Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Automatická ochrana perimetra rozľahlých areálov zabráni neoprávneným vstupom osôb a zvierat

| Canex Blog |

Publikované 30. mája 2022
Axis
Posilnenie bezpečnosti a ochrany letísk
9. februára 2024
Axis
Zabezpečenie súkromia pri vykonávaní dohľadu
1. decembra 2023
Axis
Ako podporiť dátové centrá na ceste digitálnej transformácie pomocou sieťových kamier
9. decembra 2022
Dahua
Ktoré dopravné priestupky dokáže Dahua Smart Traffic Management Solution odhaliť?
28. februára 2022
Dahua
Rozšírenie analýzy videa pomocou rekordérov (DVR) základnej triedy
16. augusta 2021
Dahua
Ako si vybrať správne prenosové zariadenie
18. októbra 2021

Automatická ochrana perimetra rozľahlých areálov zabráni neoprávneným vstupom osôb a zvierat

Zavedením systému automatického stráženia, ušetrí spol. STAVEX Nitra až 70% nákladov spojených s ochranou areálu počas siedmych rokov jeho prevádzky.

Umelá inteligencia pomáha strážiť rozľahlý areál spol. STAVEX Nitra. Technológia postavená na spojení termovíznych kamier a umelej inteligencie (UI) prináša viac ako 95%-tnú mieru spoľahlivosti detekcie subjektu pri pokuse o neautorizovaný prechod hranice pozemku.

Subjektom nie je len osoba, ale aj divoké zviera s potenciálom ohroziť chov hospodárskych zvierat prenosom vírusového ochorenia.

Kľúčové výhody:

  • viac ako 95%-tná spoľahlivosť detekcie prekročenia oplotenia
  • až 5 ročná záruka na hlavné prvky systému
  • približne 70%-tná úspora nákladov na strážnu službu
  • automatické odplašenie osôb a divokej zveri
  • dokumentácia a archivácia trestnej činnosti
  • kontrola váženia nákladných vozidiel
  • kontrola čerpania PHM

Ako systém funguje?

Systém nepotrebuje fyzickú prítomnosť pracovníka strážnej služby (SBS) v areáli spoločnosti, čím šetrí výraznú mieru nákladov na ľudské zdroje. Ľudské zdroje sú v našom prípade zastúpené vzdialeným monitorovaním areálu profesionálnou SBS, ktorá zo systému získa informáciu o narušení perimetra a následne realizuje výjazd na miesto zásahu. Informáciu o mieste narušenia oplotenia posúdi pracovník SBS vďaka prenosu obrazu z kamier s vyznačením miesta narušenia.

Perimeter pozemku je vybavený viacerými technológiami, ktoré na jednej strane detegujú priblíženie subjektu k oploteniu (k virtuálnej línii), na druhej strane psychologicky atakujú narušiteľa a informujú výjazdovú hliadku SBS cez Pult Centrálnej Ochrany (PCO). V neposlednom rade je celý priebeh zdokumentovaný kamerami v štandardnom viditeľnom spektre a ukladaný do archívu pre zabezpečenie dôkazov.

Už v prípade priblíženia osoby alebo zvieraťa k oploteniu areálu systém automaticky, pomocou audiovizuálnych prvkov informuje a atakuje narušiteľa o neoprávnenom vstupe, čim pôsobí psychologicky a odstrašujúco na osobu alebo zver. V drvivej väčšine prípadov, po audiovizuálnom ataku, subjekt plot ani neprekročí.

Kontrolujete váženie a čerpanie PHM?

Systém je možné prepojiť s ďalšími technológiami. Úspešné je prepojenie kamerového systému na technológie váženia nákladných vozidiel. Užívateľ, teda vedúci pracovník získa komplexnú informáciu o váhe, čase, EČV spolu s videom z priebehu celého procesu priamo do softvéru kamerového systému. Vďaka tomu vie okamžite prekontrolovať všetky váženia realizované počas zvoleného obdobia a skontrolovať, či obsah váženého obsahu zaznamenaný váhou korešponduje s realitou na kamerovom zázname.

Veľmi vydarená je aj implementácia kamerového systému s výdajným stojanom PHM. Prenášame informácie o objeme čerpania PHM, EČV, čase alebo čísla tankovacej (ID) karty. Kontrola celého procesu čerpania PHM kamerami s vysokým rozlíšením dokumentuje pokusy o čerpanie PHM do súkromných bandasiek.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov