniu prísľubu dnešnej technológie na analýzu videa. Zákazníci, výrobcovia a integrátori by všetci mali rozumieť tomu, ako vyzerá moderný model zrelosti analytiky, aby mali lepšiu pozíciu a mohli čo najlepšie využiť dnešné pokročilé analytické riešenia.

Prečítajte si celý report kliknutím na odkaz

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov