Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Dahau WizMind Metadata: Zachytenie detailov (na ktorých záleží)

| Dahua Blog |

Publikované 11. augusta 2023
Axis
Udržateľnosť spĺňajúca bezpečnostné a prevádzkové potreby solárnych fariem
12. septembra 2022
Axis
Ako môže rozšírená realita spolupracovať s video dohľadom?
1. septembra 2023
Dahua
Tohtoročné novinky v Dahua Panoramic Surveillance
14. júla 2023
Axis
Nová vysokorýchlostná PTZ kamera Axis: 31x optický zoom, skvelý obraz v tme a ochrana pred kyberútokmi
5. júla 2021
Hanwha
Nové využitie PoE (Power over Ethernet)
11. októbra 2021
Axis
Edge-Based ochrana pred narušením v kritickej infraštruktúre a priemyselných prevádzkach: Integrovaná, spoľahlivá a nákladovo efektívna
5. mája 2023

Dahau WizMind Metadata: Zachytenie detailov (na ktorých záleží)

V priebehu rokov sa metadáta postupne stali dôležitou vlastnosťou pri monitorovaní zložitých scenárov, ako sú mestské cesty a križovatky. Eurostat, štatistický úrad Európskej únie, definuje metadáta ako „informácie, ktoré sú potrebné na to, aby bolo možné používať a interpretovať štatistiky“. Presné informácie o dianí na scéne, pomocou automaticky generovaných metadát, môžu výrazne pomôcť pri riadení premávky, údržbe ciest a dokonca aj pri reakcii na núdzové situácie. Pre viac informácií o najnovších technológiách Dahua WizMind Metadata, tu máme pána Sun Haoran, produktového manažéra v Dahua Technology.

Dobrý deň, pán Sun! Čo je technológia metadát? Čo to dokáže?

Ahoj! Metadáta sú hlavne technológiou, ktorá dokáže z videí extrahovať atribúty ľudí a vozidiel, ako sú farby a typy oblečenia. V súčasnosti sú scenáre CCTV čoraz zložitejšie, čo sťažuje nájdenie cieľa s veľkou presnosťou. Prostredníctvom technológie Dahua WizMind Metadata však vieme presne vyhľadať cieľ na základe jeho atribútov.

Existujú nejaké nové funkcie Dahua WizMind Metadata?

Áno, v skutočnosti boli Dahua WizMind Metadata inovované tak, aby spĺňali ďalšie aplikačné požiadavky. Medzi nové funkcie patrí pridanie atribútu bicykla k údajom o nemotorovom vozidle a možnosť exportovať zostavy údajov na základe rôznych smerov osôb a vozidiel. Tieto nové funkcie nám môžu pomôcť efektívnejšie analyzovať údaje.

V ktorých situáciách môžu byť metadáta Dahua WizMind užitočné? Ako môže pomôcť používateľom vyriešiť ich problémy?

Na rušných dopravných scénach sa chodci, motorové vozidlá a nemotorové vozidlá zhromažďujú na ceste alebo v jej blízkosti. Prostredníctvom technológie Dahua WizMind Metadata môžu údaje z dopravnej analýzy pomôcť miestnemu dopravnému oddeleniu lepšie riadiť dopravný tok na rušných cestných križovatkách. Pochopením hustoty premávky v rôznych smeroch môžu kontrolovať čas na semaforoch a znížiť zápchy.

Aké sú jedinečné výhody funkcií Dahua WizMind Metadata?

Po prvé, Dahua používa jedinečný algoritmus s mimoriadnou rýchlosťou a presnosťou detekcie. Miera detekcie je až 98 % a presnosť až 95 %. Po druhé, Dahua WizMind Metadata nevyžadujú veľkú pracovnú silu ani nespotrebúvajú materiálne zdroje v porovnaní s tradičným režimom vyhľadávania. Používateľom stačí vybrať zodpovedajúce atribúty, aby rýchlo našli cieľ.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov