Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Kombinované radarové a videodetekčné systémy zvyšujú obvodovú ochranu na novú úroveň

| Dahua Blog |

Publikované 19. septembra 2022
Axis
Ako zachovať kybernetickú bezpečnosť na všetkých vašich zariadeniach
29. augusta 2022
Dahua
Posilnenie vzdelávania pomocou najmodernejších technológií
17. novembra 2023
Axis
Maloobchodníci majú novú superschopnosť
23. júna 2023
Dahua
Dahua WizMind PPE: Monitorujte správne nosenie osobných ochranných prostriedkov (OOP)
28. júla 2023
Dahua
5 tipov, ako zabezpečiť, aby bezpečnostné kamery fungovali aj v zime
28. marca 2022
Hanwha
Hanwha Techwin predstavuje systém pre správu videa Wisenet WAVE 5.0
21. novembra 2022

Kombinované radarové a videodetekčné systémy zvyšujú obvodovú ochranu na novú úroveň

Tradičné systémy detekcie narušenia perimetra (PIDS) môžu byť účinné, ale každá technológia má aj svoje nevýhody. Zakopané káble a systémy detekcie plotov sú relatívne drahé na inštaláciu a môžu trpieť falošne pozitívnymi alebo falošne negatívnymi zisteniami. Dokonca aj kamerové systémy ochrany perimetra môžu trpieť nepriaznivými podmienkami prostredia, ako sú veľké vodné plochy, sneh, hmla a silný dážď. Niektoré kamerové systémy môžu byť navyše zraniteľné voči falošným poplachom spôsobeným malými zvieratami, lístím a kymácajúcimi sa konármi.

Kombinované radarové a video systémy detekcie narušenia od Dahua, formálne známe ako Radar Perimeter Protection Solution, prekonávajú mnohé z týchto problémov. Radar (rádiová detekcia a meranie vzdialenosti) používa rádiové vlny na definovanie vzdialenosti, uhla a rýchlosti objektov vo vzťahu k nemu. Pozostáva z vysielača produkujúceho elektromagnetické vlny, prijímača a procesora. Rádiové vlny z vysielača sa odrážajú od objektu a vracajú sa do prijímača, pričom poskytujú informácie o polohe a rýchlosti objektu.

Viacrozmerná ochrana

Radarové obvodové ochranné riešenie Dahua poskytuje „viacrozmerné“ riešenie. Prvou ‚dimenziou‘ je bezpečnostný radar, ktorý slúži na získavanie cieľov v monitorovanom priestore. Po zistení objektu môže radar sledovať cieľ a získavať údaje o jeho rýchlosti, kurze a vzdialenosti. Druhou ‚dimenziou‘ je vysoké rozlíšenie a inteligentné video.

Radar v podstate deteguje pohybujúci sa objekt, zatiaľ čo kamera poskytuje video overenie detekcie, takže operátori dispečingu môžu získať detailný obraz detekovaného objektu sledovaním a priblížením cieľa. Pre určité aplikačné scenáre, ako sú lesné oblasti, jazerá a rieky a vodné nádrže, možno pridať tretiu „dimenziu“ termálneho zobrazovania.

Medzi výhody riešenia radarovej ochrany perimetra patria:

  • Denná a nočná prevádzka (24/7) aj za nepriaznivých poveternostných podmienok
  • Vysoká úroveň presnosti detekcie a veľmi nízka miera falošných poplachov
  • Detekcia veľkej a širokej oblasti
  • Aktívna detekcia cieľa
  • Inteligentné predné ovládanie podporujúce prepojenie viacerých PTZ kamier Dahua s jedným radarom alebo viacerých radarov s jedným PTZ
  • Centralizovaná konfigurácia a správa kombinovaného radarového/video sledovacieho systému na platforme Dahua DSS Pro

Typy systému

  • Iba radarový systém: Toto je najvhodnejšie, keď je potrebná detekcia len prekračovania obvodu, najmä v aplikáciách s častými prekračovaním obvodu.
  • Radar s viacerými PTZ: Viacero PTZ kamier môže byť použitých súčasne v monitorovanej oblasti radaru na vykonávanie spojovacích úloh. Radar prideľuje ovládanie kamery podľa rýchlosti a vzdialenosti cieľa vstupujúceho do monitorovaného priestoru.
  • Viac radarov s jedným PTZ: Tri alebo štyri radary sú integrované do 360-stupňovej oblasti pripojenej k jednej PTZ kamere, aby sa realizovalo čokoľvek, čo bolo zistené, čím sa šetria náklady na inštaláciu viacerých kamier.

Radarové riešenie ochrany perimetra od Dahua je obzvlášť účinné pri monitorovaní veľkých oblastí s viacerými aktivitami, ako sú vodné cesty, kritické miesta národnej infraštruktúry, cestné systémy s viacerými jazdnými pruhmi a veľké špičkové lokality, ako sú letoviská a parky.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov