Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Video analýzy, ktoré zlepšujú bezpečnosť a ochranu zdravia na pracovisku

| Axis Blog |

Publikované 17. marca 2023
Dahua
Predstavenie The Dahua WizMind Illegal Parking Detection
1. októbra 2022
Hanwha
Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby
7. júla 2023
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023
Dahua
Dahau WizMind Metadata: Zachytenie detailov (na ktorých záleží)
11. augusta 2023
Axis
Thermal a Radar: Pohľad tam, kde nie je svetlo
6. januára 2023
Axis
6 technologických trendov ovplyvňujúcich bezpečnostný sektor v roku 2023
7. apríla 2023

Video analýzy, ktoré zlepšujú bezpečnosť a ochranu zdravia na pracovisku

Nárast počtu úmrtí na pracovisku v Ázii v roku 2022 podnietil singapurskú vládu k zavedeniu komplexných nových opatrení v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia na pracovisku (WSH). Tieto opatrenia podporujú programy zvýšenej bezpečnosti pracovníkov, zvyšujú osobnú zodpovednosť vedúcich pracovníkov spoločnosti a identifikujú technológiu ako kľúčový faktor na dosiahnutie lepších výsledkov WSH. V tomto článku skúmame základné dôvody tohto trendu, podrobne uvádzame nové opatrenia WSH a diskutujeme o tom, ako môže technológia video sledovania – konkrétne použitie analýzy videa – zvýšiť bezpečnosť pracovníkov, zmierniť podnikové riziko a udržať podniky v prevádzke.

Proaktívny prístup ku globálnej výzve

Pracovné úrazy sú celosvetovou výzvou. V skutočnosti OSN odhaduje, že 2,78 milióna pracovníkov zomiera v dôsledku pracovných úrazov a chorôb z povolania, zatiaľ čo ďalších 374 miliónov pracovníkov ročne utrpí pracovné úrazy bez smrteľných následkov. To však nie je geograficky primerané, pričom 65 % celosvetovej úmrtnosti súvisiacej s prácou sa odhaduje len v Ázii.

Keďže hospodárstvo sa znovu otvára a priemyselné odvetvia robia všetko, čo je v ich silách, aby sa zotavili z korporátnych strát súvisiacich s pandémiou, bezpečnosť pracovníkov je najvyššou prioritou tak pre vlády, ako aj pre podniky. Vláda v Singapure zaujala seriózny názor na množstvo nedávnych nehôd na pracovisku a zistila, že viacerým týmto incidentom by sa dalo predísť, ak by sa dodržiavali štandardné zdravotné a bezpečnostné postupy – ako napríklad používanie bezpečnostných pásov pri riadení vysokozdvižných vozíkov alebo ochranných prostriedkov proti pádu pri práci z výšky. To ďalej podnietilo vládu k rozhodným krokom a zavedeniu nových prísnych opatrení v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia na pracovisku (WSH).

Opatrenia, ktoré zvyšujú bezpečnosť pracovníkov a vedú k zodpovednosti

Nové vládne opatrenia „zvýšenej bezpečnosti“ predstavujú šesťmesačný prístup k bezpečnosti na pracovisku s viacerými agentúrami, čo zahŕňa:

  • Dvojtýždňové „bezpečnostné obdobie“ pre vrcholový manažment, pracovníkov a zástupcov odborov na preskúmanie a posilnenie procesov WSH
  • Pokyny WSH pre vedúcich pracovníkov spoločnosti
  • Posilnená podpora pre MSP na zlepšenie postupov WSH
  • Zvýšené kontroly a prísnejšie sankcie pre spoločnosti s trvalo zlými postupmi WSH
  • Technologické odporúčania na zlepšenie výsledkov WSH

„Vždy zapnuté“ inteligentné riešenia videa dohliadajú na bezpečnosť pracovníkov

Je to hra s vysokými stávkami, keď sú v hre životy, živobytie a firemné zisky. Zamestnanci aj vedúci pracovníci spoločnosti zohrávajú dôležitú úlohu pri zaisťovaní bezpečnosti na pracovisku. Lídri musia vytvoriť bezpečné pracovné prostredie a zabezpečiť správny dohľad nad bezpečnosťou, zatiaľ čo pracovníci musia pochopiť a praktizovať bezpečné pracovné postupy.

Hoci to nie je konkrétne zdôraznené v nedávnych odporúčaniach pre technológiu WSH, singapurská vláda už prijala používanie technológie na automatizáciu bezpečnostných funkcií prostredníctvom svojho programu priemyselnej transformácie. Dobre zavedenou technológiou, ktorú už mnohé spoločnosti využívajú na dosiahnutie svojich bezpečnostných cieľov, je video.

S pokrokom v analýze hĺbkového učenia môžu tie isté kamery na sledovanie videa, ktoré spoločnosti používajú na detekciu potulovania sa a narušenia, upozorniť aj pracovníkov vstupujúcich do obmedzených alebo vysoko rizikových oblastí. Analytika kamier môže tiež poskytnúť detekciu prilby, bezpečnostných postrojov a iných osobných ochranných prostriedkov (PPE), ako aj alarmy znižovania stavu človeka na zlepšenie bezpečnosti osamelých pracovníkov. A neobmedzuje sa len na ľudí. Analytika videa dokáže pomocou rozpoznávania ŠPZ zistiť aj prítomnosť nepovolených vozidiel, ako aj nebezpečné správanie pri jazde, ako je prekročenie rýchlosti alebo jazda v protismere. Môžu dokonca upozorniť na predmety blokujúce únikové dvere alebo evakuačné cesty.

Výhody automatických bezpečnostných upozornení založených na videu spočívajú v tom, že sú „vždy zapnuté“, poskytujú zvýšenú presnosť a sú nákladovo efektívnejším riešením ako tradičné zdroje pracovnej sily.

Analytika videa prináša hodnotu nad rámec správy incidentov

Okrem minimalizácie nehôd na pracovisku je analýza kamier cenným zdrojom údajov, ktorý môžu manažéri spoločnosti použiť na analýzu incidentov WSH. Údaje, ktoré im môžu pomôcť identifikovať bežné riziká pre bezpečnosť pracovníkov, vysokorizikové oblasti, trendy nesúladu, sezónne alebo denné korelácie a ďalšie. Sú to údaje, ktoré poskytujú použiteľné poznatky, ktoré môžu obchodní lídri použiť na ďalšie zlepšenie svojich protokolov bezpečnosti pracovníkov.

Vysokokvalitné video monitorovacie záznamy incidentov WSH sú tiež neoceniteľnými školiacimi nástrojmi, ktoré môžu manažéri bezpečnosti pracovníkov použiť na kontrolu bezpečnostných protokolov so svojimi tímami. Pretože učenie sa z minulých skúseností môže často pomôcť predchádzať budúcim udalostiam.

Integrovaná technológia chráni pracovníkov v akomkoľvek odvetví a udržuje podniky v chode

Zo zrejmých dôvodov úmrtia, pracoviská priťahujú väčšiu pozornosť, ale predstavujú len malý zlomok incidentov v oblasti bezpečnosti pracovníkov. Akékoľvek zranenie na pracovisku, ktoré vedie k prerušeniu práce, môže negatívne ovplyvniť produktivitu, narušiť bežné obchodné operácie alebo dodatočne zaťažiť obmedzené zdroje. Môže to pozastaviť rozvoj mestskej infraštruktúry alebo komerčných nehnuteľností, narušiť verejné služby, viesť k nákladným súdnym sporom pre maloobchodníkov alebo dokonca ovplyvniť kvalitu starostlivosti v zdravotníckych sieťach.

Robotníci sú chrbtovou kosťou každého odvetvia. A pomocou inteligentných technológií, ako sú kamery, video analytika, integrované audio, riadenie prístupu, nositeľné zariadenia a ďalšie, môžu obchodní lídri pomôcť udržať svoje najcennejšie aktíva v bezpečí.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov