Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahua TechMonth (WizMind): 4 fakty o technológii monitorovania objektov

| Dahua Blog |

Publikované 27. decembra 2021
Dahua
Tohtoročné novinky v Dahua Panoramic Surveillance
14. júla 2023
Canex
Inteligentná perimetrická ochrana pre priemyselné areály
24. apríla 2023
Axis
Siete s nulovou dôveryhodnosťou a dôsledky pre video dohľad
21. marca 2022
Dahua
Dahau WizMind Metadata: Zachytenie detailov (na ktorých záleží)
11. augusta 2023
Axis
6 technologických trendov ovplyvňujúcich bezpečnostný sektor v roku 2023
7. apríla 2023
Canex
AXIS Najzaujímavejšia integrácia roku 2015
14. apríla 2016

Dahua TechMonth (WizMind): 4 fakty o technológii monitorovania objektov

Zabudnuté batohy, zle umiestnené krabice, chýbajúce nákupné tašky. Všetci sme zažili aspoň jednu z týchto nešťastných udalostí, väčšinou počas cestovania. Pri veľkom dave ľudí, umocnenom stresom a vyčerpaním cestovateľov, nie sú v mnohých dopravných uzloch zabudnuté veci ničím výnimočným.

Dahua Technology, popredný svetový poskytovateľ inteligentných riešení a služieb internetu vecí zameraných na video, má ten správny nástroj na riešenie tohto bežného problému. Predstavujeme Dahua WizMind Object Monitoring.

Aby ste lepšie pochopili hodnotu, ktorú to môže priniesť do vašej monitorovacej operácie, tu sú 4 fakty, ktoré potrebujete vedieť o technológii Object Monitoring:

Dokáže rozpoznať najmenej 6 typov objektov

Produkty Dahua, ako je séria WizMind 5, využívajú algoritmy hlbokého učenia a dokážu presne rozpoznať 6 typov predmetov: tašku na batožinu, batoh, krabicu, nákupnú tašku, bicykel a motorku. Umožňuje až 4 pravidlá oblasti na scénu a dokáže rozpoznať až 100 objektov za sekundu s presnosťou až 95%. Okrem toho Object Monitoring podporuje aj prispôsobenie na základe požiadaviek zákazníka (napr. peňaženka, mobilný telefón, ochranný klobúk atď.).

Dokáže odhaliť opustené/chýbajúce predmety

Monitorovanie objektov tiež umožňuje prepojenie alarmov na odosielanie výstrah personálu a bezpečnostnému personálu. Povedzme, že cestujúci počas dopravnej špičky náhodou zabudol jednu z tašiek s batožinou v čakárni na železničnej stanici. Kamera WizMind 5 Series monitorujúca scénu ju dokáže včas rozpoznať a poslať upozornenie personálu. Po prevzatí položky potom personál vydá zvukové oznámenie, aby informoval cestujúceho, aby si ju uplatnil. Také jednoduché a ľahké.

Podobne, ak bol objekt v oblasti pravidiel odstránený, spustí sa alarm a budú odoslané upozornenia do riadiaceho centra, čo umožní bezpečnostnému personálu včas konať, aby sa zabránilo akejkoľvek možnej krádeži.

Je ideálny pre oblasti, ktoré musia byť voľné a bez prekážok 24/7

Ak bol v oblasti pravidiel detekovaný objekt a prekročil prednastavený časový limit, do riadiaceho centra sa odošle alarm, vďaka čomu je toto riešenie ideálne pre oblasti, ktoré musia byť voľné a bez prekážok 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Napríklad požiarne východy by mali byť neustále prístupné. Pomocou Object Monitoring môžu používatelia nakresliť oblasť detekcie na monitorovanej scéne požiarneho východu. Keď sú v oblasti dlhodobo detegované predmety ako bicykle alebo krabice, spustí sa alarm, ktorý upozorní bezpečnostný personál, aby ho odstránil a vyčistil scénu. Táto inteligentná funkcia môže výrazne pomôcť predchádzať nehodám a zabezpečiť voľnú evakuačnú cestu v prípade požiaru.

Dokáže odfiltrovať falošné poplachy

Falošné poplachy spôsobené irelevantnými predmetmi, ako sú listy, domáce zvieratá a jasné svetlá, môžu nepriaznivo ovplyvniť akúkoľvek monitorovaciu operáciu. Pri použití Object Monitoring sú tieto objekty efektívne odfiltrované, čím sa znižuje počet falošných poplachov a používatelia sa môžu sústrediť na skutočné ciele v monitorovanej scéne.

Dahua WizMind Object Monitoring dokáže odfiltrovať irelevantné objekty/ciele

Kľúčové poznatky

Detekcia konkrétnych objektov v monitorovanej scéne môže ľuďom nielen pomôcť získať stratené alebo zabudnuté veci, ale môže tiež pomôcť zaistiť bezpečnosť v danej oblasti. Ľahko dostupné nástroje ako produkty Dahua WizMind vybavené technológiou Object Monitoring dokážu efektívne vyriešiť bežné problémy súvisiace s opustenými alebo chýbajúcimi položkami v rôznych aplikačných scenároch, ako sú železničné stanice a požiarne východy.

Ak chcete vidieť Monitorovanie objektov v akcii, pozrite si toto video:

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov