Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Prečo je integrovaný prístup k inteligentným technológiám rozhodujúci pre komerčné budovy

| Axis Blog |

Publikované 30. júna 2023
Dahua
Keď sa technológia stretne s kriticky ohrozeným Hainan Gibbon
14. apríla 2023
Dahua
Systém na správu videa: Desí vás pridanie VMS?
24. februára 2023
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023
Hanwha
Hanwha Vision uvádza na trh vysokorýchlostnú kameru poháňanú AI s rozpoznávaním typu vozidla, značky, modelu a farby
7. júla 2023
Dahua
3 minúty na pochopenie dokumentu o zabezpečení produktov: Dahua Product Security White Paper
16. februára 2024
Dahua
Koľko toho viete o PTZ kamerách?
3. októbra 2022

Prečo je integrovaný prístup k inteligentným technológiám rozhodujúci pre komerčné budovy

Posledné roky boli pre trh komerčných nehnuteľností búrlivé. Našťastie sme teraz uprostred oživenia a zažívame trvalý návrat na pred-pandemickú úroveň obsadenosti. Toto je, samozrejme, pozitívny posun, ale je dôležité mať na pamäti, že očakávania tých, ktorí tieto budovy využívajú, sa zmenili, najmä pokiaľ ide o komfort, estetiku a pohodlie. To otvorilo dvere k implementácii inteligentných technológií, ktoré prinášajú mnohé výhody vrátane zlepšenej prevádzky, bezpečnosti, používateľskej skúsenosti a udržateľnosti.

Rozhodnutia o tom, aký typ technológie použiť, sú ešte dôležitejšie vzhľadom na povahu komerčných nehnuteľností. V rámci jednej štruktúry môžete mať rôznych nájomníkov, ako sú kancelárske priestory, pohostinstvá a obytné priestory – každý s inými potrebami. V dôsledku toho musíte zabezpečiť, aby vaše budovy fungovali efektívne a zároveň poskytovali služby týmto nájomcom a aby boli v budúcnosti pripravené na to, aby aj naďalej priťahovali nových. Technológia inteligentného sledovania vám to umožňuje integráciou s rôznymi systémami zameranými na zlepšenie funkcií, komfortu a kontroly prístupu pri súčasnom obmedzení vplyvu existujúcich operácií na životné prostredie.

Otvorené štandardy sa stávajú kritickými

Je pre nás užitočné, aby sme si najprv ujasnili, čo máme na mysli pod pojmom „komerčné budovy“. Komerčné budovy možno definovať ako priestory s viacerými nájomcami, kde sa uskutočňujú obchodné aktivity a zahŕňajú kancelárie, obchodné priestory, sklady a ďalšie. Keďže tieto budovy sú navrhnuté tak, aby ubytovali rôznych nájomníkov, je dôležité, aby váš plán integrácie technológií mal prioritu vo fáze plánovania.

Keď staviate novú budovu, pri navrhovaní vašej „základnej stavby“ musíte dbať na to, aby spĺňala základné požiadavky na prevádzku a bezpečnosť. Je dôležité, aby sa táto základná zostava uskutočnila s potenciálom integrácie v popredí vašej mysle. Technológia použitá v tejto fáze má vydržať po celú dobu životnosti vašej budovy a musí byť schopná prepojiť sa s akýmikoľvek novými systémami, ktoré sú zavedené. Na vyriešenie tohto problému je najlepším prístupom implementácia technológie založenej na otvorených štandardoch, aby sa zabezpečilo, že existujúci a budúci nájomníci budú schopní vybaviť interiér riešeniami, ktoré vyhovujú ich potrebám.

V niektorých prípadoch sú určití nájomcovia obmedzení na konkrétny typ technológie. Príkladom sú technológie kompatibilné so zákonom NDAA (National Defense Authorization Act). V závislosti od profilu nájomcu môže inštalácia zakázaných alebo nevyhovujúcich technológií obmedziť vašu schopnosť prenajať si podlahovú plochu. V najhoršom prípade títo nájomníci vylúčia vašu budovu, čo môže mať vplyv na výnosy. V najlepšom prípade žiadajú, aby boli technológie vytrhnuté a vymenené na náklady prenajímateľa. Či tak alebo onak, je to výsledok, ktorému sa dá predísť, keď sú tieto úvahy od začiatku v popredí.

Pri spoločných priestoroch je tiež dôležité myslieť na celkový vzhľad a dojem z priestoru. Integrácia by sa nemala týkať len toho, ako sa zariadenia navzájom spájajú, ale aj toho, ako hladko zapadajú do štruktúry vašej budovy, aby neznižovali estetický vzhľad.

Od kontroly prístupu a klimatizácie zohrávajú úlohu technológie

Komerčné budovy, ktoré využívajú inteligentné technológie, sú v podstate ekosystémom prepojených systémov, ktorých cieľom je fungovať pre potešenie, bezpečnosť, bezpečnosť a pohodlie používateľov vo vašich priestoroch. Existujú určité systémy, ktoré sa budú vzťahovať na všetkých používateľov, či už kancelárskych pracovníkov alebo spotrebiteľov, a ich skúsenosti sú rozhodujúce pre úspech vašej budovy.

Napríklad udržiavanie príjemného okolitého prostredia (vrátane teploty a osvetlenia) po celý rok si vyžaduje nepretržité monitorovanie senzormi. Nastavenia môžete upraviť podľa ročných období. Sieťové kamery vám môžu pomôcť ovládať osvetlenie v rôznych častiach budovy a zároveň znížiť celkový energetický výdaj. To pozitívne prispieva k vplyvu vašej budovy na životné prostredie, čo je kľúčom k tomu, aby ste dosiahli globálne normy BREEAM pre trvalo udržateľné zastavané prostredie.

Ďalším faktorom, ktorý je kritický, je plynulosť dopravy okolo budovy a správa návštevníkov. Vyváženie ľahkého pohybu s bezpečnosťou je dôležité a sledovacia technológia hrá dôležitú úlohu pri správe prístupových bodov – či už interných alebo externých. Kamery vybavené softvérom, ako sú čítačky QR kódov, funkcie rozpoznávania ŠPZ a analytika počítania ľudí, môžu podporiť prevádzkový personál budovy pri riadení pešej a automobilovej dopravy vo vašom areáli.

Inteligentné budovy sú zdrojom podnikovej inteligencie

Hoci sa údaje zhromažďujú a na základe poznatkov sa pracuje takmer v reálnom čase, kamery zhromažďujú informácie, ktoré pomáhajú správcom budov pochopiť, ako sa používajú rôzne prostredia. Napríklad pre kancelárske priestory s flexibilnou prácou je možné zhromažďovať údaje na určenie trendov kapacity v priebehu času a podľa toho aktualizovať príslušné nastavenia, ako je vykurovanie. V dňoch, keď je veľa pracovníkov v kancelárii, môže byť regulácia teploty okolia znížená, aby sa zohľadnilo zvýšené telesné teplo. Pomôže to ušetriť energiu a podporiť ciele udržateľnosti.

Podobným spôsobom poskytuje monitorovanie toku návštevníkov a vozidiel užitočné informácie o dopravných špičkách. Ak vaša budova pravidelne prijíma prílev návštevníkov okolo obeda, manažéri môžu upraviť rotáciu zamestnancov alebo otvoriť prístupové body, aby sa prispôsobili zvýšenému objemu. Pomôže to vyhnúť sa akýmkoľvek prekážkam, ktoré by ovplyvnili skúsenosti používateľov budovy. Do budúcnosti môžu vaši správcovia budov použiť tieto informácie na inteligentné rozhodnutia týkajúce sa usporiadania a budúcej použitej technológie.

S rastúcim zberom údajov prichádzajú aj rastúce obavy týkajúce sa kybernetickej bezpečnosti. Škodliví aktéri by mohli tieto informácie použiť na nekalú činnosť a je dôležité, aby boli tieto údaje v bezpečí. Používanie softvéru a zariadení s robustnou bezpečnostnou ochranou pomôže chrániť citlivé a cenné informácie pred tým, aby sa dostali do nesprávnych rúk.

Projektovanie s ohľadom na budúceho nájomcu

Výhody integrovanej technológie v komerčných budovách sú jasné a je dôležité, aby ste strategicky premýšľali o súčasných a budúcich potrebách nájomníkov. Úspech a životnosť komerčných budov závisí od kombinácie technológie a manuálnych procesov, ktoré sa budú musieť meniť s meniacimi sa okolnosťami alebo potrebami. Správny prístup k integrácii zabezpečí súčasnú a budúcu výkonnosť vašej budovy ako celku a v konečnom dôsledku ochráni vašu investíciu z dlhodobého hľadiska.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov