Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Sieťové interkomy: Udržiavanie pacientov v bezpečí

| Axis Blog |

Publikované 23. februára 2024
Dahua
Koľko toho viete o PTZ kamerách?
3. októbra 2022
Axis
Ochrana kritickej infraštruktúry vo svete eskalujúcich kybernetických útokov
18. apríla 2022
Axis
Vyvažovanie hodnoty a celkových nákladov na vlastníctvo v mestskom dozore
22. novembra 2021
Dahua
Spoznajte 3 aspekty, ktoré by ste mali vedieť o WDR
27. septembra 2021
Dahua
Umožnenie ekologickejšej spoločnosti: Skúmanie úsilia Dahua o znižovanie uhlíkovej stopy
19. januára 2024
Axis
Získanie platného video dôkazu: Rýchle forenzné vyhľadávanie s autentifikáciou
20. januára 2023

Sieťové interkomy: Udržiavanie pacientov v bezpečí

Zdravotnícke zariadenia boli v posledných rokoch pod obrovským tlakom. Hoci sa pandémia zmiernila, mnohé nemocnice a zariadenia dlhodobej starostlivosti sú naďalej obmedzené, pokiaľ ide o zdroje a personál. Ako môžete pokračovať v poskytovaní kvalitnej starostlivosti pri rastúcom nedostatku personálu? S obmedzenými finančnými prostriedkami, do čoho môžete investovať, aby ste pomohli svojim zariadeniam z dlhodobého hľadiska?

Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti pravdepodobne hľadáte životaschopné riešenia nielen na zlepšenie starostlivosti o pacientov, ale aj na zaistenie ich bezpečnosti. Sieťová technológia je kľúčovým komponentom. Nemocnice sa už spoliehajú na zvuk, video a analýzy ako súčasť vzdialeného monitorovania na ochranu pacientov. Teraz sa mnohí obracajú na tieto riešenia, aby im pomohli spravovať prístup k ich zariadeniam.

Tento článok sa zameriava konkrétne na sieťové interkomy ako riešenie kontroly prístupu a na to, ako ich možno použiť na zaistenie bezpečnosti vašich pacientov.

Zlepšenie starostlivosti o pacienta

Riešenia riadenia prístupu, ako sú sieťové interkomy, môžu pôsobiť ako multiplikátor sily pre zdravotnícke zariadenia. Nemocnice sú jedny z najťažších inštitúcií na prevádzku, každodenná logistika zahŕňa vysokú fluktuáciu pacientov a personálu, čo môže viesť k neefektívnosti. Vďaka pokročilému systému kontroly prístupu na správu ľudí vstupujúcich do priestorov a mimo nich môžete zlepšiť prevádzkovú efektivitu a tým aj starostlivosť o pacientov.

Sieťové interkomy, navrhnuté tak, aby skombinovali video, okamžitú analýzu, obojsmernú komunikáciu a vzdialený prístup do jedného zariadenia pre bezpečný prístup do vášho zariadenia, možno jednoducho integrovať do vašich existujúcich video alebo audio systémov a IP siete. Môžu byť tiež spojené so systémom kontroly prístupu tretej strany na automatické otváranie a zatváranie dverí, čím sa eliminuje potreba pacientov, návštevníkov alebo personálu dotýkať sa povrchov.

Bezdotykové riešenie, ako je toto, je obzvlášť výhodné, pokiaľ ide o udržanie vašich pacientov v bezpečí a zdraví. Sieťové interkomy umožňujú bezproblémový prístup, čo znižuje množstvo zdieľaných kontaktných bodov. Táto nízkodotyková technológia, ktorá eliminuje potrebu klávesníc a iných fyzických foriem prístupu a spolieha sa namiesto toho na zvukové schopnosti, môže zmierniť šírenie baktérií a infekčných chorôb a chrániť vašich pacientov.

Kontrola prístupu v zdravotníctve

V nemocničnom prostredí existuje množstvo oblastí, ktoré je potrebné dobre zabezpečiť. Patria sem priestory určené len pre personál, kde sa nachádzajú lieky alebo kritické technológie, obmedzené jednotky s pacientmi s oslabenou imunitou, chirurgické priestory atď. Integrácia sieťových interkomov ako súčasti systému kontroly prístupu môže poskytnúť kritické bezpečnostné opatrenia, ktoré vám umožnia chrániť sa pred neoprávneným interným prístupom a zaistiť bezpečnosť pacienta.

Používanie sieťových interkomov mimo vášho zdravotníckeho zariadenia môže tiež zvýšiť bezpečnosť. Vďaka integrácii s inými riešeniami kontroly prístupu je možné automaticky povoliť alebo zamietnuť prístup. Napríklad vynútené alebo podopreté otvorené dvere môžu automaticky spustiť alarm, ktorý potom upozorní vašich bezpečnostných pracovníkov na potenciálny problém. Tieto schopnosti môžu byť prospešné pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti s obmedzenými zdrojmi, najmä v časoch, keď môže byť úroveň personálu nízka.

Sieťové interkomy sa tiež môžu ukázať ako neoceniteľné, pokiaľ ide o umožnenie prístupu pacientov do priestorov. Umiestňovanie interkomov mimo nemocníc sa čoskoro stane zákonom od roku 2024 v Massachusetts, USA, podľa „Laurinho zákona“. Toto je pomenované po Laure Levisovej, pacientke, ktorá skolabovala z astmatického záchvatu mimo nemocnice, pretože sa jej nepodarilo získať prístup. Aj keď ide o izolovaný incident, demonštruje dôležitosť implementácie technológie na zabezpečenie bezproblémového prístupu pre pacientov, ktorí potrebujú starostlivosť.

Implementácia Laurinho zákona prinúti nemocnice, aby zlepšili osvetlenie, značenie, navigáciu a monitorovacie systémy, aby sa pacientom v kritických situáciách zabezpečil bezproblémový prístup na pohotovosti. Systém interkomu tu slúži ako kľúčový komponent, ktorý uľahčuje priamu komunikáciu medzi jednotlivcami mimo zabezpečeného zariadenia a špecializovaným zdravotníckym personálom. Počas núdzových situácií sa pacienti môžu spoľahnúť na interkomové systémy, ktoré okamžite upozornia personál, efektívne oznámia svoje naliehavé potreby a dostanú okamžitú pomoc.

Výber správneho riešenia

Typ riešenia, ktoré potrebujete, závisí od vášho zariadenia. Pre malé, základné inštalácie môže byť najvhodnejší sieťový interkom, ktorý možno integrovať s čítačkou QR kódov na otváranie dverí na diaľku. QR kód s konkrétnym dátumom a časom platnosti je možné zdieľať s pacientom, zdravotníkom alebo návštevníkom vopred, pripravený na predloženie do interkomu. Vďaka optimalizovanej kvalite obrazu a inteligentnej analýze dokáže interkom spracovať poverenia. Ak je rozpoznaný, tieto údaje sa zdieľajú v rámci vášho širšieho systému kontroly prístupu, čo signalizuje ovládaču sieťových dverí, aby im následne udelil prístup.

Pre pokročilejšie bezpečnostné požiadavky budete pravdepodobne potrebovať robustnejšie riešenie. To využije najnovšie analýzy a bezproblémovo sa integruje s inými systémami, ako je detekcia narušenia, HVAC jednotka, HR systémy atď. Na ďalšie vylepšenie týchto možností môžete použiť aj sieťovú monitorovaciu kameru a sieťový reproduktor. Ak napríklad pacient alebo návštevník vstúpi do preddefinovanej oblasti, riešenie automaticky spustí správu, čím sa do vašich nemocničných priestorov pridá ďalšia vrstva zabezpečenia. Možnosti sú nekonečné.

Môžete sa tiež rozhodnúť pre sieťové interkomy s integrovanou kybernetickou ochranou, ktoré pomôžu zabrániť neoprávnenému prístupu a ochrániť systém. Napríklad do vášho sieťového interkomu možno integrovať priemyselne akceptovanú metódu šifrovania verejného kľúča RSA. Táto funkcia podpísaného firmvéru vám umožňuje podpísať obraz firmvéru pomocou súkromného kľúča. Keď je k firmvéru pripojený tento podpis, zariadenie ho pred prijatím a inštaláciou overí. Ak zariadenie zistí, že je narušená integrita firmvéru, odmietne aktualizáciu, čím ochráni váš systém a údaje pacienta.

Sieťové interkomy pre dnešok, zajtrajšok… a roky dopredu

Je dôležité si uvedomiť, že riešenie, ktoré nainštalujete, by nemalo byť krátkodobou opravou. Mali by ste si ho osvojiť s úmyslom, že ide o dlhodobú odpoveď, ktorá môže pomôcť zlepšiť operácie a starostlivosť o pacienta, teraz aj v budúcnosti. Otázka teda znie, kde začať? Pozrite sa na partnerstvo s poskytovateľom, ktorý s vami bude spolupracovať na základe pochopenia jedinečných potrieb vášho zariadenia. Sieťové riešenie by malo byť adaptabilné, flexibilné a škálovateľné a malo by sa integrovať s inými systémami.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov