Pondelok – Piatok: 09:00 – 16:00

Canex Ako podporiť dátové centrá na ceste digitálnej transformácie pomocou sieťových kamier

| Axis Blog |

Publikované 9. decembra 2022
Dahua
Dahua TechMonth (WizMind): Zlepšite prevádzku maloobchodu a služby zákazníkom prostredníctvom počítania ľudí
17. januára 2022
Axis
Hlavné dôvody, prečo môže malá firma ťažiť z kamerového systému
25. októbra 2021
Axis
Ochrana elektrických staníc termo technológiou
1. marca 2024
Hanwha
Nové využitie PoE (Power over Ethernet)
11. októbra 2021
Aktuality
Hanwha Vision: Cyber Resilience Act & NIS2
2. júla 2023
Axis
Ako sieťové audio a video riešenia podporujú vývoj maloobchodných lekární
24. novembra 2023

Ako podporiť dátové centrá na ceste digitálnej transformácie pomocou sieťových kamier

Dáta môžu byť tým najcennejším strategickým zdrojom, ktorý máme, ale len vtedy, keď sa efektívne využívajú. Jednota údajov je kľúčom k vytvoreniu skutočne výkonnej obchodnej inteligencie. Táto integrácia údajov a vzájomné prepojenie senzorov a akčných členov s efektívnosťou AI generuje použiteľné poznatky, ktoré môžu viesť k významnej prevádzkovej efektívnosti v celom rade priemyselných odvetví a sektorov.

Inteligentné budovy a mestá sú skvelým príkladom sily dátovej integrácie. V súčasnosti budovy spotrebúvajú 40 % svetovej energie a prispievajú k 33 % emisií skleníkových plynov. Inteligentná budova s ​​rôznymi integrovanými systémami riadenia by mohla očakávať zníženie nákladov na energiu a údržbu o 25 % ročne prostredníctvom reaktívneho ovládania vykurovania, vetrania a klimatizácie (HVAC), svojich systémov osvetlenia a inteligentného riadenia rozmiestnenia pracovníkov. Mestá dnes spotrebujú 60 – 80 % svetovej energie a spoločnosť Cisco odhaduje, že mestá založené na informáciách by mohli v priebehu 20 rokov zlepšiť svoju energetickú účinnosť o 30 %. Toto je sila zosúladenia. Správne analyzované údaje spájajú služby s ľuďmi, ktorí ich využívajú, a integrujú tak široký systém do efektívneho celku.

Prečo to tak nie je vždy v dátovom centre? Dnešná klíma sa vyznačuje zvýšeným dohľadom nad energetickou účinnosťou, bezpečnosťou aktív a kvalitou služieb, v ktorej sa dátové centrá musia vysporiadať aj so zvýšenými požiadavkami na spracovanie a teplo, keďže zákazníci požadujú čoraz komplexnejšiu analýzu údajov. Bezpečnosť budov a správa hardvéru často existujú v oddelených siloch, ale ak majú dátové centrá uspokojiť dopyt, musia využívať všetky dostupné zdroje.

Nová paradigma inteligentných sietí

Našťastie, potreba zarovnania prichádza v čase, keď sú nástroje na jeho uskutočnenie dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Zariadenia Internetu vecí (IoT) majú teraz väčší výkon na interné zhromažďovanie, spracovanie a analýzu údajov. Práca na hranici výrazne znižuje ich požiadavky na šírku pásma, znižuje nároky na externé spracovanie a znižuje koncovú latenciu zo 100 – 250 ms na 10 – 20 ms jednoduchým odstránením potreby neustáleho posielania obrovského množstva údajov tam a späť na cloudové servery.

Zariadenia IoT konečne začínajú hovoriť rovnakým jazykom ako ostatné. Rastúca popularita protokolu Message Queue Telemetry Transport (MQTT), ktorý je súčasťou štandardnej siete TCP/IP, znamená, že integrácia údajov z týchto zariadení do serverových alebo cloudových aplikácií je jednoduchšia než kedykoľvek predtým. MQTT je open source a je založený na otvorených štandardoch, vďaka čomu je vývoj nových integrácií alebo automatizácií koncových bodov založený na údajoch jednoduchý, aj keď ide o aplikácie na mieru, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali jedinečné potreby. V skutočnosti už nie je dôvod, aby bezpečnostné a kamerové monitorovacie systémy dátového centra existovali v samostatnej sieti mimo existujúcich senzorov správy infraštruktúry dátového centra (DCIM).

Vyvíjajúca sa úloha sieťovej kamery

S narastajúcim spracovaním je úloha kamery oveľa viac než len streamovanie vysokokvalitného videa. Je to výkonný a všestranný senzor, ktorý dokáže transformovať správu informácií. Kamery sa stali kľúčovou súčasťou kritických strojov. Monitorujú neprístupné časti životne dôležitých zariadení, pomáhajú operátorom žeriavov presne umiestniť bremená do požadovanej polohy a pomáhajú logistickým tímom pri sledovaní týchto bremien, nech už idú kamkoľvek. Zjednodušene povedané, umožňujú novú efektivitu. V maloobchodnom priestore videoanalytika založená na AI pomáha maloobchodníkom prechádzať do jemnejších detailov a generovať údaje o počtoch zákazníkov, ich časoch zotrvania, opakovaní jednotlivých zákazníkov a konverzných pomeroch. Údaje pomáhajú optimalizovať rozloženie obchodu a zefektívniť procesy pokladne.

V dátovom centre ponúka jednoduchosť a otvorená povaha MQTT administrátorom možnosť integrovať nové, výkonné dáta, ktoré spĺňajú požiadavky moderných DCIM systémov tým, že kamery posunú za hranice bezpečnosti a použijú ich ako inteligentné senzory. Vezmite si napríklad monitorovanie tepla. Vnútorný tepelný senzor si môže všimnúť horúce miesto na serverovom stojane a poslať svoje údaje do termokamery; táto kamera by potom mohla preniesť obraz obsahujúci všetky relevantné údaje do systému správy videa, čím by technikovi poskytla skutočný vizuálny indikátor toho, kde je problém. Súčasne zaznie alarm cez MQTT-bežiaci IP reproduktor a odošle upozornenie na mobilné zariadenie operátora.

Kamery môžu byť dokonca vhodnejšie pre niektoré úlohy monitorovania dátových centier ako akýkoľvek iný hardvér. Infračervené kamery môžu byť použité ako prvé zavolanie na detekciu úniku plynu alebo dymu, zatiaľ čo iné kamery a senzory môžu detekovať unikajúcu vodu alebo identifikovať, či je serverová skriňa otvorená alebo zatvorená. Tieto údaje možno jednoducho integrovať do DCIM a zobraziť ako vizuálne prekrývajúce obrázky, ktoré poskytujú informácie z radu zariadení a senzorov na celom webe. Vyzbrojení presnými informáciami môžu dobre informovaní inžinieri okamžite konať, aby napravili akékoľvek problémy. Kombinácia údajov z rôznych senzorov môže následne viesť k vyššej účinnosti, napríklad k zlepšeniu chladiacich riešení, aby boli vyladené pre optimálne využitie energie.

Nové príležitosti a riešenia

Hľadanie nových spôsobov interpretácie a využívania údajov, ktoré zhromažďujú sieťové kamery, alebo dokonca obrátenie procesu a využitie funkcií kamier novými a inovatívnymi spôsobmi, je tiež príležitosťou na výrazné zníženie spotreby energie, nákladov a požiadaviek na zložitosť DCIM. Dátové centrá sa snažia nájsť efektivitu všade tam, kde je to možné, takže použitie moderných sieťových kamier pre širokú škálu aplikácií by mohlo byť šikovným krokom. Okrem toho tí, ktorí už používajú kamery na bezpečnostné účely, môžu využiť plný potenciál týchto zariadení aj na prevádzkové výhody, čím sa zabezpečí, že je potrebných menej zariadení a funkcie budú jednoduché.

Nastal čas, aby sa skutočne inteligentné dátové centrum stalo štandardom. Neznamená to zahodiť existujúce riešenia DCIM alebo prepnúť kritické senzory – znamená to jednoducho využiť každý kus existujúcich údajov na vytvorenie nových príležitostí a zároveň vyťažiť maximum zo špičkových pripojených zariadení a riešení pre inteligentnejší a bezpečnejší svet.

Prečítajte si:

Kontaktný Formulár

Ak máte akýkoľvek problém alebo otázku, kontaktujte nás. Urobíme všetko pre to, aby ste čo najrýchlejšie získali odpoveď.

odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním poskytnutých osobných údajov